Баба Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 SNP Popovicev,zaista ne znam kako vidis njihov priblizan cenzus,ne znam ja mislim generalno da oni nemaju sanse ni pola od cenzusa da uzmu uz jaku skupu i veliku kampanju a kamoli cenzus. СНП већ има по статистикама негде око 2%, дакле или ниси у току или намерно то негираш пошто си двераш. Друго СНП има озбиљну кампању и нема раскола у својој партији за разлику од Дверјана што ти наравно нећеш да признаш јер си пристрасан. Tako da za sledece izbore ne znam konkretno ili bi znao vise da znam da li ce sigurno biti u januaru a mislim da nece jer je i Vucic svestan da bi mu se to odbilo o glavu imas celu skupstinu svojih a ides na izbore,tako da videcemo,ali mislim da Dveri imaju jaku perspektivu pod tim ne smatram 150% nego bitnu ulogu u buducnosti. Ако наставе да се расипају они и њихови коалициони партенери ДСС тешко да ће заједно имати довољно за цензус. Друго је то шта би ти желео а друго је реалност. Владан Глишић ће одвући добар део Дверјана који су разочарани тренутним стањем у Дверима које прелазе из покрета у странку. Da se razumemo sa opadanjem broja podrske medju takvim ljudima,raste sa druge strane snsu podrska onih koji su liberalnog shvatanja,bivse demokrate,ldpovci,homici i slicno koji sve vise nalaze tal sa ovom vlascu i naravno srazmerno tome daju joj i podrsku (sto bi ko sekao granu na kojoj sedi) Има ту још једна ствар а то је да СНС намерно обара рејтинг осталим странкама јер њима пада рејтинг те тако на тај начин нивелишу свој рејтинг и одржавају га. Отуда код опозиционих странака толико раскола и подела. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Види клерикализам није исто што и побожност или блискост вери. Клерикализам је поповски расизам. Дакле није клерикализам супротност секуларизму. То је погрешна поставка. Али има ту више неких разлика није само у односу на цркву тј веру. Однос према режиму, однос према економији, јачина национализма, рецимо не можеш поредити ДСС и Двери по томе. Мада је ДСС у последње време кренуо у правцу Двери јер то више није онај стари ДСС. СНП од Поповића је дефинитивно капиталистичка десница, нема код њих приче о неком социјализму. Двери јесу склоне социјализму и то ми је у односу на њих био највећи проблем. ДСС мислим да ни нема неку економску политику. Схватам, нисам мислио "клекиралне" у лошем смислу. Само да су... хм, не знам како да кажем... "ближе Цркви", "црквеније", више гледају ка Цркви за формирање неких ставова него други? Ма углавном, мислим да знаш шта мислим. Са СНП-ом нисам упознат, па ето, ипак гријешим да су сви економски лијевичари. ДСС има ону уобичајену економску политику "повећаћемо запосленост, штитићемо домаће" како се сјећам. Значи државна интервенција. Па оно, мање националне, више националне, нема ту превелике разлике. Једино што је СРС екстремно националан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 СНП већ има по статистикама негде око 2%, дакле или ниси у току или намерно то негираш пошто си двераш. Друго СНП има озбиљну кампању и нема раскола у својој партији за разлику од Дверјана што ти наравно нећеш да признаш јер си пристрасан. Ако наставе да се расипају они и њихови коалициони партенери ДСС тешко да ће заједно имати довољно за цензус. Друго је то шта би ти желео а друго је реалност. Владан Глишић ће одвући добар део Дверјана који су разочарани тренутним стањем у Дверима које прелазе из покрета у странку. Има ту још једна ствар а то је да СНС намерно обара рејтинг осталим странкама јер њима пада рејтинг те тако на тај начин нивелишу свој рејтинг и одржавају га. Отуда код опозиционих странака толико раскола и подела. Kao prvo ne negiram nista,upravo i tvrdim da taj SNP moze imati do tih 1,5%- 2,eventualno nesto malo malo jace sto bi za njih bio ekstra rezultat (uz skupu i bogatu kampanju kakva se ocekuje). Tako da se slazem sa tim,samo se ne slazem sa onim sto ti kazes da mislis da ce preci cenzus. Dveri po tim istim istrazivanjima zajedno sa DSSom su negde oko cenzusa cini mi se 4.8 %,doduse pre odlaska Glisica ali obrni okreni uz kampanju ovo ono,pre ce oni preci cenzus nego i dva SNP zajedno. Ovo trece je verovatno tacno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Ђики? Мислиш на Ђинђића? У праву си, заборавих га споменути, али за Шешеља се не слажем. Због његове крутости Тадић ( хајд да идемо по званичној верзији, занемаривши новце из америчке амбасаде ) је успјео да одвоји Николића и Вучића од њега. Мимо Вучића и можда још понеког, заиста не видим никога способног у СРС-у поред Шешеља. Шеки је ауторитарни вођа пар екселанс. Seselj je jedini politicki lider u Srbiji koji je odabrao sposobne ljude sto je vreme pokazalo. Ni jedan drugi nije uz sebe imao sposobne pomocnike da ga zamene, naslede ili smene u politici. Pocevsi od Milosevica, Djindjica, draskovica. Jedino se Seseljevi najblizi saradnici opstali politicki i to ne samo opstali vec voode najjacu stranku danas u Srbiji. Ne treba ti ni jedan drugi dokaz vec samo ova cinjenica da izvuces pravilan zakljucak, a to je da Seselj nije niti autoritarac niti nedemokrata vec upravo obrnuto. A za razliku od svih ostalih. Pa ja ne mogu da zaboravim kako se Djindjic okruzio ljudima koji su pokusavali sa imitiraju i njegovu dikciju. Poput onog sto ga je zamenio kada su ga likvidirali, Zivkovica. Pa ono je karikatura od politicara. I uporedi njega i Vucica na primer. Tu se vidi sav Seseljev politicki talenat u odabiru jakih, sposobnih i pametnih licnosti oko sebe. A to je suprotno autoritarnosti. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Ова, ако Бог да, неће бити растурена: Dace Bog... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Seselj je jedini politicki lider u Srbiji koji je odabrao sposobne ljude sto je vreme pokazalo. Ni jedan drugi nije uz sebe imao sposobne pomocnike da ga zamene, naslede ili smene u politici. Pocevsi od Milosevica, Djindjica, draskovica. Jedino se Seseljevi najblizi saradnici opstali politicki i to ne samo opstali vec voode najjacu stranku danas u Srbiji. Ne treba ti ni jedan drugi dokaz vec samo ova cinjenica da izvuces pravilan zakljucak, a to je da Seselj nije niti autoritarac niti nedemokrata vec upravo obrnuto. A za razliku od svih ostalih. Pa ja ne mogu da zaboravim kako se Djindjic okruzio ljudima koji su pokusavali sa imitiraju i njegovu dikciju. Poput onog sto ga je zamenio kada su ga likvidirali, Zivkovica. Pa ono je karikatura od politicara. I uporedi njega i Vucica na primer. Tu se vidi sav Seseljev politicki talenat u odabiru jakih, sposobnih i pametnih licnosti oko sebe. A to je suprotno autoritarnosti. Извини, али ја не видим те способне људе око Шешеља, нити око било ког страначког вође. Вучић јете способан, али Николић није, а приде је и кум Шешељу. Непотизам? Друго, Шешељ не жели никакву сарадњу са другим десничарима. Једини са којима сарађује је Образ, а и то само јер се Образ припојио СРС-у. Ауторитарац болан, не да своју позицију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Извини, али ја не видим те способне људе око Шешеља, нити око било ког страначког вође. Вучић јете способан, али Николић није, а приде је и кум Шешељу. Непотизам? Друго, Шешељ не жели никакву сарадњу са другим десничарима. Једини са којима сарађује је Образ, а и то само јер се Образ припојио СРС-у. Ауторитарац болан, не да своју позицију. Ma sa kime da saradjuje? Sa ovima iz Dveri, trecesrbije, obraza? Ko saradjuje sa Obrazom keve ti? Kome se tu ko pripojio? O cemu pricas. Seselj je velikosrpski nacionalista e ne desnicar. Demokrata koji je kao prioritet stavio nacionalno jedinstvo. I to je sve. Ovo sto vi nazivate desnicom je skup basibozuka kojima upravlja zapad a Seselja vodi ideja velike srbije. Kakva crna saradnja. I tu nema autoritarnosti vec posvecenosti toj ideju i upravo izbor uspesnih ljudi za po ocnike poput Vucica ili Nikolica pokazuje sav Sekijev kapacitet kao politicara i sposobnost da odabere sposobne ljude za razliku od drugihkoji su birali poltrone i ulizice bez ikakve sposobnosti. I to pokazuje odsustvo autoritarnosti kod Sekija ali i disciplinu i vernos velikosrpskoj ideji nacionalnog jedinstva. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Док у региону и многим другим европским државама овакви покрети јачају, код Срба слабе и деле се. Да ли је то случајно? Не бих рекао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Извини, али ја не видим те способне људе око Шешеља, нити око било ког страначког вође. Вучић јете способан, али Николић није, а приде је и кум Шешељу. Непотизам? Друго, Шешељ не жели никакву сарадњу са другим десничарима. Једини са којима сарађује је Образ, а и то само јер се Образ припојио СРС-у. Ауторитарац болан, не да своју позицију. Да, Шешељ је заиста изгубио сваку везу са реалношћу. Ове чистке које сад прави у странци то потврђују. Да ли е то последица боравка у Хагу или је Шешељ одувек био провокатор (ко зна чији), који штети сваком српском националном интересу, то је штетно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Ne znam ko razbija desnicu al hvala mu svakako... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Ma sa kime da saradjuje? Sa ovima iz Dveri, trecesrbije, obraza? Ko saradjuje sa Obrazom keve ti? Kome se tu ko pripojio? O cemu pricas. Образ СРС-у, још прошле године. Seselj je velikosrpski nacionalista e ne desnicar. У српској политици, национализам је традиционално десничарска ствар. I to pokazuje odsustvo autoritarnosti kod Sekija ali i disciplinu i vernos velikosrpskoj ideji nacionalnog jedinstva. Једини способни кога је одабрао је Вучић. А способност да се одаберу способни људи није знак мањка ауторитарности, неко знак да добро процјењује карактер. И да се сложимо да се не слажемо. Даља расправа је бесмислена. Да, Шешељ је заиста изгубио сваку везу са реалношћу. Ове чистке које сад прави у странци то потврђују. Да ли е то последица боравка у Хагу или је Шешељ одувек био провокатор (ко зна чији), који штети сваком српском националном интересу, то је штетно. Прије бих рекао да се само не може прилагодити новој ситуацији, јер то захтијева велики заокрет са његове стране. А то би било протумачено као издаја радикалских идеја. Док у региону и многим другим европским државама овакви покрети јачају, код Срба слабе и деле се. Да ли је то случајно? Не бих рекао. Шути, мен' се тај тренд код нас свиђа Цијепају се све екстремнији десничари. Нека, и треба. Екстремни лијевичари су одавно изгубили сваки кредибилитет. Сад још десни и мирна Босна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Образ СРС-у, још прошле године. У српској политици, национализам је традиционално десничарска ствар. Једини способни кога је одабрао је Вучић. А способност да се одаберу способни људи није знак мањка ауторитарности, неко знак да добро процјењује карактер. И да се сложимо да се не слажемо. Даља расправа је бесмислена. Прије бих рекао да се само не може прилагодити новој ситуацији, јер то захтијева велики заокрет са његове стране. А то би било протумачено као издаја радикалских идеја. Шути, мен' се тај тренд код нас свиђа Цијепају се све екстремнији десничари. Нека, и треба. Екстремни лијевичари су одавно изгубили сваки кредибилитет. Сад још десни и мирна Босна. Obraz od 2014 ne postoji, zabranjen je te se stoga nije ni mogao ujediniti ni sa kim. A ko odabere sposobne pomocnike nije autorirac, autoritarcu trebaju manje sposobni da ga ne bi ugrozili. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 (измењено) Да, Шешељ је заиста изгубио сваку везу са реалношћу. Ове чистке које сад прави у странци то потврђују. Да ли е то последица боравка у Хагу или је Шешељ одувек био провокатор (ко зна чији), који штети сваком српском националном интересу, то је штетно. Jos da nam objasnis na osnovu cega ti komentarises o nekakvim "cistkama" koje sprovidi Seselj a nemas blagog pojma ni koga menja ili smenjuje, niti gde niti zbog cega ... Pa kao Seki izgubio kontakt sa realnoscu u Hagu...... ) Измењено Август 30, 2015 од Дијана. može se reci isto bez vrijedjanja Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 Obraz od 2014 ne postoji, zabranjen je te se stoga nije ni mogao ujediniti ni sa kim. A ko odabere sposobne pomocnike nije autorirac, autoritarcu trebaju manje sposobni da ga ne bi ugrozili. Ах да, ти из Италије ниси могао видјети плакате СРС-а пред изборе поред којих сам сваки дан пролазио. "Све за српство, српство ни за шта! - СРС др. Војислав Шешељ" а поред грбови СРС-а и Образа. Или Обрадовића поред Шешеља на процесу рехабилитације Драже, ако члана странке. Добро, Образ у правном смислу ( као правни субјект ) није приступио СРС-у, али Образ као скуп чланова, људи који су га чинили су приступили СРС-у. Сад ћеш се на техникалије вадити. Е не може! :bleh: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 30, 2015 Пријави Подели Написано Август 30, 2015 Ах да, ти из Италије ниси могао видјети плакате СРС-а пред изборе поред којих сам сваки дан пролазио. "Све за српство, српство ни за шта! - СРС др. Војислав Шешељ" а поред грбови СРС-а и Образа. Или Обрадовића поред Шешеља на процесу рехабилитације Драже, ако члана странке. Добро, Образ у правном смислу ( као правни субјект ) није приступио СРС-у, али Образ као скуп чланова, људи који су га чинили су приступили СРС-у. Сад ћеш се на техникалије вадити. Е не може! :bleh: Pa kada pises o "UJEDINJENJU" onda pises o ujedinjenju. Jedna je stvar kada Obradovic pristupi SRS-u a sasavim druga kada pises o ujedinjenju Obraza i SRS-a Obraz ne postoji vec dve godine i svako pominjanje bilo kakvog "ujedinjenja" je prazna slama dobro izmlacena- Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука