Гости Guest Написано Август 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2011 http://www.freerepublic.com/focus/f-religion/2730109/posts Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2011 http://eastangliaseminarians.blogspot.com/2011/03/imitation-12-sweetness-of-cross.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2011 http://www.godaughter.com/web4c.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
evagrij Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 >>Оно што је поодавно престало да се употребљава код браће Јелина јесте такође у релативно новијој пракси уведено „освештање крста, иконâ, црквених сасуда и одежди“, пракси коју је већ поменути митрополит кијевски Петар Могила увишестручио. Изостављање тих молитвословља из овог превода Оца Јустина уредник темељи и образлаже одлуком Св. Отаца Седмог васељенског Сабора, у којој се између осталог каже, као одговор иконоборцима: „Много ствари од оних које су код нас прихваћене као освештане не потребују свештену молитву, јер саме од себе, од самога Имена испуњене су освећењем и благодаћу“ (ту Св. Оци наводе крст, иконе, свештене сасуде, одежде). У Атинској Архиепископији и древним Патријаршијама Истока то „освећење“ се обавља једноставном литургијском употребом (одежде, сасуди) или „литургисањем“ – уношењем у олтар (иконâ) да би се Св. Литургијом освештале. Уредник је оставио у Молитвослову само једно опште „освећење икона“, ради ненаметљивог уважења новијег обичаја, при томе указујући на то да тих чинова није било у ранијим штампаним и рукописним српским Молитвословима, као ни чудног обичаја молитвеног помазивања икона св. миром.<< АЕМ Амфилохије НОВО ИЗДАЊЕ ВЕЛИКОГ МОЛИТВОСЛОВА -ВЕЛИКОГ ТРЕБНИКА часопис Светигора Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Август 30, 2011 Пријави Подели Написано Август 30, 2011 Ову икону сам купила прошле године у манастиру Раваница, и монахиња ми је све објаснила о њој, али сам ја заборавила... crvenilo Чини ми се да рече да је румунска или тако нешто... Јел` зна неко? .please. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Август 30, 2011 Пријави Подели Написано Август 30, 2011 Ову икону сам купила прошле године у манастиру Раваница, и монахиња ми је све објаснила о њој, али сам ја заборавила... crvenilo Чини ми се да рече да је румунска или тако нешто... Јел` зна неко? .please. s.o.s. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 30, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 30, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 30, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 30, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука