Jump to content

Питајте др Андреја Фајгеља

Оцени ову тему

Препоручена порука

Veliko postovanje gospodine Fajgelj,

moram reci da gajim veliko postovanje prema vama i da smatram da to sto ste trenutno van politike jeste pravi odraz ispravnog coveka na ono sto imamo na toj politickoj sceni,svako drugo vase bitisanje u nekoj stranci,pokretu,bi bilo za mene licno cudno,sa stavovima koje imate.

Medjutim,imam i tu sa druge strane malu zamerku a samim tim i pitanje, grupacija nazvana Treca Srbija kojoj ste pripadali,po vasem odlasku javno ste je nazvali da je Vuciceva ali me licno zanima kada ste to skontali,da li neposredno pre toga,da li ste to odavno znali ali ste se nadali nekom otklonu,boljitku ili sta trece?

• Волим 1

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Одговори 121
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

На овој теми https://www.pouke.org/forum/topic/40582-dr-andrej-fajgelj-u%C4%8De-de%C4%8Dake-da-ljube-drugare/се повела расправа о Вашем тексту у Новостима око несрећног догађаја који се десио у школи коју похађа Ваш син (Текст "Уче дечаке да љубе другаре").

Како је због ограничености новинарског простора код појединих читалаца остало нејасно шта се тачно догодило на тим часовима, и шта су тачно активисти терали децу да раде, да ли бисте овде могли детаљније да нам опишете?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Професоре, добро нам дошли! :)

Ево, ја никако не могу да положим Историју француског језика, реците ми молим Вас, у чему је мој проблем?

У потпису, забринут.  :)

Ово горе је шала, јасно (мада нисам је још увек положио, овај Поповић ме увек непријатно изненади на испиту) :) 

Да ли бисте могли нешто више да нам кажете о Вашим идејама за здраву породицу данас? Како се организовати и пружити оно здраво, кућно васпитање нашим малишанима и да ли можда имате идеју на шта би посебно требало обратити пажњу? 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Поштовање Андреј.

Добро дошли на форум.

Пратим друштвену кампању Подршка закону родитељ-неговатељ. Занима ме Ваше мишљење о томе, зашто влада није признала овај закон који је пред три године добио подршку грађане Србије у виду петиције која садржи 61.000 потписа, коју је држава покушала да "затури" у фиоку?

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

волела бих да могу да појасним, али ме пар разлога спречава, извини

и мени је лепо назначено на профилу да сам женско па барем на овој теми немој да ми се обраћаш у мушком роду јер би наш саговорник могао да се узнемири због тих трансродних момената

др Андреј Фајгељ

шта вам значи "искакао сам кроз прозор од имиграционе полиције", какав је то посао?

Подели на овим сајтовима

Поштовање Андреј.

Добро дошли на форум.

Пратим друштвену кампању Подршка закону родитељ-неговатељ. Занима ме Ваше мишљење о томе, зашто влада није признала овај закон који је пред три године добио подршку грађане Србије у виду петиције која садржи 61.000 потписа, коју је држава покушала да "затури" у фиоку?

У томе видим још један доказ да је наша власт усвојила антипородичну политику. Биолошки родитељи су дискриминисани јер не могу да добију новчану помоћ за бригу о свом детету, а људи који нису родитељи могу за бригу о туђем детету.

Андреј

Подели на овим сајтовима

На овој теми https://www.pouke.org...-ljube-drugare/сеповела расправа о Вашем тексту у Новостима око несрећног догађаја који се десио у школи коју похађа Ваш син (Текст "Уче дечаке да љубе другаре"). Како је због ограничености новинарског простора код појединих читалаца остало нејасно шта се тачно догодило на тим часовима, и шта су тачно активисти терали децу да раде, да ли бисте овде могли детаљније да нам опишете?

Поштовани Андреј, с обзиром да се тема коју је RYLAH навео у линку изнад развила у неком свом правцу, те бих због тога заиста волио појашњење, користим прилику да подсјетим на ово питање јер мислим да осим мене још доста форумаша очекује одговор.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Професоре, добро нам дошли! :)

Ево, ја никако не могу да положим Историју француског језика, реците ми молим Вас, у чему је мој проблем?

У потпису, забринут. :)

Ово горе је шала, јасно (мада нисам је још увек положио, овај Поповић ме увек непријатно изненади на испиту) :)

Да ли бисте могли нешто више да нам кажете о Вашим идејама за здраву породицу данас? Како се организовати и пружити оно здраво, кућно васпитање нашим малишанима и да ли можда имате идеју на шта би посебно требало обратити пажњу?

Пар савета:

Волите своју децу, али је важно и мама и тата да се воле.

Немојте радити уместо њих. Оно "мама ће сине". Пустите их да се помуче сами.

Немојте од бата правити секе. Нек викну, нек се упрљају, нек се потуку, али витешки.

Немојте им укључивати телевизор или телефон да би били мирни. Потрудите се и ви и они да нађете неко друго решење.

Слободно подвикните и ударите. Мојој жени је у вожњи једно дете замало испало из кола јер је у бесу отворило врата. У таквим ситуацијама треба смирити дете а не истеривати идеологију, поготово не ову најновију, лудачку, антиродитељску, да је свако телесно кажњавање злостављање.

Не стидите се сиромаштва. "Немамо сине" је много боље од "купиће тата".

Андреј

Подели на овим сајтовима

Поштовани Андреј, с обзиром да се тема коју је RYLAH навео у линку изнад развила у неком свом правцу, те бих због тога заиста волио појашњење, користим прилику да подсјетим на ово питање јер мислим да осим мене још доста форумаша очекује одговор.

Мало сам гледао, видим да првих пар страна одлази на расправу да ли се догодило или није, да ли кажем да се догодило или да се није догодило... Не могу да ширим такве расправе. Уместо ширења треба се вратити на текст, почев од прве реченице. Ако је после искрсло нешто интелигентно, пошаљите линк на појединачна питања.

Андреј

Подели на овим сајтовима

Има људи који тврде да је правилније рећи србски него српски . Људе доводе у недоумицу па би те замолио Андреј да нам кажеш нешто у вези са тим.

Има аргумената да би могло и србски. Постоје таква одступања од једначења по звучности, уосталом једно од њих је и сама реч оДступање. Нисам развио посебан став о томе. Лепо је сачувати СРБ, волим да чувам, али са друге стране, коријенски правопис су заступале усташе.

Андреј

Подели на овим сајтовима

Veliko postovanje gospodine Fajgelj,

moram reci da gajim veliko postovanje prema vama i da smatram da to sto ste trenutno van politike jeste pravi odraz ispravnog coveka na ono sto imamo na toj politickoj sceni,svako drugo vase bitisanje u nekoj stranci,pokretu,bi bilo za mene licno cudno,sa stavovima koje imate.

Medjutim,imam i tu sa druge strane malu zamerku a samim tim i pitanje, grupacija nazvana Treca Srbija kojoj ste pripadali,po vasem odlasku javno ste je nazvali da je Vuciceva ali me licno zanima kada ste to skontali,da li neposredno pre toga,da li ste to odavno znali ali ste se nadali nekom otklonu,boljitku ili sta trece?

Тешко питање, не могу овом приликом да понудим потпун одговор. Укратко: многи су причали да је Трећа Србија основана у Вучићевој кухињи, ја сам на то одговарао са презиром, јер сам знао да је основана у мојој дневној соби. Онда се све десило брзо. Прво моја оставка под притисцима, па сам написао да нисмо Вучићеви људи http://andrej.fajgelj.com/treca-srbija-nije-napravljena-u-vucicevoj-kuhinji-vec-u-mojoj-dnevnoj-sobi/ па се председник странке муњевито оградио од тога. За мене је то био шок. Зашто се ограђује од тврдње да нисмо Вучићеви људи? Заказана је седница председништва, на којој је огромна већина подржала мој чланак. Пао ми је камен са срца, вратила ми се вера у људе и у демократију. Твитовао сам : дај људима информисан избор и гласаће за себе а не против себе. Други шок ме је чекао сутрадан. Изашло је фалсификовано саопштење са седнице, са потпуно другачијим закључцима. Оно о чему јесмо гласали: да нисмо Вучићеви људи - је избрисано, а додато је оно о чему нисмо гласали: да нећемо излазити из коалиција (са СНС). Ето, тада сам сазнао и још се нисам опоравио од тог сазнања. Одмах сам објавио то што наводите и повукао се. У међувремену сам се вратио на нет али не и у политику.

Андреј

Подели на овим сајтовима

Тешко питање, не могу овом приликом да понудим потпун одговор. Укратко: многи су причали да је Трећа Србија основана у Вучићевој кухињи, ја сам на то одговарао са презиром, јер сам знао да је основана у мојој дневној соби. Онда се све десило брзо. Прво моја оставка под притисцима, па сам написао да нисмо Вучићеви људи http://andrej.fajgelj.com/treca-srbija-nije-napravljena-u-vucicevoj-kuhinji-vec-u-mojoj-dnevnoj-sobi/ па се председник странке муњевито оградио од тога. За мене је то био шок. Зашто се ограђује од тврдње да нисмо Вучићеви људи? Заказана је седница председништва, на којој је огромна већина подржала мој чланак. Пао ми је камен са срца, вратила ми се вера у људе и у демократију. Твитовао сам : дај људима информисан избор и гласаће за себе а не против себе. Други шок ме је чекао сутрадан. Изашло је фалсификовано саопштење са седнице, са потпуно другачијим закључцима. Оно о чему јесмо гласали: да нисмо Вучићеви људи - је избрисано, а додато је оно о чему нисмо гласали: да нећемо излазити из коалиција (са СНС). Ето, тада сам сазнао и још се нисам опоравио од тог сазнања. Одмах сам објавио то што наводите и повукао се. У међувремену сам се вратио на нет али не и у политику.

Андреј

Да ли мислите да није пуки стицај околности што се такав сценарио цијепања малих странки на про-СНС и анти-СНС струје? Тј. да ли мислите да власт има своје прсте умијешане? ( а ако не власт директно, оно макар неко из СНС-а )

Подели на овим сајтовима

Господине Фајгељ, замолио бих Вас да ми кажете како бисте Ви регулисали однос државе према хомосексуалности? 

Такође, како бисте реаговали на евентуалну хомосексуалност Вашег детета, као родитељ? 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Да ли мислите да није пуки стицај околности што се такав сценарио цијепања малих странки на про-СНС и анти-СНС струје? Тј. да ли мислите да власт има своје прсте умијешане? ( а ако не власт директно, оно макар неко из СНС-а )

Директно

Андреј

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...