Marko Vesic Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Проучавајући јеврејску Библију наишао сам на занимљиве ствари, па бих желео да питам наше госте муслимане шта мисле о овоме и како то они објашњавају. У причи о Аврааму наишао сам на један занимљив детаљ. Док је Араам био са Саром у Египту он се тамо лажно представљао као њен брат. То је радио из више разлога, од којих је најважнији тај што јр она била много лепа, па да га неби убили и отели му жену он измисли да јој је брат. Наравно превара би успела да их сам фараон није ухватио. Е сад писац тамо каже да их је фараон ухватио док је Авраам миловао Сару. Ова реч миловао на јеврејском се каже МИЦХОК и врло је специфична јер се односи на полно миловање, односно на додиривање, страсно љубљење и тако то...углавном односи се на једну врсту полног односа. Оно што је мене изненадило јесте чињеница да ту исту реч писац користи да би објаснио како Исмаил милује Исака. Шта ви мислите о томе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Проучавајући јеврејску Библију наишао сам на занимљиве ствари, па бих желео да питам наше госте муслимане шта мисле о овоме и како то они објашњавају. У причи о Аврааму наишао сам на један занимљив детаљ. Док је Араам био са Саром у Египту он се тамо лажно представљао као њен брат. То је радио из више разлога, од којих је најважнији тај што јр она била много лепа, па да га неби убили и отели му жену он измисли да јој је брат. Наравно превара би успела да их сам фараон није ухватио. Е сад писац тамо каже да их је фараон ухватио док је Авраам миловао Сару. Ова реч миловао на јеврејском се каже МИЦХОК и врло је специфична јер се односи на полно миловање, односно на додиривање, страсно љубљење и тако то...углавном односи се на једну врсту полног односа. Оно што је мене изненадило јесте чињеница да ту исту реч писац користи да би објаснио како Исмаил милује Исака. Шта ви мислите о томе? Sta ti citas Mario?gdje to stoji o Ismailu i isaku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Проучавајући јеврејску Библију наишао сам на занимљиве ствари, па бих желео да питам наше госте муслимане шта мисле о овоме и како то они објашњавају. У причи о Аврааму наишао сам на један занимљив детаљ. Док је Араам био са Саром у Египту он се тамо лажно представљао као њен брат. То је радио из више разлога, од којих је најважнији тај што јр она била много лепа, па да га неби убили и отели му жену он измисли да јој је брат. Наравно превара би успела да их сам фараон није ухватио. Е сад писац тамо каже да их је фараон ухватио док је Авраам миловао Сару. Ова реч миловао на јеврејском се каже МИЦХОК и врло је специфична јер се односи на полно миловање, односно на додиривање, страсно љубљење и тако то...углавном односи се на једну врсту полног односа. Оно што је мене изненадило јесте чињеница да ту исту реч писац користи да би објаснио како Исмаил милује Исака. Шта ви мислите о томе? Sta ti citas Mario?gdje to stoji o Ismailu i isaku? У званичном критичком издању јеврејске Библије. То критичко издање је заправо Библија у којој су скупљени сви текстови који су до сад пронађени. Тако да се може у потпуности правтити комплетна редакција свих текстова. Односно шта је икад додато или исправљено у Светом Писму. Овакво критичко издање постоји и за Свето Писмо Старог Завета - односно Септуагинту. Разлика између јеврејског канона Светог Писма и хришћанског је у редослед укњига у самом Светом Писму. Такво критичко издање имаш и за Нови Завет. Оно се зове Novum Testamentum Graece или Нестле - Аланд (по двојци истраживача Светог Писма који су се бавили сабирањем свих рукописа у једно издање) Е сад ја сам ти овде навео део који се налази у Јеврејском издању Светог писма којег су приредили јеврејски масорети (то су учитељи од којих су настали рабини). Они су приредили негде око 9 века после Христа јеврејску Библију и она се и дан данас користи у Јудеизму. Тако да ако знаш јеврејски могу ти тачно рећи како се зове то издање Светог писма и које стихове да потражиш. И мене је изненадило када сам видео да стоји иста реч на та два места. Па рекох да видим да ли сте ви муслимани можда проучавали тај део. Наравно ништа ружно, само сам се изненадио када сам то увидео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Mario cuj to u Bibliji Isamil a.s. i njegov brat Ishak su bili medju najboljim Poslanicima sto mozes da vididsa u Kuranu.A te bljuvotine o njima su nevjerovatne Kuran 2 133. Vi niste bili prisutni kada je Jakubu smrtni čas došao i kada je sinove svoje upitao: "Kome ćete se, poslije mene, klanjati?" – "Klanjaćemo se" – odgovorli su – "Bogu tvome, Bogu tvojih predaka Ibrahima i Ismaila i Ishaka, Bogu jednome! i mi se Njemu pokoravamo!" 136. Recite: "Mi vjerujemo u Allaha i u ono što se objavljuje nama, i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono što je dato Musau i Isau, i u ono što je dato vjerovjesnicima od Gospodara njihova; mi ne pravimo nikakve razlike među njima, i mi se samo Njemu pokoravamo." Kuran 3 84. Reci: "Mi vjerujemo u Allaha i u ono što se objavljuje nama i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono što je dato Musau i Isau i vjerovjesnicima – od Gospodara njihova; mi nikakvu razliku među njima ne pravimo, i mi se samo Njemu iskreno klanjamo." Kuran 19 54. I spomeni u Knjizi Ismaila! On je ispunjavao dato obećanje i bio poslanik, vjerovjesnik, 55. i tražio je od čeljadi svoje da molitvu obavljaju i da milostinju udjeljuju, i Gospodar njegov je bio njima zadovoljan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Mario cuj to u Bibliji Isamil a.s. i njegov brat Ishak su bili medju najboljim Poslanicima sto mozes da vididsa u Kuranu.A te bljuvotine o njima su nevjerovatne А по чему су бљувотине? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Mario cuj to u Bibliji Isamil a.s. i njegov brat Ishak su bili medju najboljim Poslanicima sto mozes da vididsa u Kuranu.A te bljuvotine o njima su nevjerovatne А по чему су бљувотине? znaci stari zavet daje podrsku incestu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Ја не видим да даје подршку инцесту.Гдје си то видио? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 lučaj Incesta u Postanak 35:22: 22 I kad Izrailj živeše u onoj zemlji, otide Ruvim i leže s Valom inočom oca svog. I to doču Izrailj. A imaše Jakov dvanaest sinova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Добро,али не знам какве то има везе са темом? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 pa govori se o incestu u Bibliji ili? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Оно што је мене изненадило јесте чињеница да ту исту реч писац користи да би објаснио како Исмаил милује Исака. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука