Милан Ракић Написано Октобар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 В Астраханской области завершилось первое российско-сербское летно-тактическое учение «Барс-2015» Сегодня в Астраханской области завершилось первое российско-сербское летно-тактическое учение «Барс-2015». https://www.youtube.com/watch?v=RClAF7gueMk В рамках мероприятия совместные экипажи истребительной и армейской авиации отработали задачи по отражению ударов средств воздушного нападения условного противника, применению авиационных средств поражения и поисково-спасательной деятельности. Всего летчики двух стран совершили более 30 самолето- и вертолетовылетов. В течение недели международные экипажи истребителей МиГ-29 совершенствовали навыки перехвата воздушных целей, ведения ближнего маневренного воздушного боя, выполнения пусков управляемых ракет по воздушным мишеням, а также поражения наземных целей. Летчики армейской авиации на транспортно-боевых вертолетах Ми-8 отработали визуальный поиск экипажей, условно потерпевших бедствие, спуск и подъем грузов на лебедке с зависанием вертолета над точкой, посадку на неподготовленные площадки, а также выполнение пусков неуправляемых ракет по наземным мишеням, имитирующим колонну техники условного противника. Всего в учении было задействовано до 10 истребителей и вертолетов армейской авиации. Плановое совместное российско-сербское летно-тактическое учение «Барс-2015» прошло на базе Центра боевой подготовки и боевого применения ВВС России в Астраханской области. МОРФ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 29, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2015 Izvinjavam se sto pisem ovde, opet ne nadjoh adekvatniju temu a ne mogu ovde nove postavljati. Samo da pitam Rakica, imamo li mi kadra za ovo? Ili je ovo jos jedna besmislena SNS propaganda? Srbiji veliki posao - remont ruskih helikoptera Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se remont ruskih helikoptera, koji će biti prebačeni iz Poljske i Češke, obavljati u našoj zemlji. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 30, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2015 Izvinjavam se sto pisem ovde, opet ne nadjoh adekvatniju temu a ne mogu ovde nove postavljati. Samo da pitam Rakica, imamo li mi kadra za ovo? Ili je ovo jos jedna besmislena SNS propaganda? Srbiji veliki posao - remont ruskih helikoptera Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se remont ruskih helikoptera, koji će biti prebačeni iz Poljske i Češke, obavljati u našoj zemlji. Није бесмислена пропаганда, иако се нигде не помиње о којим хеликоптерима је реч... Колико знам (а знам , јер сам тамо провео 15 година на служби), Ваздухопловни Завод "Мома Станојловић" на батајничком аеродрому, између осталог ремонтује транспортне хеликоптере Ми-8 (ХТ-40), односно хеликоптере опште намене и наоружане хеликоптере типа Газела (све итерације-општа намена, наоружана верзија, извиђачка верзија...). На овим последњим сам и летео Е сад, када су од МУП-а преузета два Ми-17 (у најкраћем, јача, боља и опремљенија верзија Ми-8), те две машине су ремонтоване у једном украјинском Заводу. Ремонт је плаћен средствима из Националног инвестиционог плана за адета Млађана Динкића, када су поред те две 17-це, ремонтоване и три 8-це у "Моми", Ан-26 у Украјини, као и 5 МиГ-29, чији је ремонт структуре вршен у "Моми" заједничким радом наших и руских техничара и инжењера, док су мотори рађени у РФ, па је када се све довело у исправо стање, све опет склапано у Моми, али је пробне летове вршио фабрички пробни пилот из Русије (опили смо се јеадред к`о мајке )код нас на Батајници. Што се тиче ремонта хеликоптера дакле, још једаред да кажем, значи ВЗ "Мома" је у потпуности освојила ремонт верзије Ми-8 и хеликоптера Газела. Да ли су усвојене технолошке листе за Ми-17, то не знам (јер сам већ неколико година у пензији), али у суштини, ресурси постоје (или би се могли направити, односно допунити-обучено људство, специјлани алати, технолошки поступци). Исто или слично важи и за хеликоптере компаније Аероспесијал (јер се и Пума помињала као могућа опција). Па ако је освојена Газела, могао би се започети и процес "освајања" те Пуме нпр. Значи, све у свему-није бесмислена пропаганда. obi-wan and feeble је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2015 Izvinjavam se sto pisem ovde, opet ne nadjoh adekvatniju temu a ne mogu ovde nove postavljati. Samo da pitam Rakica, imamo li mi kadra za ovo? Ili je ovo jos jedna besmislena SNS propaganda? Srbiji veliki posao - remont ruskih helikoptera Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se remont ruskih helikoptera, koji će biti prebačeni iz Poljske i Češke, obavljati u našoj zemlji. http://tangosix.rs/2015/04/11/da-li-je-zaista-realno-da-srbija-postane-remonti-centar-za-ruske-helikoptere/ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/41210-%C4%8Darobnjaci-iz-astrahana/ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/41432-pegazi-u-akciji/ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука