Jump to content

СЛУЧАЈ : "ЕП. АРТЕМИЈЕ"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kad spomenusmo da Liturgija toliko dugo nije sluzena,ne ide mi uglavu zasto vladika Artemije nije nesto improvizovao negde pa da ljudima odsluzi Liturgiju ako vec nije hteo u obnovljenim hramovima

Kakve veze ima nesluzenje liturgije u sakato dovrsenom hramu, koji su dovrsavali oni koji pucaju na nese stanovnistvo, kada ide na svoja groblja, sa klevetama protiv oca Simeona.

Liturgije nije sluzena, zbog toga sto bi sluzenje liturgije u sakato dovrsenom hramu, koji su uredjivali nasi neprijatelji, znacilo priznavanje njihove kvazi drzave.

Vladika Artemije je drzao principe, kojih bi se svaki narod na planeti drzao. Oni narodi bi drzali te principe, koji drze do sebe.

Nazalost, mi nemamo primcipa, pa nam se zbog toga desava, ovo sto se desava.

Rekao sam sto nije improvizovao negde ,na livadi ili bilo gde drugde otkud znam,nije morao u tom hramu da slizi!

Mozda u necijem stanu ili tako negde...ipak 5 godina je mnogo dug period

Подели на овим сајтовима

• Одговори 141
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Gospodin kardilan "Kman Vu" je prosle godine na masinskom fakultetu drzao predavanja.

Tema predavanja je bila "Konficije i asketizam Toma Akvinskog"

Organizator predavanja je bio "hriscanski centar" i otac Aleksandar Djakovac.

Ne mogu da verujem da niste culi za to predavanje.

Da li je neko od brace ili sestara cuo za to predavanje, ili je mozda bio tamo prisutan.

За предавање сам чуо, али ме та тема у том периоду није интересовала, и с обзиром на чињеницу да се сад бавим сасвим другим стварима врло је логично да не могу баш све да пропратим. У Београд у последње време ретко долазим. Већ сам ти се захвалио...

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Kad spomenusmo da Liturgija toliko dugo nije sluzena,ne ide mi uglavu zasto vladika Artemije nije nesto improvizovao negde pa da ljudima odsluzi Liturgiju ako vec nije hteo u obnovljenim hramovima

Kakve veze ima nesluzenje liturgije u sakato dovrsenom hramu, koji su dovrsavali oni koji pucaju na nese stanovnistvo, kada ide na svoja groblja, sa klevetama protiv oca Simeona.

Liturgije nije sluzena, zbog toga sto bi sluzenje liturgije u sakato dovrsenom hramu, koji su uredjivali nasi neprijatelji, znacilo priznavanje njihove kvazi drzave.

Vladika Artemije je drzao principe, kojih bi se svaki narod na planeti drzao. Oni narodi bi drzali te principe, koji drze do sebe.

Nazalost, mi nemamo primcipa, pa nam se zbog toga desava, ovo sto se desava.

Rekao sam sto nije improvizovao negde ,na livadi ili bilo gde drugde otkud znam,nije morao u tom hramu da slizi!

Mozda u necijem stanu ili tako negde...ipak 5 godina je mnogo dug period

To je neko trebao da pita vladiku.
Подели на овим сајтовима

Gospodin kardilan "Kman Vu" je prosle godine na masinskom fakultetu drzao predavanja.

Tema predavanja je bila "Konficije i asketizam Toma Akvinskog"

Organizator predavanja je bio "hriscanski centar" i otac Aleksandar Djakovac.

Ne mogu da verujem da niste culi za to predavanje.

Da li je neko od brace ili sestara cuo za to predavanje, ili je mozda bio tamo prisutan.

За предавање сам чуо, али ме та тема у том периоду није интересовала, и с обзиром на чињеницу да се сад бавим сасвим другим стварима врло је логично да не могу баш све да пропратим. У Београд у последње време ретко долазим. Већ сам ти се захвалио...

Drago mi je da si cuo za predavanje gospodina "Kman Vu." 0703_read
Подели на овим сајтовима

Ako su spremni da se ovako ponasaju prema vladici Artemiji, pitanje je sta je sledeci potez doticnih.

Da li su sa ovim potezom htjeli da isprovociraju raskol u Crkvi i da preuzmu "infrastrukturu"?

A kako se to ponašaju?Šta treba da kažu?Evo,mi tebi sve prepuštamo,radi šta hoćeš,i baš nas briga što neko tamo krade novac za narodne kuhinje.Ne znam zašto uopšte više i pišem kad nema svrhe...

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Писмо владике Артемија патријарху Иринеју

Његовој Светости

Патријарху Српском Г. Г. Иринеју

Београд

Ваша Светости,

Истог дана када се сретосмо у Патријаршији (5.2.2010.) сачекала Нас је и одлука Светог архијерејског синода (бр. 105 од 5. фебруара 2010.), са Вашим потписом. Уздајући се у силу истине, посебно у данима распећа на Косову и Метохији, управо ради те истине реагујемо одмах.

Позив Светог архијерејског синода (бр. 102 од 4.2.2010.), који наводите у одлуци о "неодложном“ доласку на седницу Светог архијерејског синода, нисмо примили, као што Вам је познато.

Такође, у Вашем телефонском позиву (4. фебруара око 15 часова), није поменут писани позив на седницу, нити је Наш долазак конотиран као неодложан, већ дословце "било би добро да дођете“.

Понављајући, дакле, да нити смо примили писани допис, нити усмено упутство о неодложном доласку, учинили смо посебан напор да Вас посетимо у Патријаршији, данас око 9.30 часова. Захваљујући на љубазном пријему и разговору, отишли смо узевши благослов и пожелевши Вам срећан почетак поста.

Необично је да Нам ни том приликом није био уручен позив за неодложан долазак на седницу Синода, који у одлуци помињете, нити Нам је наглашено да се на седници задржимо. Штавише, у нашем разговору седница Синода није ни поменута.

Ову изјаву дајемо истог дана, у потпуној искрености и свежини сећања Вашега и Нашега.

Ваша Светости, затечени смо одлуком о саслушању, које се има извршити над Нама, али смо спремни прихватити је.

Вашој Светости одан у Господу,

Епископ рашко-призренски и косовско – метохијски

Артемије

Моје скромно мишљење,што се тиче овог писма, је да је ово вероватно ( понављам - вероватно) фалсификат. То кажем јер на сајту "новинар.де" стоји само писмо,без слике оригинала - као што је случај са осталим писмима.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Red je da vec jednom pocnu da se postuju crkveni kanoni i odredbe Svetog Sabora.

Neka svako, sam za sebe, od vas uzme i neka pogleda da li je ovo sto se desava protivno kanonima SPC.

Ili, neka pita neutralne.

Ja sam naprimjer pitao neke vladike ruske Crkve i svi su rekli da je ovo nekanonski.

Bas me interesuje, kako ce ruska Crkva reagovati na ovaj cisto politicki, antisrpski i antiruski potez sinodalaca.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...