Fildza Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ovako, zamislimo da smo svi besmrtni, da ne mozemo nikako umreti, da li bi tako imalo smisla ziveti...? jer ako podjemo od toga da je besmrtnost jednako beskonacno mnogo puta onda to logicki nema smisla zar ne...? npr, procitao sam ,milijarde knjige, pojeo milijardu jela, bio na milijardu mesta za ovih mojih miljardu godina sto zivim, i vise mi nema smisla nista da radim...sve sam probao po milijardu puta i hocu da umrem...to cesto imate u grckoj mitologiji, kako nam grcki bogovi zavide jer smo smrtni, i svaki nam je sekund dragocen, dok se oni u besmrtnosti dosadjuju... e sad vecina ljudi se plasi smrti je kao sto da se trude u zivotu ako ce svakako umreti, medjutim tu mozemo postaviti pitanje sto da se trudim previse ovde u ovom zemaljskom zivotu, ako postoji zivot posle smrti, a to znaci da sam besmrtan, ili cu se u drugom zivotu truditi vise... postavlja se pitanje izbora zivota posle smrti, npr ima mnogo samoubica na ovoj planeti, njima je jednostavno dosta zivota i nece vise da zive, muslimani, veruju da ce nakon samoubistava zarad vere ici u raj i to im je pokretac, da tako postupaju, to ih motive, i samoubistva se uopste ne plase, ali sta cemo sa kinezima, japancima, korejancima, koji u smrti, i samoubistvu, vide cin velikog postovanja, ali ne veruju u nikakve zagrobne zivote...? po nama, oni smesno postupaju, kao i mi njima.... Zasto prema vecini religioznih ljudi zivot nema smisla ako nema beskonocnoti, tj zivota posle smrti...? zamislimo da postoji film koji se nikad ne zavsri, ili sendvic koji nikad ne mozemo da pojedemo ma koliko ga jeli, to nema smisla zar ne...? zar nije poenta zivota upravo sto je kratak i sto je dragocen toliko, da ga sto bolje prozivimo ovde na zemlji...? Da li bih voleo da ima zivota posle smrti? DA! Da li je to logicno, i jel ima smisla..? NE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Који је бесмртан он је и вечан А који је вечан,не пребива у времену Једино смо у Христу Исусу бесмртни,остало би било испразно и мучење,баш као што си и написао. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Zna li neko kako se zove film u kom glavni glumac trazi lek za besmrtnost (ista prica kao uvodni post)? Trazila sam na guglu, nista. Hvala. Odgovor na pitanja sa teme nemam. I meni bi bilo bzvz. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Da li bih voleo da ima zivota posle smrti? DA! Da li je to logicno, i jel ima smisla..? NE! То што ми разумом или чулима не успевамо да посведочимо и обухватимо неке ствари не значи да оне не постоје. Смисао вечног живота је Љубав (врло нејасна реч, бар у оквиру српског говорног подручја), а она далеко надилази нашу искривљену логику... @@Џуманџи, можда овај... Човек Жоја and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Preko fona sam usla,ne vidim, Ivane. Moze li samo naslov filma, pa cu da pogledam na IMDB? Hvala jos jednom. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ovako, zamislimo da smo svi besmrtni, da ne mozemo nikako umreti, da li bi tako imalo smisla ziveti...? Evo zamislio sam. Naravno da bi, to je jedan od aspekata bozanstva. Sta ces nepopravljivi sam transhumanista. jer ako podjemo od toga da je besmrtnost jednako beskonacno mnogo puta onda to logicki nema smisla zar ne...? Ne, upravo je ovo sto si napisao besmisleno. Logika se bavi pravilima zakljucivanja a ne sadrzajem, formom a ne sustinom. Pomesao si logiku i verovatnocu, kao i vecina ljudi postovecujes logiku sa velikom verovatnocom. Logika nem ne moze reci koliko je sta verovatno da se desi ili ispostavi kao istinito vec nam samo daje misaoni okvir da bi izbegli kontradikcije, redundatnost i slicne greske u zakljucivanju. npr, procitao sam ,milijarde knjige, pojeo milijardu jela, bio na milijardu mesta za ovih mojih miljardu godina sto zivim, i vise mi nema smisla nista da radim...sve sam probao po milijardu puta i hocu da umrem Kako znas da vec nakon procitane stote knjige neces promeniti misljenje po ovom pitanju. Ostalo da i ne spominjem. Pravis gresku kao i mnogi ekstrovernti ljudi jer mislis da se samo svet menja vremenom, pa i on samo do neke granice, a zanemarujes cinjenicu da se i ljudi menjanju i to radikalno. Menja se sadrzaj njihove svesti menja se dozivljaj tih sadrzaja, menja se smisao za estetiku sto je kljucno po ovom pitanju jer je smrt i sve sto je vezano za nju ruzna i ljudi sa dobrim ukusom u najmanju ruku u smrti ne vide nista dobro. Sve se menja pa tako i sadrzaj nase svesti i nacin na koji o istom sudimo, zato je neizbiljno tvrditi sta ces ti misliti i kako ces se osecati nakon 500 godina na osnovu onoga sto sada osecas. ...to cesto imate u grckoj mitologiji, kako nam grcki bogovi zavide jer smo smrtni, i svaki nam je sekund dragocen, dok se oni u besmrtnosti dosadjuju... To je govorio obican plebas koji je bio suvise lenj da bude molitveno posvecen tim bogovima pa je o njima mogao misliti samo prema sebi. Sta moze biti Ares nego jak covek koji se seta unakolo sa oklopom i izaziva ratove, pa to mora da mu disadi. Ljudi koji su bili posveceni molitvenomi i ceremonijalnom radu sa tim bogovima su drugacije misliki ovi ostali su se drzali mitoloskih fantazija i narodnih prica. e sad vecina ljudi se plasi smrti je kao sto da se trude u zivotu ako ce svakako umreti, medjutim tu mozemo postaviti pitanje sto da se trudim previse ovde u ovom zemaljskom zivotu, ako postoji zivot posle smrti, a to znaci da sam besmrtan, ili cu se u drugom zivotu truditi vise... Bolje je poceti truditi se odmah pa ako ima drugog zivota samo nastaviti nego tada poceti from scratch?! Zar ne?! postavlja se pitanje izbora zivota posle smrti, npr ima mnogo samoubica na ovoj planeti, njima je jednostavno dosta zivota i nece vise da zive, muslimani, veruju da ce nakon samoubistava zarad vere ici u raj i to im je pokretac, da tako postupaju, to ih motive, i samoubistva se uopste ne plase, ali sta cemo sa kinezima, japancima, korejancima, koji u smrti, i samoubistvu, vide cin velikog postovanja, ali ne veruju u nikakve zagrobne zivote...? po nama, oni smesno postupaju, kao i mi njima.... Veruju u reinkarnaciju ili u stapanje sa jednom univerzalnom svescu. To je takodje forma vecnog zivota. Zasto prema vecini religioznih ljudi zivot nema smisla ako nema beskonocnoti, tj zivota posle smrti...? zamislimo da postoji film koji se nikad ne zavsri, ili sendvic koji nikad ne mozemo da pojedemo ma koliko ga jeli, to nema smisla zar ne...? zar nije poenta zivota upravo sto je kratak i sto je dragocen toliko, da ga sto bolje prozivimo ovde na zemlji...? Poenta zivota je boriti se pritiv svih vrsti nuznosti. Smrt je jedna od najuzasnijih oblika nuznosti i ne boriti se protiv toga je afirmisati nuznost u najgorem obliku. Ljudi koji su imali makar i najmanja religiozna iskustva znaju da ima zadovoljstava koje nije moguce kvantifikovati i koja su veca i vrednija od filmova i sendvica. Citaj Sema Herisa ako ti ne odgovaraju religiozni mislioci. Da li bih voleo da ima zivota posle smrti? DA! Da li je to logicno, i jel ima smisla..? NE! Kao sto rekoh gore nema u tome nista nelogicno ni besmilseno samo malo verovatno a to nije isto. Милан Ракић, Иван Ивковић and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Preko fona sam usla,ne vidim, Ivane. Moze li samo naslov filma, pa cu da pogledam na IMDB? Hvala jos jednom. Den brysomme mannen (2006) - IMDb "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 besmrtnost, vecnost nije isto kategorija vremena kako mi to dozivljavamo a drugo, i u vecnosti ce imati sta da se radi, jos kako, ne brigaj:) Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Naravno da smo svi na neki nacin besmrtni. Nastavljamo da zivimo kroz nase potomke. A verujem takodje da nikad nista zaista ne nestaje...samo se transformise u neki drugi oblik postojanja. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 @@Adelaida, хоћеш рећи да конкретна личност нестаје биолошком смрћу? "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ne razumem pitanje. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Kao sto rekoh nista nikada ne nestaje zauvek. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Kao sto rekoh nista nikada ne nestaje zauvek. "Ништа" и "нико" нису баш једнаки појмови. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 А шта ћемо да радимо са људима без потомства? Svi imaju potomstvo, Miroslave, ako nemaju svoju decu imaju bracu, sestre, rodjake...sve je to potomstvo i svi nose po neki deo nas. Kao sto i mi nosimo po neki deo nasih predaka Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 po neki deo nas Залуд ми је грешна природа жива (преживела) ако нисам жив и ја... Човек Жоја, Снежана and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука