Аљонка Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Цитат У пакету са вашим "слатким и милим" папом, гадите ми се и вас двоје! Просто, не знам ко више од кога!Hriscanski, nema sta 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Станте, бре људи. Прошо васкрс одавно, треба већ да почнемо све да мрзимо. Све. Само негатив.Тако ваља, тако треба, мало је мржње, никад је није доста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Цитат Станте, бре људи. Прошо васкрс одавно, треба већ да почнемо све да мрзимо. Све. Само негатив.Тако ваља, тако треба, мало је мржње, никад је није доста.Ja ne mrzim nikoga, samo pokusavam da ga podsetim da ne treba da se gadi drugog coveka, zato sto misli drugacije od njega. I kako posle da imamo lepo misljenje o Srbima kad na svakom mestu pokazuju samo svoje najgore strane. Ovo ispade da ako se ne osecam preterano srpkinjom, nisam zasluzila ni da zivim. To i jeste nase pravoslavlje "na delu" 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 ЈА САМ ЗАТО ДА ДОЂЕ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Цитат ЈА САМ ЗАТО ДА ДОЂЕ. I ja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гого Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 @Аљонка Цитат Ovo ispade da ako se ne osecam preterano srpkinjom, nisam zasluzila ni da zivim. Ауу,... ко је уопште рекао нешто слично томе?!?!?!? И папа, као "институција", ми се не гади просто због другачијег мишљења, већ због тога шта је српски народ од њега добио кроз историју. Нећу више писати у овом делу форума, просто, јер не желим да се свађам овде. Имам своје мишљење, и нико од вас га неће променити. Одох, а ви показујте наше "најбоље" стране. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Vladimir Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Ovde ima dosta sleporodjenih, a i onih koji koji su vid izgubili... ima i onih koji ne žele da vide... njih mi je najviše žao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Nista ti ne brini, doci ce neko da ti upali svetlo... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Vladimir Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 jel' shvataš sad kako ti na svetlost i slepilo "gledaš" ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 који сте цареви, папа већ ''делује'' на вас демонски иако је још тамо, а шта би тек било кад би дошао овде ... јел схватате колику власт над вама има само помињање име папе, а уствари је ваша љубав односно одсуство и нетрпељивост према ближњем тиме показана. то онда није љубав већ корист, а кад корист престане нема ни потребе за односом. ајде мало искулирајте сви заједно и не трљајте се једни другима на нос и око, издувајте се, престаните да етнофилетишете и ширите мржњу једни према другима, истуширајте се ладном водом, вратите се и дијаложите у миру. са извињењем, молићу. Христос посреди нас, и нико нам ништа не може. немир и свађе посреди нас, и ни папа нам неће требати. ја се извињавам онима које сам увредио својим ставом, али морају да схвате да постоје различита мишљења од њиховог па макар им се и не свиђала, а ако га већ не поштују, да не вређају. и да то опет није престанак односа или љубави са моје стране, мој став је да можемо бити различити а у љубави, и да ставови о политици или сличном не утичу на моју љубав према свима. то што се пронађу увређенима, није поента мојег става, то само значи да га потврђују. барем ја то тако видим. дакле, 4chsmu1 посреди нас. 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Цитат Kosovo je Republika !!!!џони, знам да си револтиран различитим ставовима, али искулирај, знам да тако не мислиш. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Цитат У пакету са вашим "слатким и милим" папом, гадите ми се и вас двоје! Просто, не знам ко више од кога!опусти се брате мало, нема потребе за тиме. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Цитат И ко се бре уопште плаши папе?!?!? Нема то никакве везе са страхом, већ је то просто гађење према некоме ко је толико "добра" учинио и нашем народу и држави. У томе и јесте суштина негодовања већине против његовог доласка у Србију. Дакле нико се не боји било чега већ се заиста гади према институцији која од свог настанка ништа добро човеку као икони Божијој није донела. Прво саблазнили су милијарде и одвели их у пропаст јер никада не познаше Христа, све неистомишљенике и противнике папског апсолутизма и световне свемоћи су убијали и збрисали са лица земље (сетите се само мрачног средњег века), Срби су под њиховом управљачком палицом доведени до истребљења (а све због наше наивне добронамерности и снисходљивости) на просторима где су вековима живели. Па докле бре више. Можда нови папа није још увек ништа Србима нажао учинио (али јесте подржавао педофилију у Њемачкој - но то није битно) у шта лично сумњам, али то не значи да неће кад то њиховим интересима затреба. Папа сам ништа не одлучује. А папаска институција је само део механизма новог светског поретка и само један од стубова световне масманипулаторске моћи у овом историјском тренутку. Њихова учења и дела са Христом и са Живим Богом никакве везе немају. Једино што је прихватљиво у вези његовог доласка јесте да дође као председник и апсолут једне световне државе (Ватикана) јер он у ствари ништа друго и није. А наш допринос у борби за заблуделе римокатолике нека буде молитвени па како им Милостиви Бог дадне, јер речима и делима им сведочисмо много пута они су то само искористили и омаловажили. И будите сигурни да је велика већина верника СПЦ против његовог доласка иако се по мишљењима поједине браће и сестара на овом форуму не чини тако. Битно је и шта остали чланови верног стада Цркве Божије мисле и осећају јер мишљење појединаца овде на форуму је само кап у нашем мору које се зове СПЦ - кап која јесте битна али не више од било које друге капи. Свако добро. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жаре Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Нешто не волим баш пуно да дам на иједну тему више од једног-до два коментара у којима бих коментарисао на тему која је задата,и то управо због оваквих ствари(ако се мало дубље уђе у расправу међу истомишљеницима ствараш симпатије aman а одбој и презир код оних који другачије мисле)али због једне написане ствари и уопште целе ситуације која је задесила нашу земљу и наш народ нека ми не буде замерено што ћу према неким ставовима овде узети се можда и претерано критичи,али као што је брат Меда рекао,заједницу не треба ништа да поремети и оно што је здраво у тој заједници. Читајући свето Јеванђеље и уопште пратећи живот и дело Господа нашега Исуса Христа,наилазимо на то да је Господ био јако осуђен од стране многих из изабраног народа Божијег-светога Израиља.Мало ћу се вратити и пред долазак спаситеља и приметити да је од самога пада наших прародитеља постојало обећање о доласку Спаситеља и Искупитеља и да је ово откровење код Јевреја(тада изабраног народа Божијег)доживљавало свој најјаснији најпотпунији смисао.У њиховим свештеним књигама је написано доста детаља из земаљског живота Спаситеља,њихови празници су била праслика данашњих празника код Хришћана,па и сам Стари завет,и довољно је само то рећи,нема своју пуноту без Новога.Међутим када су се времена навршила,пред Спаситељев долазак,у Јеврејском народу су завладале секте,а секту су биле из једног разлога....нема љубави.Све се своди на закон,сушти закон,иако некоме он може да не одговара у неким тренуцима за таквога љубави и разумевања нема.Ни тада(иако Стари завет понекад знамо да зовемо и Заветом закона) а Бог није био неко круто административно тело које функционише на низу постојећих и темељно утврђених закона који се морају поштовати,а још мање је то сада у овом Новом завету ЉУБАВИ.Је ли био закон да страда Син Божији?Није ли то хула...убити Сина и Творца?А Свеблаги Господ се моли да нам буде опроштено јер не знамо шта радимо.Него одох са теме.Као што сам написао,Господа су многи из тога изабраног народа осуђивали јер је помагао онима који нису били из тога народа...па чак ОН,МЕСИЈА,помаже и онима који су угљетавали тај народ и чак хвали веру њихову.Сетимо се римљанина капетана и његовог болесног слуге...Није ли Римска царевина тлачила и угњетавала Јудеје???(опет Рим,као да свако зло из Рима долази confused ) И на концу свега,Господ каже:"НИ У ИЗРАИЉУ ОВАКВУ ВЕРУ НЕ НАЂОХ".Драга браћо и сестре,немојмо се враћати у такав дух.Римски папа је само човек...епископ једне отпале Цркве од истинитог учења...па и све да је такав какав кажемо да јесте,и да су нас угљетавале све остале папе,овај не може да испашта туђе грехе јер је у чину истом као што су били и они који су зло радили.Да сутра дође Господ и помилује папу,каже да има доброг у себи,како ствари стоје ми би то одмах осудили.Сваки човек одговара за себе па и тај папа.Закон се мора поштовати,Васељенски сабори свакако,погрешно се учеље одбацити,али је мало и превелика слобода човека презрети.Као што је брат Меда рекао по среди нас....Јесте и биће Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 јесте и биће Жаре људи, па и Бајден нам је био, па није била оволика бука, не видим што и папа Бенедикт не би могао да дође ... сви знамо да нам неће доћи као поглавар СПЦ, тако да не видим проблема ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука