Тавита Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Imago Pietatis, црква Св. Арханђела (Стара црква), Сарајево, темпера на дасци, 72 х 43 цм, венецијански мајстор, 15. вијек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Св. Јосиф и Јулијан, Црква Св. Арханђела (Стара црква), Сарајево, темпера на дасци, 92 х 51 цм, Микеле Ђамбоно (?) или његов круг, Венеција, прва половина 15. вијека Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Богородица Смоленска, Епархијски двор, Тузла, темпера на дасци, 39, 7 х 31, 5 цм, руски мајстор, 18 вијек Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Четири сцене из живота Богородице, Црква Св. Арханђела (Стара црква), Сарајево, темпера на платну, 53, 2 х 44 цм, руски мајстор, 17. вијек Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Богородица Владимирска, Црква Св. Арханђела (Стара црква), Сарајево, темпера на дасци, 23, 7 х 20, 4 цм, руски мајстор, 16. вијек Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Јерусалим, Црква Св. Арханђела (Стара црква ), Сарајево, темпера на платну, 94 х 111 цм, донесено са хаџилука, 1794. година Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Јерусалим, Црква Св. Илије, Бусовача, темпера на платну кашираном на дрво, 73 х 128 цм, донесено са хаџилука, 1786. година. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Деизис са представом Ктитора, Црква Св. Арханђела (Стара Црква), Сарајево, темпера на дасци, 29 х 19 цм, монах Неофит, крај 16 - почетак 17. вијека Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Грљење Апостола Петра и Павла, Умјетничка галерија Босне и Херцеговине, Сарајево, темпера на дасци, 30 х 24 цм, грчки мајстор, 16. вијек Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Гроб Св. Спиридона, Епархијски двор,Тузла, темпера на дасци, 56, 5 х 45 цм, италокритски сликар, 18 вијек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Литургија праведних и паклене муке грешних, црква Св. Арханђела (Стара црква), Сарајево, темпера на дасци, 81, 5 х 53 цм, Георгије Клондзас, крај 16 - почетак 17. вијека Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rasha Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Имам ову књигу, одлична је, али ја никако не бих поставио поруку о иконама Босне и Херцеговине без чудотворне Богородице Чајничке. Мени омиљене И још неке из књиге Ето толико, чисто да неко не стекне утисак да су у БиХ претежне иконе онакве какве си ти поставила. Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Душо, ја сам тек почела са постављањем икона, има још доста тога да се постави, али да ја не бих људе нагонила на погрешан утисак молим те ти настави Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војо Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Брате Рашо требао си ставити називе икона и гдје се налазе, онако како је то Тавита урадила. Тавита. Јеси ли ти сликала ове Иконе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Брате Рашо требао си ставити називе икона и гдје се налазе, онако како је то Тавита урадила. Тавита. Јеси ли ти сликала ове Иконе? Нисам ја сликала Бојо, додајем одавде, http://www.rastko.rs/rastko-bl/umetnost/likovne/srakic-ikone/srakic-ikone_bih.html , и не знам по чему правим лош утисак? свашта. Хтјела сам све додати , па навести.... али добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука