Jump to content

Срушио се спортски авион код Ечке, двоје погинулих

Оцени ову тему

Препоручена порука

Данас око 12 ча­со­ва и 30 ми­ну­та у бли­зи­ни „Аеро­дро­ма Зре­ња­нин” код Еч­ке сру­шио се спорт­ски ави­он „це­сна 310”. Не­сре­ћа се до­го­ди­ла при­ли­ком тре­на­жног ле­та, а у њој су по­ги­ну­ли пи­лот Дра­ган Жив­ко­вић (57) из Бе­о­гра­да и по­ла­зник пи­лот­ске шко­ле Гор­дон Сто­пар (46) из Но­вог Са­да.

Untitled-1.jpg

Ка­ко се мо­гло чу­ти на аеро­дро­му, од­мах по­сле не­сре­ће, вре­мен­ске при­ли­ке су би­ле иде­ал­не, а ави­он се сру­шио не­ду­го на­кон по­ле­та­ња и сру­шио се не­ко­ли­ко сто­ти­на ме­та­ра у њи­ву ко­ја се на­ла­зи по­ред по­лет­но-сле­те­не ста­зе. По­сле па­да ави­он се за­па­лио, за де­се­так ми­ну­та сти­гли су и ва­тро­га­сци и хит­на ме­ди­цин­ска по­моћ, али стра­да­ли­ма ни­је би­ло по­мо­ћи и прет­по­ста­вља се да су они из­гу­би­ли жи­во­те при­ли­ком па­да.

1382569.jpg

Авион Цесна Ц-310

За Дра­га­на Жив­ко­ви­ћа ње­го­ве ко­ле­ге из Зре­ња­ни­на ка­жу да је рад­ни век про­вео у вој­ној ави­ја­ци­ји и да је ва­жио за ис­ку­сног и спо­соб­ног пи­ло­та ко­ји је у сво­јој бран­ши био из­у­зет­но це­њен.

Ле­те­ли­ца је вла­сни­штво бе­о­град­ске при­ват­не Пи­лот­ске ака­де­ми­је „Пе­газ” ко­ја, ина­че, ко­ри­сти спорт­ски аеро­дром у Ли­сич­јем јарку. Због ви­ше­днев­не ки­ше пи­сте овог аеро­дро­ма ни­су упо­тре­бљи­ве за обу­ку бу­ду­ћих пи­ло­та, а ду­го­го­ди­шња прак­са је да, у та­квим слу­ча­је­ви­ма, бе­о­град­ска шко­ла ко­ри­сти аеро­дром у Еч­ки. За овај аеро­дром се твр­ди да, у по­ре­ђе­њу са дру­ги­ма, има нај­ве­ћи број да­на у го­ди­ни по­год­них за ле­те­ње и да су га Нем­ци у Дру­гом свет­ском ра­ту због то­га по­ди­гли баш на овом ме­сту.

Политика Онлајн

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...