Гости Guest ага пије млеко Написано Март 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 26, 2010 У мајчиној утроби разговарају, још нерођени, близанци. Један од њих је верујући, а други неверујући. Неверујући малишан: Верујеш ли у живот после рођења?Верујући малишан: Па, наравно! Свима је јасно да постоји живот после рођења. Ми смо овде само зато да бисмо постали довољно снажни и да бисмо се ваљано припремили за оно што нас доцније чека.Неверујући малишан: Ма, то је глупост! Никакав живот после рођења нити постоји нити може постојати! Можеш ли уопште и да замислиш како би тај живот могао изгледати?Верујући малишан: Не знам баш све појединости, али верујем да ће тамо бити више светлости и да ћемо, можда, сами ходати и својим устима јести.Неверујући малишан: Е, каква бесмислица! Нема шансе да сами ходамо и да својим устима једемо. То би било заиста смешно!Па, ми имамо пупчану врпцу која нас храни. Знаш, хтео бих нешто веома озбиљно да ти кажем: живот после рођења не може постојати и због тога што је наш живот – пупчана врпца – и иначе сувише кратак.Верујући малишан: А ја сам сигуран и да може и да постоји. Само што ће све бити мало другачије, него што је сада. Ја то заиста могу да замислим.Неверујући малишан: Али, нико се никада није отуда вратио! Живот се једноставно завршава рођењем. И уопште, живот – то ти је само огромно страдање у тами.Верујући малишан: Не и не! Заиста се не слажем с тобом. Не знам тачно како ће изгледати наш живот после рођења, али, у сваком случају, знам да ћемо видети маму и да ће се она побринути за нас.Неверујући малишан: Маму? Зар заиста верујеш у маму? Ма, где се то она уопште налази?Верујући малишан: Она је свуда и у свему око нас. Ми у њој пребивамо и захваљујући њој крећемо се и живимо. Без ње ми једноставно не можемо постојати.Неверујући малишан: Е, то је стварно тотална бесмислица! Ја нисам видео никакву маму и зато је очито да она једноставно и не постоји.Верујући малишан: Не могу се никако с тим сложити. Јер понекад, када све унаоколо утихне, чујем је како поје и осећам како посматра овај наш свет. Чврсто верујем да ће наш прави живот почети тек након рођења. А ти?Како Вам се свиђа ова прича? Шта је по Вама интересантно у њој ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Vladimir Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марина Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Предивно и некако укрепљује вјеру! На мене је бар тако утицала прича... Слава Богу! 0442_feel О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
svesna Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Izuzetno pitka i uvjeravajuca za one koji ne vjeruju u zivot poslije radjanja..lijepo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Izuzetno pitka i uvjeravajuca za one koji ne vjeruju u zivot poslije radjanja..lijepo.мислиш, "живот после смрти" ?! 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MirkaD Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 zaista je stvar vere to što čovek doživljava stvari ovako ili onako... a ja sam zahvalna Gospodu što upravo VERUJEM i što je život toliko divan ako ga posmatraš iz ugla VERUJUĆEG. Dao Bog da bude što više verujućih ljudi! Hvala Bogu za sve! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 26, 2010 zaista je stvar vere to što čovek doživljava stvari ovako ili onako... a ja sam zahvalna Gospodu što upravo VERUJEM i što je život toliko divan ako ga posmatraš iz ugla VERUJUĆEG. Dao Bog da bude što više verujućih ljudi! Hvala Bogu za sve! Лепо речено. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 zaista je stvar vere to što čovek doživljava stvari ovako ili onako... a ja sam zahvalna Gospodu što upravo VERUJEM i što je život toliko divan ako ga posmatraš iz ugla VERUJUĆEG. Dao Bog da bude što više verujućih ljudi! Hvala Bogu za sve! confused confused klapklap 0442_feel confused izlet "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 super je koristicu to! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 И ја сам близанац, надам се овај верујући! 0104_cheesy http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Jа сам сироче .... мене је тетка родила ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Jа сам сироче :-[.... мене је тетка родила joooj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Lepa prica. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1317_womens' /> Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Predivna prica, Kako verujuci blizanac dozivljava i prica o svetu izvan majcine utrobe, tako bi i mi verujuci trebali zamisljati svet nakon ovozemaljskog zivota. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Ово је у суштини озбиљана расправа између атеисте и верника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука