Бранко Тапушковић Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Горди Албион се, дакле, љути, сматрајући да је Епископ Рима поклекао. Сад ми здраворазумски не би требали много да ликујемо у смислу побједе, напротив. Унијаћење је дефинитивно "пуштено низ воду" од стране Папе Франциска ( Њофре ), а сад предстоји нимало лак задатак да се то утуви усијаним главама, јер су многи, како неко прокоментариса прије, још увијек у 17.вијеку у односу на Православље. Много ће још воде протећи ријекама док ми Правослвани не будемо њима шизматици. Овај сусрет би требало посматрати као сусрет двојице најпозванијих, а забринутих за судбину човјечанства уопште, што се из Декларације веома јасно види. Криза породице, друштва, брака евидентна је у свакој парохији. Хришћани, и једни и други, страдају од Индонезије до Кеније, физички, а духовно се страда широм свијета. Посебно обраћање омладини мора да обрадује сваког, на млађима свијет остаје, ако им старији што оставе. Почело се од онога што је заједничко, а о ономе у чему се разликујемо може се разговарати, не одбацујући унапријед и не осуђујући за непоправљивост, сви смо ми помало блудни синови. Suncokret54, Милан Ракић, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука