Saladin Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Овде нема ни помена о жениној слободи.Само како су је удали за Мухамеда.Eto pročitaj tumačenje ispod.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Ниједан од њих(старозаветних пророка) није узимао себи за жену деветогодишњу девојчицу, као Мухамед - Ајшу; ниједан није подвргавао заробљенике мучењу, као Мухамед - Кинана; ниједан није силовао жене заробљене у вријеме битке, као Мухамед - јудејку Рајхану; ниједан није присиљавао друге да га признају за пророка под претњом смртне казне; ниједан није слао најмљене убице да се под окриљем ноћи обрачунају са опонентима, као Мухамед - са Каабом ибн Ашрафом, Асмом бинт Марваном, Абу Афаком, ал-Харисом ибн Сувајдом, Умм Кирфом и Абу Рафијем; ниједан се није бавио пљачком, као Мухамед нападајући караване; ниједан није сматрао могућим нарушавање заклетви које је сам дао. Шта ћемо са свим овим? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Слобода жене,како је већина данас схвата из једне тренутно доминантне савремене европске културне перспективе,у мухамедово време,и то од када је постао апсолутни господар међу Арапима,није постојала и то морамо схватити.Тако је алах наредио и тако је и дан данас у строго исламским државама.Данас,у неким другим номинално или фактички исламским земљама,појам слободе варира,али сигурно је једно...проблем женских слобода како је данас многи схватају у контексту савремене европске цивилизације,јесте нешто што је суштински неприхватљиво исламској визији света и човека. Не прија ми искрено речено ни једна ни друга. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Ево, нпр. ова жена нема шта да се пита, Бог је решио да је уда за Мухамеда и нема ту да се шта прича. Е, сад да ли је она сама чула Аллаха где то каже и да ли њу неко питао, то није битно. Nije baš, prvo pogledamo tefsir, koji za taj dio kaže: Imam Ahmed prenosi od Enesa r.a da je rekao: "Nakon što je Zejnebi r.a, istekao iddet, Allahov poslanik saws rekao je Zejdu Ibn Harisu: "idi i isprosi mi je". Otišao je i zatekao je kako mijesi tijesto. On veli: "kad sam je vidio, bilo mi je mučno i neprijatno tako da nisam mogao pogledati u nju i reći da ju je Božiji poslanik zaprosio, te sam se okrenuo i vraćajući se rekao Raduj se, Zejneb, Božji Poslanik me poslao, prosi te.' ONA REČE: 'Neću ništa učiniti dok ne zamolim Allaha za odluku', i ode na mjesto gdje je klanjala,a zatim je sišla Objava.. Nema potrebe dalje, dakle ipak se ova žena imala šta pitati. И шта је било кад је сишла Објава? да ли се удала? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Ако се није удала, онда би могли да причамо о слободи, зато питам, да ли се ова жена удала за Мухамеда? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Ниједан од њих(старозаветних пророка) није узимао себи за жену деветогодишњу девојчицу, као Мухамед - Ајшу; ниједан није подвргавао заробљенике мучењу, као Мухамед - Кинана; ниједан није силовао жене заробљене у вријеме битке, као Мухамед - јудејку Рајхану; ниједан није присиљавао друге да га признају за пророка под претњом смртне казне; ниједан није слао најмљене убице да се под окриљем ноћи обрачунају са опонентима, као Мухамед - са Каабом ибн Ашрафом, Асмом бинт Марваном, Абу Афаком, ал-Харисом ибн Сувајдом, Умм Кирфом и Абу Рафијем; ниједан се није бавио пљачком, као Мухамед нападајући караване; ниједан није сматрао могућим нарушавање заклетви које је сам дао. Шта ћемо са свим овим? :cheesy2:, čitao sam taj propagandni copy-paste, u punom formatu. Zarobljenike je oslobađao kada bi naučili muslimane da čitaju!, a neke je oslobađao samo tako, jevrejku Rajhanu iz plemena Benu en-Nadir, je oslobodio i oženio u mjesecu Muharremu, šeste godine po Hiždri, dakle ona posjeduje titulu "majka vjernika", ni napadanje karavana ne stoji, tokom hidžre u Medinu, ostavili su kurejšijama sav svoj imetak, a nekad su zaplijenjivali njihove karavane, kako bi vratili samo dio imetka, što se ne odnosi na napadanje karavana iz zabave, ili radi obogaćivanja, ne može nikoga prisiljavati da ga prihvati kao proroka, jer bi to bilo protivno knjizi koja kaže "u vjeri nema prisile!", kako je sastavljaču teksta to promaklo...,ovi likovi što si pobrojao, o njima ništa ni google ne zna, može se samo odnositi na one, koji su u okrilju noći napali muslimane, prekršivši time ugovor na Hudejbiji, a o unajmljivanju ubica ništa ne znam, zvuči previše holivudski., brak sa Aišom je priča za sebe, ima čak tumačenja da je imala 16 godina. Nemoj naslijepo postavljati copy-paste tekstove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Ако се није удала, онда би могли да причамо о слободи, зато питам, да ли се ова жена удала за Мухамеда? Jeste, i govorila je da se diči time, što je glasnik bio Džibril, a Allah je udao za njega, pa bila je slobodna, a vidiš i zadovoljna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Ако се није удала, онда би могли да причамо о слободи, зато питам, да ли се ова жена удала за Мухамеда? Jeste, i govorila je da se diči time, što je glasnik bio Džibril, a Allah je udao za njega, pa bila je slobodna, a vidiš i zadovoljna. Нисам ни сумњао да се удала. У томе је проблем: има ли нека која се није удала за Мухамеда? Сваку која му се допала, била је његова жена и ту није било разговора, па макар то била и објава или не знам шта још. Да ли има објава да се нека не уда за Мухамеда?Брате, видиш ли проблем? Нема слободне воље. Како год да окрене, мора да се уда за Мухамеда. Ако она неће, објави Џибрил да се уда, па онда хоће. Или мислиш да је слобода зато што тако пише у Курану? замисли да је записано како нека није хтела да се уда за Мухамеда? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Нисам ни сумњао да се удала. У томе је проблем: има ли нека која се није удала за Мухамеда? Ima dosta, neke su mu same dolazile da ih oženi, a on je rekao da se udaju za njegove ashabe, tačnije preporučio. Сваку која му се допала, била је његова жена и ту није било разговора, па макар то била и објава или не знам шта још. Hmm, ako je po principu svaka koja mu se dopala, to bi bile ženidbe iz strasti, a obzirom da se nije ženio iz strasti, razlozi su drugi..Да ли има објава да се нека не уда за Мухамеда? Ne znam, mislim da i nije bilo više objava osim one prethodne, mada ne znam gdje je problem, žena je bila slobodna da odluči, da je to bio princip- MORAŠ!!!; ne bi nju niko ništa pitao, i kasnije vidimo da se dičila zbog udadbe, dakle daleko od toga da je žalila, i da je bilo pod prisilom-a nije, opet je happy end.Брате, видиш ли проблем? Нема слободне воље. Како год да окрене, мора да се уда за Мухамеда. Ако она неће, објави Џибрил да се уда, па онда хоће. Или мислиш да је слобода зато што тако пише у Курану? замисли да је записано како нека није хтела да се уда за Мухамеда? Nema ni prisile, kako nema slobodne volje, mislim da do sada nigdje nisam naveo da se neka udala iz prisile, a oni ajeti "dozvoljavaju ti se žene", se odnose, možeš se oženiti njima, uz njihov pristanak, nema nikakve prisile, uostalom nije pokupio sve žene svijeta, Juan de Marco je imao preko 1000 (doduše nije ih ženio), pa svi kažu da je lafčina 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Па верујем да су многе хтеле да их ожени, не сумњам у то. Ипак је он био врло моћан човек. А зашто се женио ако није због страсти са њих 300? Не разумем... Ниси ме убедио да жене у исламу имају слободу. Чак мислим да је још више немају него што сам могао и да претпоставим. Хоћу да ми даш сведочанство из Курана где је нека одбила да се удаје за Мухамеда, и то без икаквих објава или било чега. Просто да је рекла: Нећу га, не требају ми објаве, хоћиу да водим свој живот. Има ли тога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 А зашто се женио ако није због страсти са њих 300? Не разумем... Baš sa 300 i nije, nekih 290-ak su izmišljenje, znaš li kad se oženio tek drugi put?, u 52-oj godini, bilo je i boljih dana za ženidbu iz strasti..., od 52-ge do 60-se ženio nekoliko puta, iz nazovimo političkih i socijalnih razloga. Ниси ме убедио да жене у исламу имају слободу. Чак мислим да је још више немају него што сам могао и да претпоставим. Хоћу да ми даш сведочанство из Курана где је нека одбила да се удаје за Мухамеда, и то без икаквих објава или било чега. Просто да је рекла: Нећу га, не требају ми објаве, хоћиу да водим свој живот. Има ли тога?Ja mislim ništa dok Tebi direktno žena ne odgovori na ovo dada, eno par moderatorica na islambosna forumu su Srbijanke, konvertiti u islam, one bi to fino na tanane obrazložile, da li se osjećaju kao u zatvoru, ili slobodne, i općenito bilo koja muslimanka, koja drži do vjere jel.., još ako vidimo da su konvertiti u islam više žene, onda se čovjek stvarno zapita.. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Ја му не замерам што је волео жене! И ја бих да ми може бити и да сам моћан као што је он био. Жива душа. Ко то од нас, ако није педер, не воли жене? Волео човек, шта ту има гадно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Хтео бих да питам Саладина, јел једна Мухамедова жена била Хришћанка? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука