Ulični Muzičar Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Što da se ljutim ? nisam ni ja "titovac" :cheesy2: . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Због Тита је уништена наша буржоазија. После особођења удба и озна су убијали, хапсили и конфисковали имовину свих оних који су изградили Краљевину Југославију. Хапшени су индустријалци, трговци, занатлије, свештеници, свако ко је представљао претњу да може да угрози комунизам. Зашто? -Зато да би се од једне лесковачке фабрике текстила "Глигорије Петровић и комп." направиле три у Хрватској. Има мали милион оваквих примера. -Зато да би се од прве фабрике зејтина направило спротско игралиште. -Зато да би се уништило сећање на некашњи живот. -Ћерка једног "трговца је морала да седи сама у клупи и да окрене леђа табли, јер је њен отац по речима озне био народни непријатељ и због тога је стрељан. -Батинаши су неке убијали и моткама, а ако неко и не умре од батина сахране га живог. -После Титовог говора 1963. (мислим да је та година), и оно мало занатлија што је остало је ухапшено. При хапшењу долазе припадници из озне и претресају целу кућу, цепају постељине, јастуке и сл. безобзира да ли у том тренутку у кући има и неко мало дете. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 После особођења Каквог црног ослобођења... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 У бившој Југославији је било добро само једно кратко време. Од 1954 је било све боље и боље до 1972. године. А онда све горе и горе. Ми Срби смо гостопримљиви људи примајући све и сваког, па смо Југославију схватали озбиљно за разлику од Хрвата. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Не заборавите да је једна од главних ствари због кога је избио конфликт с Русијом 1948. године тај што је Тито оставио земљу сељацима! Тиме је наводно изневерио лењинизам па га је Стаљин хтео уклонити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 После особођења Каквог црног ослобођења... Па мислио сам на "ослобођење"... ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 У бившој Југославији је било добро само једно кратко време. Од 1954 је било све боље и боље до 1972. године. А онда све горе и горе. Ми Срби смо гостопримљиви људи примајући све и сваког, па смо Југославију схватали озбиљно за разлику од Хрвата. Да,а благодети "самоуправљања" су одржаване бесповратном америчком помоћи,и кредитима. Југославија је била међу најзадуженијим земљама,а после WW2 била је земља,после СР Немачке,која је примила највише америчке "помоћи". Индустријски раст није био узрокован начином производње,јер су и капиталистичке и социјалистичке земље после Другог светског рата доживеле велики економски процват. Што се тиче Титовог "не" Стаљину,историја је показала да је Стаљин и сатанистички ИБ био неумољив према Брозу. То тврди и највећи Титов историограф,а има и доказа; као нпр. до 1949. су Стаљинове слике висиле по Београду. Нисмо ми гостопримљиви,већ смо били одувек лакомислени и најгори су нас насамарили за веке векова-бравар Броз,вечити студент Капичић,крволоци и црвени кмери Лека и Крцун и остатак секте. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Ovo sto se ovde pise je jeftina demagogija koja vlada u svim zemljama bivse SFRJ ! Hrvati optuzuju Srbe a mi Srbi Hrvate i tako u beskraj .................................. Ja sam veliko-Srbin ali i veliko-jugosloven i u jednom i drugom slucaju sam potpuno ista licnost i isti Rab Boziji!!!!! Ja cu zivot da dam i za Rebuliku Srpsku Krajinu i za Republiku Srpsku pa i za ovo nesretno Kosovo ali necu da dam da me u to vode neki Velimiri ,Seselji,Kostunice sa njiam NIKADA ! Nedam da iko preko tudjih grobova pravi karijeru i pare i da zamajava ovaj narod ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Ja sam veliko-Srbin ali i veliko-jugosloven i u jednom i drugom slucaju sam potpuno ista licnost i isti Rab Boziji!!!!! Ех,када би ти уопште и знао шта си.... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Ovo sto se ovde pise je jeftina demagogija koja vlada u svim zemljama bivse SFRJ ! Hrvati optuzuju Srbe a mi Srbi Hrvate i tako u beskraj .................................. Ja sam veliko-Srbin ali i veliko-jugosloven i u jednom i drugom slucaju sam potpuno ista licnost i isti Rab Boziji!!!!! Ja cu zivot da dam i za Rebuliku Srpsku Krajinu i za Republiku Srpsku pa i za ovo nesretno Kosovo ali necu da dam da me u to vode neki Velimiri ,Seselji,Kostunice sa njiam NIKADA ! Nedam da iko preko tudjih grobova pravi karijeru i pare i da zamajava ovaj narod ! Јефтина демагогија за тебе, али за неког није, неко је изгубио сина, брата или оца Војни суд Тринаесте корпусне војне области - Веће при лесковачком подручју - издало је 19. новембра 1944. године у Лесковцу САОПШТЕЊЕ следеће садржине: "Војни суд Тринаесте корпусне војне области Веће - при лесковачком подручју у Лесковцу - због дела велеиздаје, шпијунаже, помагања непријатеља и мобилизације људства за непријатељске редове осудило је на смрт следеће народне непријатеље и то: Николића Михаила, бившег председника Градског поглаварства из Лесковца, Атанасија-Тасу Стефановића, директора пиваре из Лесковца и председника Градског поглаварства у Лесковцу, Благоја Тасића званог Куца, индустријалца из Лесковца, Рудолфа Хубача, хемичара из Лесковца, Петра Илића, трговца из Лесковца, Прокопија Тасића званог Чаурче из Лесковца, Градимира Димитријевића, трговца из Лесковца, Ђорђа Марјановића, месара из Лесковца, Николу Динића, бившег председника општине Лесковац, Милорада Шоп-Ђокића, рентијера из Лесковца, Благоју Валчића из Власотинца, Николу Стојиљковића из Лесковца, Мику Ђикића, трговца из Лесковца, Алексу Цекића, званог Слезонка из Лесковца, Михаила Петровића, ветеринара из Лесковца, Ђорђа Здравковића, званог Гуцка из Лесковца, Добривоја Станковића званог Биги из Лесковца, Трајка Крстића - званог Бекинац из Гргуровца, Цветка Јовановића, званог Врањанац из Турековца, Иванку Вукчевић из Лесковца, Милоша Пешикана из Кртока, Марију Глигоријевић из Лесковца, Благоју Ч. Петровића званог Црни из Лесковца, Веру Прикић из Власотинца, Војислава Токовића из Губавца, Божидара Милића, званог Канабџија, из Лесковца, Љубу Живковића, деловођу из Брестовца, Бору Костића званог Костаћ из Лесковца, Душана Спирића званог Бабица из Лесковца, Михаила Вучковића званог Мика Чоро из Лесковца, Стојана Наумовића из Лесковца, Атанасија Тасића званог Светац из Лесковца, Миодрага Стефановића званог Лејче, кафеџију из Лесковца, Радосава Станковића из Медевца, Драгутина Поповића, председника општине Лебане, Душана Јацића кафеџију из Лесковца и Здравка, кафеџију из Лесковца." Ово Саопштење било је излепљено по целом Лесковцу да народ види ко су и како су прошли "највећи народни непријатељи" и "велеиздајници". Али, грађани нису поверовали у Саопштење Војног суда Тринаесте корпусне војне области, јер су стражари ОЗНЕ очевима, мајкама, сестрама, браћи и осталој родбини ликвидираних већ саопштили да су "велеиздајници" прекомандовани на друго место. Да би грађани схватили да се "народна власт" не шали и да је "велеиздајнике" стигла "заслужена казна", Војни суд Тринаестог корпуса је издао ново Саопштење које је "Наша реч" објавила у броју 9 од 7. децембра 1944. године. То саоштење гласи: "19. новембра ове године (1944) Војни суд Тринаестог корпуса Корпусне војне области Веће при лесковачком подручју издало је САОПШТЕЊЕ да је 37 ратних злочинаца и непријатеља народа осуђено на смрт. У јавности се, међутим, проносе гласови да ОВА ПРЕСУДА НИЈЕ ИЗВРШЕНА него да се сва та лица налазе још у животу. Да се јавност не би и даље ОБМАЊИВАЛА и у интересу истине ставља се овим у јавности до знања да је поменута пресуда Војног суда 13. корпусне области - ИЗВРШЕНА. Из Канцеларије ОЗНЕ опуномоћство за Округ лесковачки". http://www.mail-archive.com/[email protected]/msg38709.html ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Jasmin Muharemovic-Ko Nas Zavadi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Da imamo trenutno reprezentaciju Jugoslavije u fudbalu bili bi sigurno favoriti za osvajanje SP u Juznoafrickoj Republici a ovako ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Је то ова карта којом си се представио? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,68.msg143230.html#msg143230 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 E мој рођени, осим што ти одобравам на идеји, све остало ти је аматеризам. Немој да неко помисли да је ово Београдски пашалук, што је приближније него Шумадија! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 30, 2010 ima li lepse zene rodjene u bivsoj SFRJ ako je samo i zbog nje e druze Tito vredelo je, jer ovakvu lepotu samo 0205_whistling BOG daje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука