Гости Guest Написано Септембар 9, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Чачак - Житељи два чачанска села, Миоковаца и Пријевора испратили су свог дугогодишњег свештеника Јована Вуковића у пензију. Најпре су то учинили Миоковчани, а затим и стотинак Пријевораца који су организовали свечани испраћај. ,,Ово је круна мог поповања, све је прошло као сан. Било је тужних, али много више лепих тренутака, а све што сам радио, радио сам из љубави”, рекао је отац Јово. Он каже да је у овим селима провео најлепше дане стварајући незаборавне успомене, као и да се трудио да својим парохијанима унапреди живот и остави нешто иза себе. ,,Дошао сам 1984. године најпре у Миоковце, а затим у Пријевор. У Миоковцима сам заједно са покојним оцем Драгомиром Шљивићем и оцем Љубишом Јанковић реновирао цркву из темеља, саградили смо са верним народом салу и два стана. У Пријевору смо подигли цркву која је постала жива, што ми је била жеља пре него што одем у пензију, а велику заслугу имају и мештани овог села, као и Предраг Раковић и архитекта Миња Радовановић који је све урадио без динара”, каже новопечени пензионер и позива Пријеворце да заврше храм којем предстоји осликавање. “За време његовог мандата препородили смо село, изградили школу, цркву, обданиште и урадили канализацију. У његово време из мештани овог села постали су директори државних јавних предузећа, помоћници министара, а чак је и патријарх устоличен. Ја не знам да ли је он ту шта учествовао, али само знам да га народ воли и требало му је продужити мандат”, прича Бране Дробњак из Пријевора и један од организатора свечаног испраћаја. Иначе, Јован Вуковић је рођен 1950. године у ивањичком селу Добри до, у породици која је бројала чак двенесторо чељади. Богословију је завршио у Призрену, а оженио се са попадијом Милодрагом, пореклом из Гојне Горе. http://glaszapadnesrbije.rs/7087990/protu-ispratila-dva-sela-u-penziju-/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука