Гости Guest Написано Септембар 2, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 To je nemoguće jer bi i ti napredni neuroni i sinapse egzistirali u nekom telu.I Bili bi prostorno ograničeni.Samim tim i fizički. U fizičkom mozgu ne možeš baš svaki neuron da povežeš sa bilo kojim drugim sinapsom. Napravi se nešto nalik na šumu kablova. U emulatoru, neuroni su najobičnija struktura podataka i celo prevezivanje se vrši preko pokazivača (adresa memorijskih lokacija), tako da je moguće formirati sinapse kakve nema šanse u fizičkom mozgu. Jedino ograničenje onda ostaje sama operativna memorija (kapacitet, vreme pristupa, širina reči...) u kojoj leži emulirani mozak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 То је невероватно, са истим овим мозгом који имамо, само да је већи, бржи и дисциплинованији (или механизованији), још са могућношћу директног преноса информација а не само путем говорног језика и учења, добили бисмо такву интелигенцију која превазилази најлуђу машту из научно-фантастичних филмова.. Baš tako. Bez fizioloških potreba, ili čak sa mogućnošću da veštački izazove entuzijazam, mogao bi da se bavi raznim pametnim stvarima izuzetno dug period. Pored toga, tu je veća inteligencija i brzina, tako da bi mu cela ova naša stvarnost delovala usporeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Baš tako. Bez fizioloških potreba, ili čak sa mogućnošću da veštački izazove entuzijazam, mogao bi da se bavi raznim pametnim stvarima izuzetno dug period. Pored toga, tu je veća inteligencija i brzina, tako da bi mu cela ova naša stvarnost delovala usporeno. Проблем је у томе што ми нисмо само мозак, него и тело. Првенствено хормони, који нам дрогирају мозак задовољством, жељама, патњама. Ти не би био ти да си у другом телу, као што ни ти не би био Пера Перић да се сећаш његовог живота. На пример, пребаце човеку мозак у тело хомосексуалца. Џаба му претходна сећања, кад ново тело шаље хормоне среће и узбуђења на неке нове надражаје, а на старе ич не реагује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Проблем је у томе што ми нисмо само мозак, него и тело. Mozak je telo. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Али то је и поента, зар не? Мозак шимпанзе је у суштини исто што и људски мозак, само три пута мањи. Да се роди човек са генетским дефектом да му мозак буде три пута мањи, он би интелектуално био баш у нивоу шимпанзе. Баш са овим истим мозгом не можемо ни да наслутимо каква би била интелигенција некога ко би имао 50% већи мозак или три пута већи. Наравно, не "већи" у односу на запремину, него на број неурона. :0102_laugh: Meni je ovo oduvek bilo sompaticno.Ljudi sa velikom glavom imaju veci mozak...logicno je i veci br neurona...Mozda mali ljudi imaju gusce postavljene neurone,tj.vecu specificnu tezinu mozga... ali to opet govori o tome,odnosno dokazjuje da velicina mozga ne igra nikakvu ulogu u njegovom funkcionisanju,vec njegova funkcionalna organizacija... Ne verujem da cemo biti inteligentniji ,bicemo isti ,ako ne i gluplji ... ali ce nam pametni telefoni,pametni automobili, pametno sve....nadomestiti svu sposobnost snalazenja ... tako da ce doci vreme,kad uopste necemo biti inteligentni... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Bolje da napravis vise modela terminatora od laksih ka tezim, koji lete, plivaju, puze i da u svakog od njih mozes da prebacis um. Npr. nalazis se u Srbistanu u terminatoru od pola tone i rokas bajatovice i onda dobijes informaciju sa RajovicNeta da manijaci islamske drzave opet prave haos, pa onda prebacis um preko satelita (jer je sve umrezeno) na bespilotnu letelicu terminatora koji se u tom trenutku nalazi negde iznad ID, sredis ID manijake, pa se vratis opet na bajatovice. A mozes to da radis istovremeno, da ti je um na jednom mestu na mrezi, ali da imas svest o oba dogadjaja i rokas u isto vreme i jedne i druge. Srbija 2047 godina... Muramasa operise po juznoj Srbiji kad odjednom dobije informaciju da ISIS pravi haos u Siriji... - Ali centrala, prebacite mi relej u drona iznad Sirije! - Samo momenat... - ... - ... - Alo? - Da, da... sacekajte malo... - ... - (sad muski glas) Da? - Alo? Ja sam hteo... da me aploadujete u ... - A pa nismo mi za to zaduzeni gospodine... sacekajte da vas prebacim u medjunarodni sektor - Ma cekajt - (muzikica) - ... - Da izvolite? - Treba mi prebacivanje u drona iznad Sirije! - Kako da ne. Nema problema... koji model? - Hocu u novu FORD Hawking amfibiju sa dodatnim naoruzanjem - Zao mi je, Srbija je sporazumom iz Budimpešte od par meseci prekinula tehnolosku saradnju sa medjunarodnim kompanijama... Ali imate predivan polovan model, ZASTAVA Propeler jednosed. - Sta ce mi jednosed! Ja sam softwer! - Pa znate i sami da se pre deceniju, kada je covecanstvo preslo na digitalni oblik postojanja, manji deo covecanstva odlucio da zadrzi svoj bioloski oblik jer su verovali da je digitalizacija svesti djavolski cin (neki su cak i prijavili da ih napusta blagodat u trenutku digitalizacije). Manja grupa nasih sugradjana se tome prikljucila a po Vucicevom ustavu iz 2046. godine, svi dronovi sa kapacitetima za prevoz bioloskih ljudi u obavezi su da taj kapacitet koriste u svakom trenutku i na zahtev bioloskih ljudi... Bioloski ljudi su tu rupu u zakonu iskoristili na jedinstven nacin pa sad dronove koriste kao taksi prevoz... Potpuni cirkus ako mene pitate jer dok mi rokamo negativce, bioloski ljudi su se raspištoljili na novoj prirodoj i zelenoj zemlji na kojoj vise nema zagadjivaca i drugih posasti tehnologije, jer smo svi mi presli u klaud... - UH! Pa dobro ajde dajte taj propeler... uf... - Kako da ne, nema problema... sacekajte samo malo, trenutno je u njemu jedna nasa jedinka iz Pirota koja prevozi babu iz Subotice. Cim je ostavi na dogovorenu lokaciju, javicu da napusti netvork kako bi ste se vi slobodno aploadovali... I ne zaboravite kod Alepa da pokupite devojku iz Nisa, koju cete cim zavrsite rokanje, hitno da prevezete na EXIT... zapravo, prvo je prevezite pa ako ostane vremena vratite se do Sirije na rokanje... - ...hvala... dovidjenja... - Dovidjenja! Svaka cast Vucicu! :* -... svaka cast vucicu... Deja Vu and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Проблем је у томе што ми нисмо само мозак, него и тело. Naravno, ali i posle bi bilo telo, i to još bolje, sa servoima, reaktorom, oklopom i svime što valja. Dejstvo hormona se može simulirati, i tu se mogu odstraniti oni nepoželjni. Izem ti čoveka ako ga ličnošću čini to što je peder ili levoruk. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Izem ti čoveka ako ga ličnošću čini to što je peder ili levoruk. Не чини, али доприноси. Замисли, заљуби се у ортаке са пива и крене по геј-форумима да отвара теме "Да ли су мушко-мушка пријатељства могућа?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 E, Danko Nikolic tvrdi da je to nemoguce. Vidi predavanje sto je postavio Genius, ako ti je interesantno. Tesko mi je sad da sumiram, ali poenta je da ne mozemo dati robotu ili ugraditi u njega vise informacija i mogucnosti nego sto sami kao tvorci imamo. Kad kazem informacija i mogucnosti mislim na tu ideju da se ljudski genom iskoristi za razvoj vestacke inteligencije. Tako bi se AI razvijao kao ljudski mozak (namerno ne kazem kao covek, vec samo mozak), i ne bi mogao napredovati dalje nego sto je to sposoban covek. Naravno, brze bi racunao, donosio informisanije odluke, ali bi samo bio brzi, nista vise, ne i kreativniji. Sta znam, cisto jedno razmisljanje na temu. Na ovim linkovima koje sam ja postavio pravac je potpuno drugaciji kad je razvoj AI u pitanju. Pre svega AI se dele na tri grupe - proste imamo ih vec danas u skoro svim uredjajima) - Ljudske (AI sa kapacitetima i kvlaitetima ljudskog mozga - Super inteligencije (one koje pravazilaze svaki pojam koji imamo o inteligenciji) Kljuc je kod ovih drugih gde se sve price zavrsavaju... svima je cilj da naprave "robota ko coveka" i mnogi padaju u zamku da to postave kao cilj razvoja ove nauke. Zapravo bi momenat kada bi smo napravili AI sa ljduskim kapacitetom (predvidja se negde u narednih 50 godina) mi vise ne bi smo mogli da imamo ikakav utcaj na njen razvoj i cak se pretpostavlja da bi toj inteligenciji, od momenta kada dostigne ljudkse kapacitete do momenta kada postane super inteligencija, trebalo svega nekoliko sekundi... i to je proces koji mi neikako ne mozemo da uticemo. Takvoj inteligenciji ne bi smo mogli da naudimo niti da je unistimo. Predvidjala bi svaki nas korak hiljadama godina unpared... Bukvalno bi odnos izmedju nje i nas bio isti kao odnos izmedju nas i insekata... vrlo losa stvar po nas insekte пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Jos jednom cu preporuciti ovaj rad, i to samo drugi deo on je vazniji, ako imate vremena obavezno ga procitajtehttp://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-2.html пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 A onda prepravi jedan konfiguracioni fajl, uključi novi profil simuliranih hormona i postane heteroseksualan, ili zakomentariše celu liniju i nema seksualnosti uopšte, dok mu ne zatreba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Potpuno tracenje resursa... mnogo efikasnije ces ljude da unistis koristeci nanotehnologiju. umesto da pravis terminatora od 500 kila koji ce dnevno da ubije sto ljudi, bolje napravis nanobota koji se sam replicira a za energiju koristi ugljenik. Strucnjaci kazu da bi takvom nanobotu trebalo tri i po sata (?!) da unsti svu populaciju zemlje... To je tzv. Gray goo scenario, gde bi se nanoboti eksponencijalno razmnožavali koristeći svu materiju na koju naiđu i time bi uništili sav život na Zemlji. To je jedno vreme bilo toliko popularno da je čak i Princ Čarls tražio od britanske Akademije Nauka pre jedno 10-ak godina da istraže koliko je takav scenario realan. Njihov zaključak je bio da je tehnologija za izradu takvih mašina toliko daleko, da se o tome ne može pričati kao o bilo kakvoj stvarnoj opasnosti po čovečanstavo. A što se tiče terminatora - njihovo postojanje je sasvim logično iz perspektive filmova, jer oni služe za infiltraciju među ljude i zato moraju da izgledaju kako ljudi. A sigurno ako bi postojala neka Skynet superinteligencija koja bi stvarno htela da uništi ljude, ona se verovatno ne bi zezala proizvodnjom antropoidnih robota koji nose puške. Ima valjda efikasnijih načina da se izađe na kraj sa ljudskim neprijateljima... Pancakes је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 Taj grey-hoo scenario me podsjeti na sad već klasik, često citiran u mnogim sci-fi žanrovima čuvena Engines of Creation: The Coming Era of Nanotechnology iz '86, od prije 8 godina u upadet-ovanioj verziji za slobodno preuzimanje. sa vikipedija. An updated version of the book, Engines of Creation 2.0, which includes more recent papers and publications, was published as a free ebook on February 8, 2007. http://www1.appstate.edu/dept/physics/nanotech/EnginesofCreation2_8803267.pdf GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 To je tzv. Gray goo scenario, gde bi se nanoboti eksponencijalno razmnožavali koristeći svu materiju na koju naiđu i time bi uništili sav život na Zemlji. To je jedno vreme bilo toliko popularno da je čak i Princ Čarls tražio od britanske Akademije Nauka pre jedno 10-ak godina da istraže koliko je takav scenario realan. Njihov zaključak je bio da je tehnologija za izradu takvih mašina toliko daleko, da se o tome ne može pričati kao o bilo kakvoj stvarnoj opasnosti po čovečanstavo. A što se tiče terminatora - njihovo postojanje je sasvim logično iz perspektive filmova, jer oni služe za infiltraciju među ljude i zato moraju da izgledaju kako ljudi. A sigurno ako bi postojala neka Skynet superinteligencija koja bi stvarno htela da uništi ljude, ona se verovatno ne bi zezala proizvodnjom antropoidnih robota koji nose puške. Ima valjda efikasnijih načina da se izađe na kraj sa ljudskim neprijateljima... Upravo... npr citao sam o scenariju gde se nanoboti strateski rasporede po povrsini zemlje i na komandu svi u isto vreme ispuste malu dozu nervnog toksina... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 To je tzv. Gray goo scenario, gde bi se nanoboti eksponencijalno razmnožavali koristeći svu materiju na koju naiđu i time bi uništili sav život na Zemlji.na neki nacin slican princip destrukcije postoji vec kod atomske bombe, atomi se cepaju, a cestice koje se razlete unistavaju druge atome, i tako ide lancana reakcija. Zapitas se kako to uopste stane. Strasno. Kakav je to necovek smislio... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука