Jump to content

Прелазак у РПЦ? Искуства?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Помаже Бог свима!

По "струци" и позиву сам теолог. Завршио богословију и Богословску факултет у Београду и ових дана сам покренуо процедуру чији би крајњи исход за годину-две дана требао бити мој одлазак из Србије у једну од европских земаља. Наравно, као и сваки човек, у суштини волео бих да обављам службу за коју сам се школовао. АЛи...увек то "али":=)

...Желео бих да пређем у јурисдикцију Руске Православне Цркве, тако да ме генерално занима како функционише тај канонски отпуст-пријем на нивоу помесне Цркве?  

Да ли неко од вас који ово чита зна нешто о томе или зна како то иде? Да ли има потешкоћа или неких препрека у томе или све иде "ко по лоју" у шта чисто сумњам?

Како Руси прихватају "дођоше" из СПЦ којих сигурно има бар неколико?

Унапред захвалан на одговорима:) 

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

Па ваљда је меродаван твој садашњи надлежни епископ ?!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

valjda kao teolog, ti treba da znaš to bolje od nas?  :)))

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2015. at 20:30, lab_man рече

valjda kao teolog, ti treba da znaš to bolje od nas? :)))

On bi morao da zna vise od nas, ali njega interesuju nasa iskustva . Cula sad da je u Moskvi liturgija ista ...tako je valjda i sirom Rusije . Ne znam za ostalo ... Moras dobro da znas jezik ... I da se licno uveris .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Mislim da procedura ide preko naseg i njihovog Sinoda,to ako ides na duze staze,i molbe njihovog nadleznog episkopa kod koga bi ti bio primljen,njihovom,Ruskom sinodu,koji donosi konacnu odluku o tome,verovatno pozitivnu ako te preporucio njihov vladika.Znanje ruskog,i jezika zemlje u koju ides.I veza.Srecno!  :D

What on earth can you do with a degree in theology?

Подели на овим сајтовима

Јакове, да ли то значи да онда не бих ни морао ја уствари да тражим отпуст из моје матичне епархије, него би то ишло том неком уходаном процедуром преко тамошњег руског надлежног епископа и њихов синод би контактирао наш синод који би све то саопштио мом надлежном епископу у СПЦ? Ваљда сам добро разумео...или не:)  

Иначе, баратам тим језицима који ми требају, па би ваљда то била и нека предност.

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2015. at 23:01, стаклено_око рече

Јакове, да ли то значи да онда не бих ни морао ја уствари да тражим отпуст из моје матичне епархије, него би то ишло том неком уходаном процедуром преко тамошњег руског надлежног епископа и њихов синод би контактирао наш синод који би све то саопштио мом надлежном епископу у СПЦ? Ваљда сам добро разумео...или не :)

Иначе, баратам тим језицима који ми требају, па би ваљда то била и нека предност.

ne,to znaci da sve krece od tvog arhijereja :) moras da imas otpust iz svoje eparhije,to ja najbitnije,a sinod je samo izvrsna instanca, ako me dobro pamet sluzi,koja to overava i salje dalje.Naravno nema potrebe da ti to kazem,ali moras prvo da budes siguran da ces bti primljen tamo i to,mojne da se zaigras,pa da se posle ne nadjes u neobranom grozdju  :)

ne znam koja si eparhija,ali ako znas djakona bilo kod sebe,bilo u Bg/u pola posla si resio :) to ti je kao ono,imam ja coveka u Bugojnu,znas :)  

u koju zemlju palis?

What on earth can you do with a degree in theology?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...