Онуфрије Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Фотографије синоћњег пожара на хиландарском метоху Какови погледајте на блогу http://svetogorac.blogspot.rs/ PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 29, 2016 Пријави Подели Написано Април 29, 2016 Oче благословите. Пуно саосећамо са оним што се догодило на Какову. Након излетања ватрогасне цистерне изнад манастира Хиландар, и серије ранијих пожара пред сам Манастир ово је још један у низу случај опомене да се призовемо Богу и Пресветој Богородици. Имао сам прилике да се спустим до остатака изгореле олупине на кривини тик изнад Манастира. Врло је стрмо и незгодно за прилаз, као што је и Света Гора сама. Међутим, ето, трагедија је могла и већа бити. Дуго сам покушавао да се сетим о коме монаху је реч, али ето, нека нас његове молитве чувају, и данас на Велики Петак, пола сата пред Велику Суботу, нека нас молитвено заступа пред Распетим он који се распео у састрадавању за ближње. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука