Jump to content

Hamtramck kod Detroita (Michigan) - prva američka muslimanska opština

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zelim im sto vise gradova sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom . 

To ništa ne mjenja na stvari, USA su bile i ostaće neprijateljem Srbije i i Srba,

biilo s manjinskim ili većinskim stanovništvom muslimanskim, tada tek pogotovu.

Razlika je samo ta što će slat bombardere na Srbiju ne više u ime demokracije već u ime Allahovo.

Подели на овим сајтовима

Možda i ovo ima neke veze s tim: Srbija je na drugom mjestu u svijetu odmah poslije USA po broju komada

ručnog vatrenog oružja - na 100 stanovnika je u Srbiji 58,2 komada vatrenog oružja, statistika je od 2013 godine:

http://www.czechtrade.cz/sluzby-2014/informacni-servis/novinky/srbsko-na-druhem-miste-po-usa-26286/

Подели на овим сајтовима

Какве ово сада везе има?

Шта је са тобом? Увек си имао конструктивне разговоре, а сада одједном одскачеш од теме?

A to odskakanja od teme je ovo?

To ništa ne mjenja na stvari, USA su bile i ostaće neprijateljem Srbije i i Srba,

biilo s manjinskim ili većinskim stanovništvom muslimanskim, tada tek pogotovu.

Razlika je samo ta što će slat bombardere na Srbiju ne više u ime demokracije već u ime Allahovo.

Ja mislim ne da je to "odskakanje" od teme ali ide direkt u samu srž teme,

a i drugi forumaši bi se prije složili s tim što sam napisao ja nego s tobom.

Zanima me u čemu ti tu vidiš odskakanje od teme, to je komentar na post žutog cara.

Подели на овим сајтовима

Какве ово сада везе има?

Шта је са тобом? Увек си имао конструктивне разговоре, а сада одједном одскачеш од теме?

Aha, na to misliš. I to itekako ima veze sa temom.

Možda najbolje objašnjava prirodu srpsko-američkog spora.

Govori to nešto  i o Srbima i o Amerikancima i da ste najradji

kad osim riječi imate i još nešto više čime biste ih poduprijeli.

Izraženo tom statistikom bi se reklo da po argumente ne idete daleko,

tj. po tom ste si slični, tradicija i američka i srpska su dosta slične,

tim mislim oslonjenost na oružje i vojsku kao izraz istorijske potrebe.

A možda ste baš zato i u sporu USA i Srbija jer razmišljate i reagujete isto.

Česi su prepustili Amerikance da "svjetuju i amerikanuju" po svijetu jer znaju

da se nije šut s rogatim bit, Amerikanci "svjetuju" a Česi "čehačkuju" na tom

svom malom igralištu s pijeskom. No, Srbi s Amerikancima takav odnos nemaju.

Подели на овим сајтовима

Како ћемо онда бити слични ако их населе муслимани. И са муслиманима смо слични?

У ствари, боље реци са киме нисмо слични.

Историјска потреба Америке да се ослони на оружје?

Размишљамо и реагујемо исто?

Дај Заки сабери се.

Pa šta misliš kako je nastala Amerika, SAD, USA? Bez oružja? Kraljica rekla, šta sad možemo,

moramo ih pustit kad se hoće otcijepit. Ili poslala na njih vojsku? Slični ste si po tom koliko se

pouzdavate u oružje a to je kako vidiš dokazano i matematički/statistički tačno i egzaktno na komad.

Amerikanci bilo da su sekularni ili islamizirani biće uvijek naoružani do zuba kao i vi i na tom će se

teško šta promjenit, kao i na tom da ćete prije biti suparnici nego saveznici, osim tog oružja što imate

zajedničko dva prva mjesta u svijetu se razilazite po svemu ostalom, po nazoru na demokraciju, na islam,

taj takodjer ne smatrate esenxcijom srpskog narodnog bića, na ljudska prava, na medjunarodnu politiku itd.

Подели на овим сајтовима

Jedino u slučaju da prihvatite taj češki model: u Srbiji da srbujete a svijet prepustite Amerikancima, bolje reći pomirite se s tim i ne miješate se u to, da oni tamo "svjetuju i amerikanuju" kako hoće po svom USA  i Srbija bi mogli biit saveznici u NATO npr.

Подели на овим сајтовима

Како су настале остале државе? На лепе очи?

Тако можеш да поредиш било коју земљу на свету.

Као што рекох, мислио сам да си озбиљнији.

Ti izgleda nisi uopšte shvatio o čemu ja pišem? Ja USA i Srbiju ne poredim već pišem o tom

zašto su u konfliktnom odnosu i navodim činjenice koje ukazuju i na sličan način razmišljanja

većine Amerikanaca i većine Srba što vas je zzasluženo i dovelo i na ta dva prva mjesta u svijetu.

A pišem dalje o tom da će taj odnos biti jednako konfliktan i u slučaju da su to protestantski i sekularni

(mislim većinom) Amerikanci i u sliučaju kad bi svi oni najednom preko noći konvertovali na islam, tada bi bio jpostao  samo još konfliktniji a nikako manje konfiliktan. Jedino u slučaju da prihvatirte onaj model češki, poljski i sl. možete biti saveznici.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...