Jump to content

Postavi pitanje Agnostiku

Препоручена порука

oklen si rodom, koje ti porijeklo ?

Rodjen sam u Valjevu poreklom izmedju Beograda i Valjeva.

A kako da mi odgovoris na bilo koje pitanje ako sebe nazivas " Agnostikom" ?  :.mislise.  (grcko poreklo reci sto znaci ag-bez i gnostik-znanje)  :)))

Ja sam prvestveno Agnostik tako ne znajuci prema pitanju dal bog postoji ili ne. Prema drugim stvarima sam itekako znam. 

Подели на овим сајтовима

Sta da kazem niti su me vernici niti ateisti mogli da ubede. 

Ne treba niko da te ubedjuje, to nije znanje, vec poznanje, I stice se iznutra u sebi a ne spolja od drugih. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Voleo bi da verujem ali nesto u mom mozgu mi ne da.

U tome i jeste problem, vera ne dolazi iz mozga vec iz srca. Tek  kasnije se moze racionalizovati, ali prvo se oseti. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Jeste. Mozda to i buni one koji neveruju. Stalno isticem da ne verujem previse svojoj pukoj racionalizaciji. Vazno je da covek bude u dodiru sa samim sobom i da bude otvorenog srca kao deca, njima je sve jasno, mnogo jasnije nego odraslima. 

Evo jednog primera: Jedno dete cita poslovicu " Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje" i pita me: A jel to znaci da ne treba da se smejemo odmah na pocetku, dok nismo sigurni da smo razumeli...Prosvetli me u sekundi.

Подели на овим сајтовима

Sta da kazem niti su me vernici niti ateisti mogli da ubede.

A šta su to hteli ateisti da te ubede?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Da bog ne postoji.

Znači neko ko tvrdi da nema dokaza da Bog postoji i da zbog toga ne veruje u njegovo postojanje te ubeđuje da Bog ne postoji.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...