Jump to content

Иконе Босне и Херцеговине (16-19. вијек)

Препоручена порука

Постављена слика

Св. Јосиф и Јулијан, Црква Св. Арханђела (Стара црква), Сарајево, темпера на дасци, 92 х 51 цм, Микеле Ђамбоно (?) или његов круг, Венеција, прва половина 15. вијека

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Литургија праведних и паклене муке грешних, црква Св. Арханђела (Стара црква), Сарајево, темпера на дасци, 81, 5 х 53 цм, Георгије Клондзас, крај 16 - почетак 17. вијека

Подели на овим сајтовима

Имам ову књигу, одлична је, али ја никако не бих поставио поруку о иконама Босне и Херцеговине без чудотворне Богородице Чајничке.

Постављена слика

Постављена слика

Мени омиљене

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

И још неке из књиге

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Ето толико, чисто да неко не стекне утисак да су у БиХ претежне иконе онакве какве си ти поставила.

Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31)

Подели на овим сајтовима

Душо, ја сам тек почела са постављањем икона, има још доста тога да се постави, али да ја не бих људе нагонила на погрешан утисак молим те ти настави  :)

Подели на овим сајтовима

Брате Рашо требао си ставити називе икона и гдје се налазе, онако како је то Тавита урадила.

Тавита. Јеси ли ти сликала ове Иконе?

Нисам ја сликала Бојо, додајем одавде, http://www.rastko.rs/rastko-bl/umetnost/likovne/srakic-ikone/srakic-ikone_bih.html , и не знам по чему правим лош утисак? свашта. Хтјела сам све додати , па навести.... али добро.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...