Гости Guest Написано Октобар 28, 2015 Гости Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 илустрација Разговор између мене и моје млађе ћерке: - Врати ми телефон!- Нећу! - одговорих јој- Врати ми, пријавићу те социјалној служби!- Хахаха, а одакле ти то?- То је моје право!- Е па слагали су те секташти, шта да ти радим. емотикон smileНе постоји право без обавеза, а ти твоји секташи који ти испирају мозак за моје паре, вероватно ти нису причали о обавезама. Или барем нису онолико колико су говорили о правима.- Врати ми, то је мој телефон!- Не, то није твој телефон. То је мој телефон. Ја сам га платио и ја и даље плаћам рачуне за њега. Ја сам ти дао право да га користиш, подразумевајући да си свесна својих обавеза.Добићеш га поново на коришћење (не да буде твој), када схватиш да право подразумева обавезе. Када схватиш да слобода није бити саможива и самодовољна ајкула, већ да слобода значи и обавезе и одговорност - не само према себи већ и према другима. Ти други су неки који ти пуно значе у животу - отац, мајка, сестра...и тако редом. Када то схватиш и почнеш да примењујеш, добићеш телефон. На коришћење, наравно. Твој ће бити онда када га будеш лично зарадила. Ја разумем да разни "мисионари" и "душебрижници" за нас, наше породице и поготово за нашу децу овакве ствари деци говоре имајући у виду проблем насиља у породици и заштиту деце. Али, то се ипак некако тихо и неосетно, "да се Власи не досете", провлачи као нека идеологија која деци буквално испира мозак и ствара од њих размажене и саможиве ајкуле. Сва та силна прича о правима где се обавезе прећуткују и о слободи где се одговорност не помиње. Најцрња идеологија индивидуализма на делу. Наравно, има то и свој смисао. Када човека убедите да је самодовољна индивидуа а не биће заједнице, онда је њиме лакше и манипулисати. Што си више сам и свој у глави, то си више теле, драго дете моје. Теле, којем су из свести избрисали све вредности а за узврат му до бесконачности надували властито ЈА. са фб профила Александра Милојкова Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Ја разумем да разни "мисионари" и "душебрижници" за нас, наше породице и поготово за нашу децу овакве ствари деци говоре имајући у виду проблем насиља у породици и заштиту деце. Али, то се ипак некако тихо и неосетно, "да се Власи не досете", провлачи као нека идеологија која деци буквално испира мозак и ствара од њих размажене и саможиве ајкуле. Сва та силна прича о правима где се обавезе прећуткују и о слободи где се одговорност не помиње. Најцрња идеологија индивидуализма на делу. Наравно, има то и свој смисао. Када човека убедите да је самодовољна индивидуа а не биће заједнице, онда је њиме лакше и манипулисати. Што си више сам и свој у глави, то си више теле, драго дете моје. Теле, којем су из свести избрисали све вредности а за узврат му до бесконачности надували властито ЈА. Ако га разуме, не мора више ни да учи, ни да иде у школу. Ја бих јој вратио телефон. Иван ♪♫ and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Добро, Хуан, ово је више напутак за родитеље, него за дјецу, која ово не могу и не желе разумјети, па је од њих то тешко и очекивати, како си и сам написао. "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Ја бих јој вратио телефон. Mozda...ali zasto je Milojkov cerki uzeo telefon ? ... Trebao je da je pita-Mila,da li tvoj tata sme da ti oduzme telefon,sta to radis,pobogu dete...izgubices glavu... Uci nesto,moli te Tata...Suce moje....A ne da se raspravlja,to nikuda ne vodi,znam i ja imam mladju sestru... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Некако је превише... насилно. И вређа достојанство, нарочито ако се ради о девојци старијој од 13-14 година, не пише колико је стара. Ми као да смо у 21. век ускочили из 19. Са тог запада увозимо технологију, а не увозимо упутство за употребу. Баш је лепо речено, деца имају права, али и обавезе. Писало је негде о искуствима са скандинавским земљама, тачно се зна у ком узрасту се препоручује да дете добије коју обавезу, а брига о домаћинству се дели. Кад креће да избацује ђубре, којим данима у недељи пере суђе или иде у набавку, колико често мора да чисти собу, на који начин учествује у чишћењу заједничких просторија (кухиња, дневни, ВЦ) и сл. И праве неки као календар на огласној табли и зна се - не испуниш обавезе, не добијеш вечеру, или ти искључимо вајерлес или шта већ. GeniusAtWork and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Cim je odigrala na kartu soc. sluzbe znaci da joj je mnogo stalo, tj. da ima neku frku... :/ GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 29, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2015 Знате, са децом треба опрезно... Благим и мудрим третманом се може постићи и највећа строгоћа, а да нико и не примети. Сутра ћемо ми бити издржавана лица, а издржаваће нас нико други него они, њихови супружници и њихова деца. И можда изгубимо менталну оштрину и концентрацију, али нам и даље остану неке жеље... за које неко други може да процењује да ли су глупе и да ли на њих имамо право. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука