Golub Написано Септембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2015 слика говори више од тисућу речи: "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2015 Ипак слици треба додати да је: Мађарска полиција тукла екипу РТС-аМађарски полицајци тукли су екипу РТС-а, сниматеља, новинара и тонца, и поломили им опрему упркос томе што је било очигледно да је реч о новинској екипи. Према речима новинара РТС-а, полицајци нису престали да их туку иако су их они упозоравали да су новинари српске националне ТВ. "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2015 Срам вас било мађарски „јунаци“, срам по сто пута! 16.09.2015. Желудац ми се вечерас преврће док гледам оклопљене мађарске јунаке како пендрецима премлаћују жене и децу, новинарке београдских медија, како пуцају преко жице на оне несрећнике из Сирије. Свака част јунаци! На делу сте нам данас поподне показали шта је то Европска унија, шта су људска права, демократија, шта је поштовање жена, деце, немоћних! И, још, шта је европска ароганција, шта је европска подлост, шта је Европа чији део, нећу и не желим да будем. Данас поподне до краја је разоткривена ваша подла, покварена игра, коју играте од почетка. Данас сте показали шта је тај циљ, и шта је циљ ваших шефова са запада – да избеглице, да оне мученике оставите у Србији да овде зимују, да нам натоварите на плећа још један терет. Да под њим Србија грца још коју годину, док ви уживате у вашој унији, у нетакнутој удобности. Преварили су се вечерас они који су очекивали, убеђивали нас да ће они мученици, тамо код вас, у границама ЕУ добити нешто друго сем сузавца, метака, пендрека, хапшења жена са бебама у наручју? Да ћете им дати кору хлеба, флашу воде? Да ће добити шта друго сем понижења? Је ли то Европска унија у коју ми Срби хрлимо, која нам поставља стандарде и одређује законе, уређује државу? Хоћемо ли и ми Срби, једног дана кад одемо у ту Европу, бити ко они Мађари које данас гледамо како бију и газе, или ћемо остати ово што смо данас, народ у коме има још помало људскости. Искрено, нисам ништа боље ни очекивао, али, мађарски јунаци, превршили сте данас меру. Не само да сте напали оне избеглице који су пробили жицу и ушли у вашу државу, него сте сузавцем напали и оне који су у том тренутку били на територији Србије! Одакле вам право мађарски јунаци? Јесу ли вас и на то наговорили ваши шефови са запада, дали вам зелено светло? Да нисте можда планирали да уђете дубље у Србију да бијете оне који су оним мученицима дали кришку хлеба? Можда је и то ваше европско право? Све могу да гледам, и све могу да истрпим, али, не могу да гледам и не могу да истрпим да неко оклопљен, са пушком, са пиштољем у руци, са пендреком у другој бије жене и децу, кад децу избеглица, нисам видео својим очима, али сам прочитао на неком сајту, баца преко жице, назад у Србију. Мађарски јунаци! И, можда бих и помислио да сте јунаци, храбро сте данас пребили моју колегиницу из Београда Јовану Ђуровић, да вас пре пар година оне кишне, октобарске ноћи нисам гледао у Зупчу. Вас 200 оклопљених и наоружаних до зуба, иза вас оклопни транспортери, и немачки тенкови, изнад амерички хеликоптери, а испред стотину голоруких Колашинаца, поседали на ледени асфалт. И, као, нешто сте те ноћи наступали мађарски хероји, али, нисте ударили. Победили вас голоруки Колашинци. Па, што те ноћи, не ударисте пендрецима на њих, мађарски јунаци… Лакше је на жене и децу, на колегиницу Јовану Ђуровић. Њој сте пребили обе руке, истукли и сниматеља са камером у рукама и тонца РТС-а, заиста дело вредно стандарда Европске уније. Незабележено јунаштво. И, шта да вам још кажем мађарски јунаци, сем, срам вас било по сто пута! Зоран Шапоњић izvor: http://iskra.co/kolumne/sram-vas-bilo-madjarski-junaci-sram-po-sto-puta/ zuti car and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 17, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 17, 2015 Колоне избеглих из Сирије преко Србије у Хрватској: Како сазнаје Индеx.хр, део грађана је одлучио да помогне избеглицама и да их приватним возилима превезе ка Словенији. Азиланти који су из Загреба упућени у Кутину, због доласка избеглица негодују због настале ситуације и питају се какав је то закон који их прво прихвата, а затим тера. У Дугавама су се, кажу, потпуно интегрисалии, а за одлазак немају довољно новца. Месецно добијају тек око 1.000 куна. Азиланти наглашавају како је погрешно мишљење да већина избеглица долази из Сирије. Највећи део њих пристиже из Марока, Алжира, Авганистана и околних земаља. Воз који је из Товарника превозио око 800 избеглица стигао је нешто после пет сати ујутро у Дуго Село. Већина је превезена у Јежево. Тај је воз је током ноћи кренуо из Товарника где је у среду увече био и хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић. Он је изјавио да хрватска полиција има потпуну контролу над хрватском границом, али уколико мигранти наставе да пристижу у већем броју, Хрватска ће морати да размислити о другацијем понашању. Досад је у Хрватску стигло више од 6.000 избеглица. Они од среде ујутро пристижу у Хрватску аутобусима из Србије након што су мађарске власти затвориле границу према Србији. П.С. Ево згодне прилике Хрватима да у опсежној олујној домовинској акцији протерају избеглице из домовине Хтватске и тако устоличе други по важности државни празник, па да један славе у коловозу, а други у рујну... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2015 Не знам, ја Мађарима скидам капу јер имају петљу да ураде оно што су унапред најављивали и што стоје иза свог става. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2015 Poljski poslanik EU Parlamenta Janusz Korwin-Mikke (Polish MEP) The truth about Muslim immigration - Janusz Korwin-Mikke (Polish MEP) “Hvala presjedavajućoj zastupnici. Poljska nema problem s imigrantima. Poljska ima problem s imigrantima, koji, zahvaljujući apsurdnom dublinskom režimu, bivaju prisiljeni da ostanu u koncentracijskim logorima iako žele pobjeći iz Poljske u Njemačku i ostale zemlje EU. Zašto? Jer Poljska ima puno manju socijalnu pomoć! Kad bi potpuno maknuli socijalne programe, nitko ne bi dolazio u Poljsku ili bilo gdje u Europu živjeti na milostinji i novčanoj pomoći.Ljudi voljni raditi, oni nešto i vrijede, ali ih se šalje natrag u njihove zemlje podrijetla. Umjesto njih, mi uzimamo one koji ne žele raditi. To je suluda politika, a rezultat takve politike je da Europa polako postaje preplavljena ljudskim smećem. Još jednom ću ponoviti, ljudskim smećem koje ne želi raditi!Amerika je sagradila svoju moć jer je uzimala imigrante koji su bili voljni raditi i koji nisu htjeli živjeti od socijanih davanja. Uništavamo Europu ovakvom politikom i to će biti razlog pada Europe. Hvala vam” Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2015 Нпр. стварно не знам шта да мислим о овој слици. Очигледно је голи очај у питању, људи су превалили толики пут и сад им је Мађарска препрека... Али кад се сконта да су ту људи из Марока, Туниса, Ирана, Пакистана... који као дириговани иду "Правац Немачка!" и ништа друго. Мислим, не знам... И наши кад нису могли да добију исељеничку визу за Аустралију, узели су за Нови Зеланд па су тамо сачекали неколико година, па тек онда прешли у Аустралију: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2015 П.С. Ево згодне прилике Хрватима да у опсежној олујној домовинској акцији протерају избеглице из домовине Хтватске и тако устоличе други по важности државни празник, па да један славе у коловозу, а други у рујну... Karamarkov apel Vatikanu: Nakon Stepinca svecem bi trebalo proglasiti i Franju Tuđmana http://news-bar.rtl.hr/vijesti/hrvatska/karamarkov-apel-vatikanu-nakon-stepinca-svecem-bi-trebalo-proglasiti-i-fran Karamarko u Tuđmanova čuda ubraja i istjerivanje 200 000 srpskih zloduha iz hrvatskog nacionalnog bića 1995. godine, ali i pokušaj da po uzoru na Mojsijevo razdvajanje Crvenog mora podijeli Bosnu i Hercegovinu i izbavi izabrani hrvatski narod iz srpsko-bošnjačkog zarobljeništva. Milanović tješi izbjeglice: I ja sam jednom morao bježati iz stana zbog poplave u kupaonici http://news-bar.rtl.hr/vijesti/hrvatska/milanovi-tjeshi-izbjeglice-i-ja-sam-jednom-morao-bjezhati-iz-stana-zbog-pop Vlada angažirala vozače Croatia Busa da pokupe izbjeglice i izbace ih u Sloveniji http://news-bar.rtl.hr/vijesti/hrvatska/vlada-angazhirala-vozache-croatia-busa-da-pokupe-izbjeglice-i-izbace-ih-u-s Grupa imigranata pobjegla iz Hrvatske natrag u Siriju: Ipak nam je bolje kod kuće! http://news-bar.rtl.hr/vijesti/svijet/grupa-imigranata-pobjegla-iz-hrvatske-natrag-u-siriju-ipak-nam-je-bolje-kod Vučić ima rješenje za izbjeglice u Srbiji: ‘Katapultom ćemo ih ispaljivat preko mađarskog zida’ http://news-bar.rtl.hr/vijesti/regija/vuchi-se-pohvalio-rjeshenjem-za-izbjeglice Predsjednica Grabar-Kitarović počela zidati zid na granici sa Srbijom http://news-bar.rtl.hr/vijesti/hrvatska/predsjednica-grabar-kitarovi-pochela-zidati-zid-na-granici-sa-srbijom Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2015 П.С. Ево згодне прилике Хрватима да у опсежној олујној домовинској акцији протерају избеглице из домовине Хтватске и тако устоличе други по важности државни празник, па да један славе у коловозу, а други у рујну... RTL Televizija Intervju - Srpsko pitanje i Ruža Tomašić http://www.rtl.hr/video/newsbar/71467/intervju-srpsko-pitanje-i-ruza-tomasic/ Зосима је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 "Our Enemy is Not Moscow Our Enemy are In Mosques of Paris"Januszin KORWIN-MIKKE European Parliament Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Od madjara su na citavom svetu podliji jedino englezi , Nista volje nisam ocekivao od njih. Hrabri vazda bili na nejaci , djubrad . Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Od madjara su na citavom svetu podliji jedino englezi , Nista volje nisam ocekivao od njih. Hrabri vazda bili na nejaci , djubrad . To za Engleze ili Velike Britance si u pravu, moj stric mi je to jednom rekao, nema većih ku*vi u svijetu od Engleza. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Od madjara su na citavom svetu podliji jedino englezi , Nista volje nisam ocekivao od njih. Hrabri vazda bili na nejaci , djubrad . Не знам, историја каже да су потукли Византију, ударали на Франке чак до Шпаније, одбили Монголе кад су згазили целу Русију, имали више битака са Турцима него Срби, дизали два огромна устанка против Аустрије (Срби нису ниједан), дигли народну револуцију против комунизма (Срби нису ниједну)... а кроз историју су реч поштовали до краја, било савезништво, било непријатељство тако да не знам како их поредити са Енглезима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Не знам, ја Мађарима скидам капу јер имају петљу да ураде оно што су унапред најављивали и што стоје иза свог става. Нешто ми се чини да став Мађарске уопште није само њихов, тешко да би могли сами овако нешто да раде без одобрења одозго. Делује да је Брисел Мађаре употребио као пешадију, превентивно, да смањи број оних који ће тек доћи. Да их усмере на другу страну. Слично ће, изгледа, бити и са Хрватима. Кратос and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Нешто ми се чини да став Мађарске уопште није само њихов, тешко да би могли сами овако нешто да раде без одобрења одозго. Делује да је Брисел Мађаре употребио као пешадију, превентивно, да смањи број оних који ће тек доћи. Да их усмере на другу страну. Слично ће, изгледа, бити и са Хрватима. A Nemci se prave kao dobri samarićani a ovi mađarski fašisti ustvari sve vreme rade po njihovom nalogu...i kada i ova ustaško-jezutska bratija udari katanac na granicu biće nama vesela zima sa gomilom izbeglica... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука