Marjanovic Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Pa vidiš, pošto nisu svi Srbi gibaničari, odatle se i dele. A ja, kao dobar đak zapada, predstavljam alternativu: Budi Srbin a i da ne voliš gibanicu. Србин да не воли гибаницу, то не бива. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ој, Плутоне, нови царе Душане! Doduse po nacionalnom pitanju Dusan bas i nije neki vodza izgubijo je srpski Hum a osvajajo po Albaniji i Grckoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Стража! Баците га у ланце! "Окуј ме, царе" запева народа мноштво... Плутон је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Биће уједињења, кад дођем на власт. Ko ti kazo jadan da ces doci na vlas pored mene i Zivkovica? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ko ti kazo jadan da ces doci na vlas pored mene i Zivkovica? Тренутак пре него је Плутон (политички) појео Дејавуа уље на платну, непознати аутор, 720x540 почетак 21. века, без опреме први власник Зосима је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Pa nije baš.. Dušan je vratio Zahumliju i stigao sve do Splita, pošto mu je sestra Jelena vladala u Omišu, Skradinu i Klisu, od reke Krke do reke Cetine. Kasnije će ponovo da Kotromanići osvoje Zahumlje. Sa obzirom da su i Kotromanići bili Srbi. Ako Srbiju delimo po dinastijama, gde je onda bila Srbija u vreme Lazara, Vuka Brankovića, Balšića, Altomanovića, Vojinovića, Mrnjavčevića, Dejanovića, Dragaša i drugih? Nije vratio jer bilo bune protiv njega u Grckoj. A etnija Kotormarica je komplikovana stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Nije vratio jer bilo bune protiv njega u Grckoj. A etnija Kotormarica je komplikovana stvar. nemoj ti meni tu da skracujes srpske zemlje, ciji je hum nego li srpski, pa sve srpsko i potice iz huma, ukljucujuci i ovaj jezik kojim govorimo, jesi imo kakve gljive za veceru... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 nemoj ti meni tu da skracujes srpske zemlje, ciji je hum nego li srpski, pa sve srpsko i potice iz huma, ukljucujuci i ovaj jezik kojim govorimo, jesi imo kakve gljive za veceru... O cemu ti pises ja to nisam nikad to sporio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 O cemu ti pises ja to nisam nikad to sporio. pa ajde kazi u kom smislu je zemlja kotromanica komplikovana? to ti je produzeni hum, nista drugo. inace nije bitna dinastija koja vlada vec narod koji nastanjuje neku oblast, zna se sta su srpske zemlje... srbijom su turci vladali, i jos nekim srpskim zemljama pa je niko ne svrstava u tursku zemlju, to je pogresan pristup Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ima par izvora gde se bosanski podanici zovu Srbima naprimer povelja Ninoslava ili jezik srpski. Ali ima i tih koji to ne rade i sto kasnije gledas srednji vek sto cesce se javlja. Kad se Bosna odvojila od Bodinove drzave polako pocinje etnogeza Bosnjana. U kasnim srednjem veku preko Tvrtkove vladalacke ideologije opet dodje do priblizavanje Bosnjana i Srba posto se uvodi kult Nemanjica. U Humu je jaca bila srpska svest posebno sto je to pretezno pravoslavna zemlja bila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ima par izvora gde se bosanski podanici zovu Srbima naprimer povelja Ninoslava ili jezik srpski. Ali ima i tih koji to ne rade i sto kasnije gledas srednji vek sto cesce se javlja. Kad se Bosna odvojila od Bodinove drzave polako pocinje etnogeza Bosnjana. U kasnim srednjem veku preko Tvrtkove vladalacke ideologije opet dodje do priblizavanje Bosnjana i Srba posto se uvodi kult Nemanjica. U Humu je jaca bila srpska svest posebno sto je to pretezno pravoslavna zemlja bila. brate, ja sam za bosnjak cuo prvi puta 1994 godine, nidje to nikad cuo nisam, ali sam kod tebe primjetio da ih forsiras u istorijskim temama, tako da sam ja jos onomad reko da si ti njihov, makar za mene Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ima par izvora gde se bosanski podanici zovu Srbima naprimer povelja Ninoslava ili jezik srpski. Ali ima i tih koji to ne rade i sto kasnije gledas srednji vek sto cesce se javlja. Kad se Bosna odvojila od Bodinove drzave polako pocinje etnogeza Bosnjana. U kasnim srednjem veku preko Tvrtkove vladalacke ideologije opet dodje do priblizavanje Bosnjana i Srba posto se uvodi kult Nemanjica. U Humu je jaca bila srpska svest posebno sto je to pretezno pravoslavna zemlja bila. У то време није било ни православних ни католичких земаља на српским просторима. Ни Хум ни Зета, ни касније Рашка ни Босна нису биле ни чисто православне ни чисто католичке него миксоване и у зависности од подручја до подручја. У приморју је било више католика а у континенталном делу више православних. Национална свест није постојала, пошто нације нису ни постојале. Постојали су само народи. А на простору српских земаља је живео српски народ у више држава, као и племена тог српског народа. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Bosnjaci su za vreme do 1370 formirali polako svoj zaseban narod i odvojili se od srpskog korpusa. To nije islo do samog kraja iz vise razloga. Al pricati da je Bosna bila uvek 100 % bila srpska je glupost. Reko sam stvari su komplikvani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Је ли леба ти, је л' ово нека историја ала Дубравка Стојановић? Pa Dubravka mi me smatrala nacionalistom i ja sam u diplomski nju ali jos vise Latinku Perovic izkritikovao. Ovo sta pisem je na osnovu izora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Bosnjaci su za vreme do 1370 formirali polako svoj zaseban narod i odvojili se od srpskog korpusa. To nije islo do samog kraja iz vise razloga. Al pricati da je Bosna bila uvek 100 % bila srpska je glupost. Reko sam stvari su komplikvani. Ти си глупост. Бошњаци се помињу као нација први пут од Бењамина Калаја, који је сам своју књигу забранио кад је постао бабо у аутријској анектираној Босној а у тој књизи је писао да у Босни живе само Срби. Босанци су регионални назив а не национални или народни. Те форе које потежу садашњи босански муслимани позивајући се на континуитет са богумилима којих је била шака јада у Босној су смешне и то одбацује чак и добар део самих босанских муслимана. Поменућу ти само Галијашевића да не идем даље. Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука