Solomon Kane Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Znas kako kazu, sto babi milo to joj se i snilo. To sto se ti pozivas na ono sto ti vidis, sto drugi vide, smo govori jasno da ti ne mozes da izneses neku cinjenicu-objasnjenje zasto sam ja amerikanofil. Jer ih nemas... i jer ne postoje, ne mogu postojati cinjenice za ono sto nije istina. То је наајлакше рећи - "не можеш да изнесеш чињенице јер оне не постоје"....а ова твоја реченица исувише речито говори о теби, позадини и позицији сваког твог наступа када се заподене разговор на релацији САД - Русија: "Nezdrav razum previse pozitivnih gluposti lupeta o Rusima i negativnih o Amerima, pa ispada kao da mi branimo Amere a kudimo Ruse". 1. Израз "Нездрав разум" у контекстуалној комбинацији са свесним везивањем придева "позитивно" уз именицу "Руси" и придева "негативно" уз именицу "Американци", недвосмислено сведочи да је дубоко у теби укорењена мисао да свака (превише = свака) позитивна квалификација руског, као и негативна квалификација америчког, може изнедрити само "нездрав ум", док израз " лупетање глупости" му дође, у контексту свега реченог, као замена за глагол "говорити" и као невешта фасада којом се жели прикрити право мишљење а уједно код саговорника створити осећај наводне објективности, избалансираности и непристрасности у процени...а то, како у датој реченици тако и у твојој већ свима познатој и много пута приказаној "објективној квалификацији" и "пијетету" према свему што има префикс "руски", делује смешно. 2.Све то бива потврђено, значењски појачано до максимума и контекстуално потпуно заокружено, последњим делом реченице - "па испада као да ми бранимо Амере, а кудимо Русе". Толико је очигледно, да ми је просто смешно...значи, само "нездрав разум", који као такав "позитивно говори" о Русима а "негативно" о Американцима, може помислити да "ми" (поларизација на "ми - они" је већ урађена и иде у прилог датој тврдњи) бранимо Амере ( у шта није тешко поверовати када се израз "нездрав ум" примарно и по дифолту везује за позитивнио говорење о Русима) а кудимо Русе ( у шта је просто немогуће не сумњати када се, како рекох, оно "нездраво" везује за негативну квалификацију Амера)....кога бре ти зезаш? Све ово си већ много, много, много пута до сада на различите начине рекао...али очигледно не желиш да признаш. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 То је наајлакше рећи - "не можеш да изнесеш чињенице јер оне не постоје"....а ова твоја реченица исувише речито говори о теби, позадини и позицији сваког твог наступа када се заподене разговор на релацији САД - Русија: "Nezdrav razum previse pozitivnih gluposti lupeta o Rusima i negativnih o Amerima, pa ispada kao da mi branimo Amere a kudimo Ruse". To nije pocetak razgovora na relaciji Sad i Rusije, vec opisno stanje Rusofila. A razgovor o SAD i RUSIJI dosta drugacije treba da pocne ima tu dosta stvari sto pozitivnih sto negativnih sa obe strane, sto ja vazda pricam. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Мислим, Соломоне, да грешиш... Али то није битно уопште. Битно је да се ми отарасимо свих тих "филија" и коначно почнемо на свет да гледамо рационално и непристрасно, већ шта је најбоље за нас. До тада, бојим се, неће бити боље. Биће само горе. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 1. Израз "Нездрав разум" у контекстуалној комбинацији са свесним везивањем придева "позитивно" уз именицу "Руси" и придева "негативно" уз именицу "Американци", недвосмислено сведочи да је дубоко у теби укорењена мисао да свака (превише = свака) позитивна квалификација руског, као и негативна квалификација америчког, може изнедрити само "нездрав ум", док израз " лупетање глупости" му дође, у контексту свега реченог, као замена за глагол "говорити" и као невешта фасада којом се жели прикрити право мишљење а уједно код саговорника створити осећај наводне објективности, избалансираности и непристрасности у процени...а то, како у датој реченици тако и у твојој већ свима познатој и много пута приказаној "објективној квалификацији" и "пијетету" према свему што има префикс "руски", делује смешно. Sto babi milo to joj se i snilo. Ja opisao ponsanje rusofila, koji u zivotu ne napisu nista pozitivno za zapad niti negativno za rusiju, ti uzeo to preveo u moje stavove o Rusiji i zapadu. Da l je moguce? Evo da ti navedem primer: Cuj, ako neko kritikuje ameriku sto apsi snoudena, a ujedno pravda putina sto je zbaranio NVO i sto spijunira(on legalno) sopstvene gradjane..... oba su za tesku kritiku. Medjutim kod Rusofila - ameri su losi kada spijuniraju svoje gradjane (dakle negativno prave jos gore) a putin je ok kad radi isto (to je praavljenje od negativnog pozitivno nest) Racionalan covek (neostrascen) bi podjednako kritikovao oba. (ne impliciram da si ti takav pricam o rusofilima) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Мислим, Соломоне, да грешиш... Али то није битно уопште. На жалост, не грешим, и мислим да је за Младена и те како битна поента на коју сам покушао да му укажем...и те како битна! Битно је да се ми отарасимо свих тих "филија" и коначно почнемо на свет да гледамо рационално и непристрасно, већ шта је најбоље за нас. До тада, бојим се, неће бити боље. Биће само горе. Под један, оно што човек заиста сматрам истинитим, то ће волети и заступати. Под два, није једини проблем питање природе, квалитета и позадине неког става код појединаца, већ непризнавање тог става од стране истих. Ja opisao ponsanje rusofila, koji u zivotu ne napisu nista pozitivno za zapad niti negativno za rusiju, ti uzeo to preveo u moje stavove o Rusiji i zapadu.Da l je moguce? Да, могуће је..зато што си описао себе...понављам, то што ти не желиш да признаш да си на истим позицијама, само на на другој страни, као они које критикујеш, то је напосе само твој проблем...у вези са којим сам покушао да ти помогнем, али изгледа да ти сматраш да ти помоћ није потребна. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Cuj, ako neko kritikuje ameriku sto apsi snoudena, a ujedno pravda putina sto je zbaranio NVO i sto spijunira(on legalno) sopstvene gradjane..... oba su za tesku kritiku. Medjutim kod Rusofila - ameri su losi kada spijuniraju svoje gradjane (dakle negativno prave jos gore) a putin je ok kad radi isto (to je praavljenje od negativnog pozitivno nest) Racionalan covek (neostrascen) bi podjednako kritikovao oba. (ne impliciram da si ti takav pricam o rusofilima) Мене су највише поразили, растужили и шокирали они који су подржавали и једно и друго. Била је тема на форуму, мислим да је Гризли отворио, о Сноудену хероју. Кад неколико њих, иначе антиамерикаца, можда и русофила, поче да млати у стилу "свака част, тако ради озбиљна држава са издајницима и шпијунима"... Кад се тад нисам шлогно, никад нећу. Такви би сутра били шефови неког гестапоа и без пардона нас убијали као државне непријатеље... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Ту нема принципа, само навијање... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Под један, оно што човек заиста сматрам истинитим, то ће волети и заступати. Да, само има ту још нешто - треба заступати "принципе", а не "стране". Имам утисак да многи код нас то не разликују. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Да, само има ту још нешто - треба заступати "принципе", а не "стране". Имам утисак да многи код нас то не разликују. Да...и ја имам исти такав утисак. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Odakle ti to? Bilo je oko deset puta manje od te cifre (ne racunajuci vojsku, policiju i onu kolonu Albanaca na Kosovu). Ta cifra je otprilike tacna koliko je tacno da se operacija zvala 'Milosrdni andjeo'... Po procenama Amnesty International, bilo je između 400 i 600 civilnih žrtava kao direktne posledice bombardovanja, a oko 6000 civila je ranjeno. Link (pdf) A evo je još jedna analiza sa sličnim podacima: Link Inače, obe zaključuju da je bilo namernog kršenja zakona ratovanja od strane NATO, pogotovu jer nisu davali unapred jasna upozorenja da će napasti ciljeve gde bi moglo da dođe do civilnih žrtava, zbog bezbednosti posada u zvionima, kao i oslanjanje samo na vizuelno lociranje meta sa visine od preko 5000 metara (što je imalo za posledicu nekoliko napada na kolone albanskih izbeglica, npr). Kao jedan od drastičnih primera se spominje napad na Grdelički most, koji je bombardovan dvaput u roku od nekoliko minuta, iako se odmah posle prvog napada jasno videlo da je pogođen voz na njemu. Плутон, feeble, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биберче Написано Март 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2015 A jel u redu pricati da su drzali decu na ninasu i da su gadjali decu, ili je to ok? posto se prica o americi, sve je dozvoljeno? Pa i lupetanje? А зар нису? Јесу ли деца која су погинула сама себе убила? А да не причам о деци која се рађају са разним болестима од последица бомбародвања? Хоћеш да кажеш да то Америма није био циљ? Да нису знали да ће то да се деси? nana and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Anquilla non capit muscas!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Sve i jedno dete u Srbiji je bilo na nisanu amera Bilo je samo pitanje srece ili nesrece koje ce stradati. Srpskoj deci su otimali zivote, roditelje, buducnost i poklanjali albanskoj. To su SAD. Биберче је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биберче Написано Јун 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Чепурин: Будућност је на истоку На Златибору отворена регионална Канцеларија за сарадњу са Русијом, која треба да буде сервис за извознике и посредник у контакту са руским институцијама и организацијама. РЕГИОНАЛНА Канцеларија за сарадњу са Руском Федерацијом, прва у Србији, свечано је отворена на Златибору. Биће то сервис за извознике, обављаће анализе тржишта, иницираће удруживање привредника за заједнички наступ и посредовати у контакту са руским институцијама и организацијама, а радиће и са инвеститорима из ЕУ заинтересованима за пласман робе по повлашћеним условима. Будућност Русије и Србије је на истоку. Исток постаје центар светског развоја, па је ово потез у правом смеру. Ми у Русији развијамо сарадњу са Кином и југоисточном Азијом, али то нашу заједничку будућност са Србијом не чини мање значајном - рекао је амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин. Председник Српске народне партије Ненад Поповић је казао да је циљ да се наши туризмолози повежу с 5.000 туристичких организација у Русији и да се омогући озбиљнији извоз. - За протеклих годину дана произвођачи са Златибора су извоз повећали за 300 одсто, али то није довољно. До сада нам је недостајало системско решење, имају га у Тиролу, у Баварској, у западноевропским државама, а коначно се и Србија озбиљније бави сопственим интересима - казао је Поповић.Извор: Новости Anquilla non capit muscas!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биберче Написано Јун 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Ево начина да искористимо међусобне санкције ЕУ и Русије. Anquilla non capit muscas!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука