selkoba Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Mi u ovom Kur’anu navodimo ljudima svakojake primjere da bi pouku primili, u Kur’anu na arapskom jeziku, u kome nema nikakve protivrječnosti, da bi se Gospodara svoga pobojali. (39:27-28) Slijedite ono što vam se od Gospodara vašeg objavljuje i ne uzimajte, pored Njega, nekog drugog kao zaštitnika! - A kako vi malo pouku primate! (7:3) Ovaj Kur’an nije izmišljen, od Allaha je - on potvrđuje istinitost prijašnjih objava i objašnjava propise; u njega nema sumnje, od Gospodara svjetova je! (10:37) Zašto da pored Allaha tražim drugog sudiju, kad vam On objavljuje Knjigu potanko? A oni kojima smo Mi dali Knjigu dobro znaju da Kur’an objavljuje Gospodar tvoj istinito, zato ti ne sumnjaj nikako! (6:114) A zar im nije dosta to što Mi tebi objavljujemo Knjigu koja im se kazuje; u njoj je, doista, blagodat i pouka narodu koji vjeruje. (29:51) Nevjernici su trazili druge izvore pored Kurana: I zamalo da te oni odvrate od onoga što ti Mi objavljujemo, da bi protiv nas nešto drugo iznio, i tada bi te oni smatrali prijateljem. (17:73) A kad im se kazuju ajeti Naši, koji su jasni, onda govore oni koji ne vjeruju da će pred Nas stati: "Donesi ti kakav drugi Kur’an ili ga izmijeni!" - Reci: "Nezamislivo je da ga ja sam od sebe mijenjam, ja slijedim samo ono što mi se objavljuje, ja se bojim - ako budem neposlušan svome Gospodaru - patnje na Velikom danu." (10:15) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 I MOLIO BIH MODERATORA DA NAZIV MUHAMEDANCE PROMIJENI ..NAJBOLJE TEMA:.ZASTO JE MUHAMED POSLANIK? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Ја се извињавам али не разумијем чему оволико цитирање ајета? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Ја се извињавам али не разумијем чему оволико цитирање ајета?Pa bilo je pitanje zasto Kuran i sta je Kuran donio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 I MOLIO BIH MODERATORA DA NAZIV MUHAMEDANCE PROMIJENI ..NAJBOLJE TEMA:.ZASTO JE MUHAMED POSLANIK? Промијењено pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Ја се извињавам али не разумијем чему оволико цитирање ајета?Pa bilo je pitanje zasto Kuran i sta je Kuran donio Да ли постоје докази ван Курана који га потврђују? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 I MOLIO BIH MODERATORA DA NAZIV MUHAMEDANCE PROMIJENI ..NAJBOLJE TEMA:.ZASTO JE MUHAMED POSLANIK? Промијењено Da te Allah nagradi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Ја се извињавам али не разумијем чему оволико цитирање ајета?Pa bilo je pitanje zasto Kuran i sta je Kuran donio Да ли постоје докази ван Курана који га потврђују? Stari i Novi Zavjet pokazuju to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Гдје тачно? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Гдје тачно? Prvo Peta Knjiga MOjsijeva 18. Пророка ћу им подигнути између браће њихове, као што си ти, и метнућу ријечи своје у уста његова, и казиваће им све што му заповједим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Не односи се то на Мухамеда. 15. Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte, 16. Po svemu što si iskao od Gospoda Boga svog na Horivu na dan sabora svog govoreći: Da više ne čujem glas Gospoda Boga svog i da više ne gledam oganj taj veliki, da ne poginem. 17. Zato mi reče Gospod: Dobro rekoše šta rekoše. 18. Proroka ću im podignuti između braće njihove, kao što si ti, i metnuću reči svoje u usta njegova, i kazivaće im sve što mu zapovedim. Стихови кажу да ће БОГ подићи пророка између Јевреја:``Proroka isred tebe``.Дакле,пророк ће бити Јеврејин а Мухамед није био Јеврејин. Друго,пагани не могу бити браћа Јеврејима а нису никад ни били а Мухамед је из паганске средине. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Гдје тачно? Prvo Peta Knjiga MOjsijeva 18. Пророка ћу им подигнути између браће њихове, као што си ти, и метнућу ријечи своје у уста његова, и казиваће им све што му заповједим. Непрекидно мота овај део иако му је објашњено на кога се односи. 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Стих број 15 разрешава мистерију,а све и да стиха нема не знам кад су то Јевреји држали многобошце за браћу pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Не односи се то на Мухамеда. 15. Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte, 16. Po svemu što si iskao od Gospoda Boga svog na Horivu na dan sabora svog govoreći: Da više ne čujem glas Gospoda Boga svog i da više ne gledam oganj taj veliki, da ne poginem. 17. Zato mi reče Gospod: Dobro rekoše šta rekoše. 18. Proroka ću im podignuti između braće njihove, kao što si ti, i metnuću reči svoje u usta njegova, i kazivaće im sve što mu zapovedim. Стихови кажу да ће БОГ подићи пророка између Јевреја:``Proroka isred tebe``.Дакле,пророк ће бити Јеврејин а Мухамед није био Јеврејин. Друго,пагани не могу бити браћа Јеврејима а нису никад ни били а Мухамед је из паганске средине. Karađorđe da li želiš o ovj temi da nastavimo?Nismo je završili: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Наравно. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука