Jump to content

Oliver Mandić, neobjavljen džez album

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da li se neko seća da su pre samog bombardovanja najavili džez album O.Mandića i onda je sve utihnulo. Čuo sam da je žešće platio vrhunskim džezistima da snime taj album i da je muzika vrhunska ali album nikad nije ugledao svetlost dana. Neka informacija???

Danas sam pričao nešto s prijateljem pa mi palo na pamet

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

:) Оли свако мало најављује нови албум...а тај џез!? Па ваљда је у Америкама снимио нешто са њиховим музичарима, та музика је искоришћена за "Последњи круг у Монци"...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Krajem 1997. završio je album Kad ljubav ubije, kojeg su cinili i materijali snimljeni u Americi, a na snimanju su gostovali Vlatko Stefanovski, R. M. Točak i Bebi Dol, ali album nikada nije objavljen. Beogradski City Records je 2002. objavio reizdanje kompilacijskog albuma 'Sve najbolje' s jednom do tada neobjavljenom, ranijom pjesmom "Ako lažem, tu me seci".

http://www.riznicasrpska.net/muzika/index.php?topic=1057.0

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Izvesno je da je ova kompilacija pobudila stare sumnje: Postoji li, uopšte, taj famozni Kad ljubav ubije, na čijem su snimanju učestvovali Freddie Hubbard, Chick Corea, Herbie Hancock i Pat Metheny, te Vlatko Stefanovski, Radomir Mihailović Točak i Bebi Dol? Neki vele da postoji, i da se ne pojavljuje jer je problem u tantijemama, a drugi da je sada jasno da je tvrdnja o postojanju tih snimaka predstavljala običnu izmišljotinu. Ako oni prvi i jesu u pravu, objavljivanje kompilacije Ono što ti nisam rekao može biti opravdano samo ako predstavlja podsećanje na Mandićev minuli rad pred konačan izlazak albuma Kad ljubav ubije na svetlost dana. U protivnom, ova kompilacija sasvim je nepotrebna. A ako ju je Mandić objavio verujući da će njome zaraditi nešto novca, bilo je to, treba li reći, veoma naivno sa njegove strane.

http://balkanrock.com/oliver-mandic-ono-sto-ti-nisam-rekao-2014/

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...