Иван ♪♫ Написано Децембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2015 Misliš nesvest? Mene učili da ne postoji podsvest već predsvest. Tako kae čiča Frojd. E sad, to tako u knjigama piše a kako je stvarno... haha, nesvest pa jeste, pogotovu kad je zaljubljenost u pitanju, ne zna covek sta radi ni gde udara. Kazu ,,ljubav je slepa" - NIJE, nije ljubav slepa, zaljubljenost jeste. mozemo mi to zvati kako oces i podsvest, predsvest, i poredsvest, i izasvest, i nasvest ali svakom slucaju ono radi Ja to dozivljavam kao jedan osecaj, kome nisu jos dodeljene reci. Kad mu se dodeli rec, postaje svesno. To je nesto otprilike kako smo navikli da se osecamo i percipiramo svet, nesto kao rezultat svih nasih zivotnih dozivljaja i iskustava, dobrih i losih. Pa na primer, sretnes coveka koji te po necemu, u ponasanju, izgledu, podseca na neku osobu koja te je povredila, automatski dobijas odbojnu reakciju, bez i da razmisljas, a cesto ni da znas zasto. Ovo se na primer popularno zove projekcija, ili sto bi rekli psiholozi ,,projektivna identifikacija" (kakvi bljak izrazi Boze me sacuvaj). Isto tako, ako ti je neko ucinio dobro, ili neki izgled i ponasanje povezujes sa dobrim, onda ces automatski gotiviti tu osobu. Ili evo primer, ko sve ima prvu reakciju pozitivnu kad vidi monaha, sa bradom, mantijom itd.? Te pojanje ovih monaha, te pojanje onih monaha, brate cuj ovo, brate bili monasi na sluzbi u nedelju? Zasto, jer smo citali oce, gledali intervjue dobrih duhovnika. A ovamo kad upoznas, nije svaki kako izgleda, odnosno kako ti je podsvest rekla To je u nekom mom shvatanju podsvest - osecaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja85 Написано Децембар 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2015 Cuvaj svoj mir koliko god mozes.Niko-NIKO ga nije vredan!I veruj,kad se jedna vrata zatvore druga se otvore,nikada nisi sama,sam Gospod Bog stvoritelj svega je uvek i zauvek sa tobom,bdi briznije od najbriznije majke.Voli ti sebe i veruj u sebe ,narocito ako imas dete,a on ako oce-oce,al i to ako zasluzuje,a ako nece ,Bogu se zahvali resio te nepotrebnog tereta ides laksa na put brze ces stici.Ovo je nesto najpametnije sto sam procitala u ovoj temi.Niko nije spomenuo ljubav Boga,a mnogi su pisali svakakve gluposti i posalice.Retko ko je danas spreman drugome da pomogne,to su mnogi od Vas pokazali.Tema nije pokrenuta da bi se svalila krivica na muskarce vec da svako od nas razmisli sta ima u zivotu i da li je ispravno sve ono sto radimo,mislimo,govorimo.Hvala nekolicini na lepim recima i lepom razmisljanju. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2015 Ovo je nesto najpametnije sto sam procitala u ovoj temi.Niko nije spomenuo ljubav Boga,a mnogi su pisali svakakve gluposti i posalice. Retko ko je danas spreman drugome da pomogne,to su mnogi od Vas pokazali.Tema nije pokrenuta da bi se svalila krivica na muskarce vec da svako od nas razmisli sta ima u zivotu i da li je ispravno sve ono sto radimo,mislimo,govorimo.Hvala nekolicini na lepim recima i lepom razmisljanju. Pronadji s Bogom svoj mir i cuvaj ga, ako ti je to neophodno, pa ukoliko se neko pojavi budi mudrija nego prosli put Naravno da nije sva krivica na muskarcima ili na zenama, cesto nije ni do tebe, kao u tvom primeru, osjecanja je tesko kontrolisati, covjek je spreman sve da prugata( jos kad ima djetence kao ti), jer ima i onih ljudi koji su spremni dobro da se prodaju, jer kao i na svakom trzistu ovde se prodaje nesto sto moze zesetoko da povrijedi drugu osobu, a da taj koji povrjedjuje ne odgovara za to. Pogrijesila si i ides dalje http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука