БанеЛ Написано Март 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Oво ми је данас проследила добра пријатељица. О РАТУ СА ДЕМОНИМА Чедо моје, буди опрезан и кад си срећан и кад си тужан. Кад си срећан, не би требало да услед живахности и смеха изгубиш уздржање нити би, кад си тужан, требало да будеш толико потиштен да се то примети. То се дешава стога што нас сатана гаћа помислима као стрелама, али нас не може освојити уколико наше срце није пријемчиво за то. Међутим, он је веома вешт и, кад једном баци стрелу, односно кад нас нападне рђавом помишљу, посматра наше лице и сваки покрет нашег тела и, ослонивши се на то, процењује колико је добро стрела погодила наше срце. Према томе, кад си срећан требало би да то сакријеш у себи, како он не би разоткрио твоју немарност и опљачкао те неким искушењем. Осим тога, кад си тужан немој му то показати јер ће, разабравши узрок твоје туге, увећати твој бол. Уколико успеш да будеш уравнотежен и кад си срећан и кад си тужан, ђаво неће бити сигуран шта се дешава у теби, тако да неће знати како с тобом да се бори. СТАРАЦ ЈЕФРЕМ (ФИЛОТЕЈСКИ И АРИЗОНСКИ) ОЧИНСКЕ ПОУКЕ Ненад Р., Kaludjerovic Sreten and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Најтеже је смирити се и не тражити своје, бити у послушању... БанеЛ, Dominika and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јун 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 On 3/1/2016 at 23:07, Anika рече Најтеже је смирити се и не тражити своје, бити у послушању... Ех, та гордост. Кад јој се дода заборавност, неки проблем мора да настане. Сви смо удови једног истог тела. Гнев према другима штети највише нама. Колико пута у Новом Завету је наглашено да не чинимо другима оно што не желимо да се нама чини. Нажалост, увек су лични интереси на првом месту. Дакле, и самољубље је ту. Управо ово што је рекла Аника. Тражимо своје, па то ти је. Стварно се стидим неких својих првих реакција чим ми нешто није по вољи. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука