Grizzly Adams Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Баш напротив, скоро све су прошле формални део и то је оно најжалосније. Обично, барем у почетку, нема више од пар људи да се успротиви томе. Оне који нису прошле кроз Конгрес су изузетак (који је баш нас задесио). Пропусти су у томе што кад нпр. онај Рон Пол ил' још неко ако се јави објашњава зашто је све то и даље неуставно, иако је прошло кроз процедуру, слабо ко чује, а нарочито „не чује“ онај коме је то највише и упућено. Углавном, данас је таква атмосфера да то више и није важно. Ратови се прво објаве на ТВ-у па онда у институцијама. У ту сврху увек изађе на десетине разних званичника пред камере и крене класична пропаганда. „We must plant the seeds of freedom and democracy in _________ (убацити државу по жељи)“ „Let us win!“ „We must fight terrorism“ ... Нисам живео тамо и не могу да осетим њихову пропаганду као амерички грађанин, ал' то заудара кроз читав свет. Ево, пре пар дана сам гледао утакмицу у НБА развојној лиги (NBDL), а тема о Америци у рату (она за 222 од 239 година, ако нисам омашио бројке) ме је подстакла да више обратим пажњу на те стварчице (обично не гледам тај део јер на сваких 5 минута иду рекламе). Начин извођења церемонија пре утакмице ми је застрашујућ. Да не знам да гледам утакмицу, мислио бих да почиње нека војна свечаност ил' нешто слично. Кладим се да нема тенкова само зато јер би се тиме уништио паркет. Поврх свега, никакав празник или неки значајан јубилеј није био тог дана, дакле, обична утакмица и тако је стално. НБА играчи на сваких пар недеља носе дресове са темом војне униформе као гест подршке трупама овамо, онамо. Више чак и није битно где је та војска, да ли ратује бранећи неког или убија, силује и разара слабије од себе, битно је да свако ко не подржава трупе није „прави Амер“. Култ државе и војске (осим код вас либерала ) је огроман. Мислим, навео сам ту утакмицу као пример, ал' ту је увучен и информативни програм, филмска производња итд., да не смарам. Понављам, нисам живео тамо, можда и није тако, ал' такав утисак ми одаје оно што могу одавде да сазнам. Нисам ти одговорио на ово. Искрено - не знам. ТВ немам и не гледам, утакмице исто не пратим осим тениса на којем нема таквих егзибиција, а и ту углавном гледам само снимке. Генерално, можда те утакмице одају такав утисак, али у свакодневном животу није баш тако. Војску не можеш да видиш скоро нигде, они су ван града тамо по пустињама вежбају, мислим чак да им је забрањено да улазе у градове. Нема "војних парада" и сл. Један део народа јесте залуђен "патриотизмом" слично као код нас, али није већина. Бар из мог искуства, мада искрено бирам са ким се дружим па то можда није репрезентативно. Ипак, бојим се да гледањем тих преноса може да се стекне погрешан утисак. Мислим да су то неки изоловани примери. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 То се брате зове метафора, и нисам је ја измислио већ Цвијић. Ја сам само додао кафу, ракију и друмарину, да имамо какве користи. Pa i moje je metafora. Srbioja vec ziovi vekjovima i radi, zaradjuje koliko zarasdjuje i sta je tu nejasno? Kome to ili bilo sta drugo daje za pravo da pravi red u srbiji osim srba? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 O kakvom sistemu se radi a da nije isti kao u madjarskoj recimo?Dodji i vidi. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 (измењено) Да, сигурно су убијали нашу децу, стрељали 100 за једног, организовали логоре овде или било где другде, итд. Ма да бре, како да не... Nasu decu nisu... ali tudju jesu... ali to se ne racuna posto su to tudja deca? ************** Измењено Март 31, 2015 од Grizzly Adams пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Па ако нас виде у оквиру ЕУ, што нас већ једном не приме, него нас само зезају и стално нам дају неке уцене? Те испуните ово, па оно, па опет ово...и докле то иде? Nas? Ovakve? Pogledaj malo oko sebe. Pogeldaj kakva nam je drzava pa mi reci ko bi pri cistoj svesti i zdrvoj pameti nas hteo u istom drustvu? Mi smo ti koji hocemo u njihovo drustvo, pa kad je vec tako onda mora malo da se upristojimo, sredimo, okupamo i opametimo... sve ono sto nama izuzetno tesko pada... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 А зашто онда отимају наше територије, зашто државе чланице ЕУ атакују на нашу територију, зашто све што раде сваким даном да нас све више ослабе? Зашто, ако их баш брига? Da nas sve vise oslabe? Jel se ti zezas? Sta kao mi smo neko veliko mu... ovaj neka velika sila pa se sad svecki mocnici tresu od straha i smislajju nacin kako da "nas oslabe"? Hahahah e dobro i na poukma da se covek ismeje malo Kad ih neke civilizacijske tekovine ne bi u tome sputavale, zgazili bi nas ko glistu u roku od 12 casova. Ne bi smo znali ni sta nam se desilo a bili bi smo ve okupirani, porazeni i unisteni.... hehhee... "da nas oslabe".... hohoho Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Dodji i vidi. Ma sistemi su isti.. overall score66.8 overall score60.0overall score60.0 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Dodji i vidi. Pa taj sistem je napravio DS posle 5. oktobra ... Nije mu falilo nista dok je DS bio na vlasti a sada odjednom ne valja ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Pa taj sistem je napravio DS posle 5. oktobra ... Nije mu falilo nista dok je DS bio na vlasti a sada odjednom ne valja ...Ne znam. Ja sam 92.godiste i od svog rodjenja znam da ovaj narod generalno zivi u bedi. Ko je i sta pravio, ja od te price nemam nista niti me zanima.Meni je dovoljno da se osvrnem oko sebe. Zato sam ono i napisao. Ne mogu ja znati kako je u Italiji na osnovu onoga sto vidim u medijima, niti mozes ti o Srbiji. Ovde sada stalno izjavljuju da nam je sve bolje i bolje. Ako zelis da proveris, dodji i vidi. Плутон, Милан Ракић and cloudking је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Па нико није хтео да прави ред у Србији мимо Срба. Правили бисмо ред сами, да смо имали памети и пустили велике да се шибају мимо нас. Али не, ми смо се направили паметни да кажемо да то тако не може. Нашла се шака јада да стане на пут светској политици. А нико нас није звао на журку. Е па кад си ко падобранац упо на журку има да добијеш по носу. A koji su se to veliki sibali oko nas? Jednostavno dosli ameri da rasture Srbe u sto vise drzava i ubijali su nasu decu za racun hrvatske, albanske, muslimanske... To im je bio jedini interes jer zbilja drugi interes osim toga kod nas i nemaju ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Ne znam. Ja sam 92.godiste i od svog rodjenja znam da ovaj narod generalno zivi u bedi. Ko je i sta pravio, ja od te price nemam nista niti me zanima. Meni je dovoljno da se osvrnem oko sebe. Zato sam ono i napisao. Ne mogu ja znati kako je u Italiji na osnovu onoga sto vidim u medijima, niti mozes ti o Srbiji. Ovde sada stalno izjavljuju da nam je sve bolje i bolje. Ako zelis da proveris, dodji i vidi. Pa poenta je u tome sto "sistem ne valja" od pobede SNS-a na izborima, do tada ga niko nije pominjao ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Pa poenta je u tome sto "sistem ne valja" od pobede SNS-a na izborima, do tada ga niko nije pominjao ...Sto se mene tice, sve je isto, tj gore i gore.Ako bih pogledao odnos cena i primanja, mislim da smo najbolje mogli ziveti 2002,3,4 godine. Tada su plate bile manje za nekih 20, 30 posto nego sada, negde i iste a cene (pogotovo hrane) nize za 200 posto... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Pa poenta je u tome sto "sistem ne valja" od pobede SNS-a na izborima, do tada ga niko nije pominjao ... Ja ne znam sta tebi ne valja, ti se zalazes za takve sisteme branis ih ovde, sad pricas da ne valja. Jel ti valja ili ne valja? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Jednostavno dosli ameri da rasture Srbe u sto vise drzava i ubijali su nasu decu za racun hrvatske, albanske, muslimanske... To im je bio jedini interes jer zbilja drugi interes osim toga kod nas i nemaju ... Ono sto bode oci nije to sto pljujes ameriku, vec ta retorika kojom se sluzis. Jednostavno se vidi da ti niej do "Srpske dece" vec do pljuvanja amerike.... uzasno bode oci. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 Sto se mene tice, sve je isto, tj gore i gore. Ako bih pogledao odnos cena i primanja, mislim da smo najbolje mogli ziveti 2002,3,4 godine. Tada su plate bile manje za nekih 20, 30 posto nego sada, negde i iste a cene (pogotovo hrane) nize za 200 posto... Ali kakve to veze ima sa sistemom? Kriza je, nema para, nema posla je jedan problem a sistem je sasvim druga stvar. I isti je onaj koji nam je Zoran "Ubijajajte Srbe" Djindjic ostavio ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука