Jump to content

Ovo je kultura a ne srpski komunalci ...

Оцени ову тему

Crveni Baron

Препоручена порука

Ja ni ne znam o cemu on prica...

Ustvari znam.. uopste nije skapirao moju pricu o tome kako rastu plate, i rekao sam mu da Srbija ima potencijal da stigne nemacki standard(kao sto je hong kong uspeo) ukoliko libelarizuje ekonomiju (kao sto je hong kong uradio) a on se na to i dalje smeje kao blesav i zalze se da radimo sve ono suprotno od hong konga.

Zasto su onda i u hong kongu neredi? Izgleda da i tamo ljudi nisu zadovoljni sa svojim standardima.

Подели на овим сајтовима

Ja ni ne znam o cemu on prica...

Ustvari znam.. uopste nije skapirao moju pricu o tome kako rastu plate, i rekao sam mu da Srbija ima potencijal da stigne nemacki standard(kao sto je hong kong uspeo) ukoliko libelarizuje ekonomiju (kao sto je hong kong uradio) a on se na to i dalje smeje kao blesav i zalze se da radimo sve ono suprotno od hong konga.

sta konkretno da se liberalizuje, sta tebe koci da privredjujes?

Подели на овим сајтовима

Zasto su onda i u hong kongu neredi? Izgleda da i tamo ljudi nisu zadovoljni sa svojim standardima.

Zasto u rusiji nisu neredi a uslovi su gori nego  u hongkongu?

Socijalni neredi nisu neka slika ekonomskog standarda.

Evo ti i amerikanci demonstriraju... protiv koorporacija ovako:

2011-10-27-OccupyCorporations1.jpg

A i najsiromasniji amerikanac na sociajlnoj pomoci ima bolje uslove zivota od srbina srednje klase..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

sta konkretno da se liberalizuje, sta tebe koci da privredjujes?

Mene licno prvenstveno previsoki porezi na rad, i prevelike akcize na gorivo.

Previse mi dodaju na ceni mog proizvoda... sto utice na prodaju mog proizvoda i razvoj moje poljoprivredne proizvodnje.

Подели на овим сајтовима

Zasto u rusiji nisu neredi a uslovi su gori nego  u hongkongu?

Socijalni neredi nisu neka slika ekonomskog standarda.

Evo ti i amerikanci demonstriraju... protiv koorporacija ovako:

2011-10-27-OccupyCorporations1.jpg

A i najsiromasniji amerikanac na sociajlnoj pomoci ima bolje uslove zivota od srbina srednje klase..

Neka probaju americki demonstranti da udju u Kongres i da ga zapale pa bi video pokolj kakav svet jos nije video ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Mene licno prvenstveno previsoki porezi na rad, i prevelike akcize na gorivo.

Previse mi dodaju na ceni mog proizvoda... sto utice na prodaju mog proizvoda i razvoj moje poljoprivredne proizvodnje.

a dje su manje akcize na gorivo? mislis mozda da bi drzava trebala uvesti poljoprivrednu naftu ko hrvati lavu naftu za ribare? ako tako mislis onda mi opet nije jasno jer sam shvatio da neces da drzava dava nikakve subvencije....

e moj brate nije tebi pozznata slika zapadne evrope, pa ti u engleskoj ne mozes koristiti masku za zastitu usta kad radis sa nekom masinom ako nemas polozen kurs za to , a kurs je izmisljen samo da platis bandi 200 funti, i imas jos 1000 kurseva gdje te ucjenjuju, jel to taj liberalni svijet kom srbija treba da tezi, eno hrvati od kad su u eu n+e smiju vise ribu da love za vlastite potrebe, za rucak....i ja bi da drzava sjasi sa naroda a da sebi uzme monopol na neku privrednu granu recimo energetiku  ili telekomunikacije i nek zivi od toga, samo sto to nema nigdje , nije tu srbija kriva

Подели на овим сајтовима

Vidis, barone, problem je sto ja pricam jedno a ti to ne shvatas uopste jer nemas intelektualne kapacitete a ni znanja da shvatis.

Zato i u tvojoj glavi ja "nista ne razumem"

Ali dobro.. nije u redu zamerati ljudima ometenim u obrazovanju kojima je mozak trovao marksizam.

Znam ja sta pricas Milosavljevicu ...

Vece trziste, veci promet, EU, nemacke investicije, polovina nemacke plate u Srbiji ...

Sve samo same budalastine ..

A ja pricam o realnosti Milosavljevicu. Nema investicija ai i kada ih bude bilo plata ce biti 200 evra a ne 1000. Toliko je sindikat dogovorio sa drzavom. I nema veceg trzista. Trziste je ono sto kupac hoce da kupi i ne zavisi od toga jesi li ili ne u EU.

Подели на овим сајтовима

Neka probaju americki demonstranti da udju u Kongres i da ga zapale pa bi video pokolj kakav svet jos nije video ...

A da pre toga politicari dovedu ameriku do ruba protesti ocajnim politickim protestaima, da policija krene da mlati silan narod svud redom zato sto kritikuju vlast da hapse novinare koji pisu protiv vlasti itd? (kao sto je bilo kod nas)

Samo sto tesko to da ce u USA da se desi.. .tamo predsednik laze pred kongresom ustavni sud podigne tuzbu protiv njega i smeni ga sa vlasti.

Nema tamo apsolutizma kao kod nas - to ti je taj dobar sistem.

Politicari krenu amerikancim da uzimaju oruzije amerikanci krenu da pret oruzanom pobunom. TO ti se zove prike sistem. Samoodgovornost. Imas pravo da se branis od tiranije politicara - za razliku od Srpskog sistema... gde kad uhvatis lopova da ti krade i prebijes ga od batina - jos moras da mu platis stetu.

Подели на овим сајтовима

A da pre toga politicari dovedu ameriku do ruba protesti ocajnim politickim protestaima, da policija krene da mlati silan narod svud redom zato sto kritikuju vlast da hapse novinare koji pisu protiv vlasti itd?

Samo sto tesko to da ce u USA da se desi.. .tamo predsednik laze pred kongresom ustavni sud podigne tuzbu protiv njega i smeni ga sa vlasti.

Nema tamo apsolutizma kao kod nas - to ti je taj dobar sistem.

A gde imas apsolutizam kod nas? Mada bi verovatno da ga uvedes ali da apsolutnu vlast imas ti i da polazes parvo na istinu ...

Nema od tog posla nista Milosavljevicu ...

:))  :))  :))

Подели на овим сајтовима

a dje su manje akcize na gorivo? mislis mozda da bi drzava trebala uvesti poljoprivrednu naftu ko hrvati lavu naftu za ribare? ako tako mislis onda mi opet nije jasno jer sam shvatio da neces da drzava dava nikakve subvencije

Necu da daje subvenciej tako sto uzme tebi pa da meni, tu se gomila novca izugib dok prolazi kruz ruke politicara od tebe do mene.

Protiv poreskih olaksica za sve proizvodjace jednako nemam nista protiv.

Ako vec hoce da razvija posao, trebala bi svakom ko se bavi nekom proizvodnjom ili privredjivanjem dati olaksice a ne otezavanja (kao sto sada radi)

Medjutim politicari uvek vise vole subvencije jer kad pare prolaze kroz njihovo sito od mene do tebe, onda se zakaci po malo i za njih....

Vidis kordune, ja sada pravim ajvar. Mogao bih 10 radnih mesta da otvorim da ne postoji minimalna plata i previsok porez na prihod koji ide radnicima.

----

Akcize na gorivo su manje u USA, to sam siguran, za ostalo nisam siguran. Medjutim kakve veze ima gde su manje? Vec sam pricao da jaca privreda moze da izdrzi vece poreze.

ne mozes porediti tebe i svarcenegera u teretani.....

Подели на овим сајтовима

Medjutim politicari uvek vise vole subvencije jer kad pare prolaze kroz njihovo sito od mene do tebe, onda se zakaci po malo i za njih....

E sada da bi ovo imalo veze sa bilo cime trebao bi da nam objasnis kakav sistem si zamislio a da funkcionise bez politicara, odnosno narodnih predstavnika koji donose zakone u ime naroda?

Kako si ti to zamislio da funkcionise?

Подели на овим сајтовима

Obrnuto, ja sam mu reko da nije u pravu jer je 1000 Evra super plata u Srbiji, ako ce njemci podici fabriku i placati 1000 Evra to je odlicno.

Ne znam ruski. Moje izvinjenje.

Nece nemci u srbiji nikad otvoriti fabriku i placati 1000 evra.. jer bi onda morali po radniku jos 500 evra dati politicarima.

Подели на овим сајтовима

E sada da bi ovo imalo veze sa bilo cime trebao bi da nam objasnis kakav sistem si zamislio a da funkcionise bez politicara, odnosno narodnih predstavnika koji donose zakone u ime naroda?

Kako si ti to zamislio da funkcionise?

Na ignore si mi pa ti nisam odmah pogledao post.... evo sada cu da ti odgovorim...

Nisam zmislio sistem koji treba da funkcionise bez politicara, nego sistem gde ce politicari biti pod vecom kontrolom i odgovornoscu. Koji ukljucuje sledece aspekte koji postoje u zpadnim zemljama: decentralizaciju, podelu vlasti, kancelarski sistem, smanjivanje birokratije.

1. podela  vlasti. Koja u Srbiji ne postoji  postoji recimo po toj evropi i americi. Ja volim da spominjem jedan primer da je ustavni sud podigao tuzbe protiv dva predsednika amerike. Zato sto je tamo ustavni sud nezavistan od vlast, kao i svaki drugi sud. Sudsk vlast i politicka moc su ODVOJENE. Sudije ne postavljaju politicari, niti tuzioce - kao kod nas, vec ih bira narod.

2. Decentralizacija vlasti. Drugim recima podela vlasti po nivoima. Nema sta centralna vlast da odredjuje koja ce se ulica asfaltirati u zrenjaninu a koja i novom satu. To treba da odredjuju gradovi na osnovnu svojih budzeta.

3. Manje birokratije(manja drzva). Manje birokratije znaci manja masa ljudi u politici sto znaci veca kontrola. Lakse kontrolises vladu od 1000 ljudi nego od 10 000 ljudi.

4. Kancelarski sistem. Kao nemci. Kancelar postavlja sve ministre, ljudi biraju kancelara a ne politicku listu. Nema posle kada krive vucica kaze on nije to moja odgovornost vec je od laze, pere, mike zike. U stvarnosti je Vucic postavio lazu peru miku ziku, iako u "papirologiji" i po nasem izbornom sistemu nije. U americi merkelka postavlja sve ministre i merkelka je odgovorna za njih. U Srbiji vucic postavlja sve ministre ali vucic nije odgovoran za njih i njihovo ponsanje.

Nadam se da si zdovoljan odgovorom.

Подели на овим сајтовима

Na ignore si mi pa ti nisam odmah pogledao post.... evo sada cu da ti odgovorim...

Nisam zmislio sistem koji treba da funkcionise bez politicara, nego sistem gde ce politicari biti pod vecom kontrolom i odgovornoscu. Koji ukljucuje sledece aspekte koji postoje u zpadnim zemljama: decentralizaciju, podelu vlasti, kancelarski sistem, smanjivanje birokratije.

...

Nadam se da si zdovoljan odgovorom.

Nisam zasdovoljsan ...

Kako ti mislis da doneses te zakone ( podela vlasti i slicno ) bez politicara odnosno narodnih predstavnika?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...