PD Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Zavisi od mesta i okolnosti, ako ocekujemo da Vladika Grigorije na utakmici nosi panagiju pa cak i ispod majice, ne ide, ili ako nesto rade, saginju se i sl. pa naravno da ce im smetati, nije li bolje da skinu krst i stave ga u dzep nego da kad se sagnu a krst mlatara po zemlji? Bila sam prisutna kad je moj Vladika igrao balote i stavio krst u dzep (kao na slici Vl. Grigorije) i nista tu nisam videla pogresno. Ne verujem da ijedan skloni krst/panagiju kad je na sluzbi a isto tako ne verujem da svi i kuci sede u mantijama po ceo dan ako je ova slika Vl. Vasilija u njegovim odajama. Samo moje misljenje. crvenilo My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Значи не могу да верујем да постоји мозак који је смислио овакво питање. Да ублажим мало речи, дакле колико неки људи могу да побегну од себе у неког другог кога би сецирали на ситна цревца, само да себе не виде. Ајде сестро Машо немој да си нам љута (у задње време си мало пооштрила своје писаније). Нисам ништа лоше мислио, можда сам погрешну реч одабрао ("примерено", а владике вероватно знају шта је примерено) - можда ти је то засметало. Али добио сам пар одговора и ствари су јасније. Мени је запало за око јер ни на једној слици ранијих православних епископа, патријарха, светитеља нисам видио да је панагија или напрсни крст у џепу од мантије (увек се лепо види на грудима) - што не значи да их и они нису из практичних разлога понекада стављали у џеп. Опростите кога сам узнемирио својим питањем. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Промашио си анализу мојих осећања, ја сам шокирана, не љута. Шта људе све неће занимати, а за основне ствари, ко мари. Али и то што кажеш, треба да ме заболе за друге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Промашио си анализу мојих осећања, ја сам шокирана, не љута. Шта људе све неће занимати, а за основне ствари, ко мари. Немој да се љутиш јер ти својом љутњом и шокирањем тај немар за битне ствари и жељу за ситничарењем код неких тамо људи свеједно нећеш исправити. crvenilo Али у праву си, питање из наслова теме је глупо и непотребно (али на форуму се дешавало да буде и пуно глупљих и сувишнијих питања - на световним темама најчешће). "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Мени мало ружно изгледа,али им не замерам за то.То је ситница. Ako smem, ja samo da pitam - sta je tu u stvari ruzno? Hvala na odgovoru... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Јел` има и таквих наши светих епископа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Мени мало ружно изгледа,али им не замерам за то.То је ситница. Ako smem, ja samo da pitam - sta je tu u stvari ruzno? Hvala na odgovoru... Па мени тако изгледа,не свиђа ми се јер ми изгледа као да је нешто неважно бачено у џеп.Ако им смета нека ставе под мајцу,мантију.Као што и ја радим,само ја не под мантију,него под дукс Стварно је ово небитно да се око овога нешто препуцавамо 8086.gif "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Питање постављам без злонамерног прејудицирања и случајно на слици испод за пример такве ситуације наводим владику Епархије захумско-херцеговачке и приморске +Григорија: Владика +Григорије Неретко то имамо прилику видети, а мени је запало за око. Свако добро од Господа свима. Ко сатић на ланац. 0104_cheesy Добро, ја сам мислио да стављају у неки други џеп. Није ово ништа саблажњиво. Исто му дође, ставио је овако у џеп или испод мантије. Али, он то не ради да сакрије Панагију, већ из практичних разлога - да је не оштети, да му не смета у свакодневним обавезама ван боголсужења (ставите себи око врата повећи ланац и повећи предмет на њему, па ондарадите неки посао у покрету). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука