Jump to content

Тако ти је то кад се ,,дан блудника,, заглављује умјесто Светога САВЕ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Izgleda da je to više žensko pivo, tamo na videu taj vlasnik pričao kako su mislili da će ga prodavat barem 2 sedmice a prodali ga za dva dana. a neda se napravit nova varka najednom, to je ležak, nije obično, lager beer, ležalo pivo nekoliko mjeseci u buretu. Mame sa kolicima na roditeljskom godišnjem stajale pred otvaranjem pivnice u redu da si kupe svoju flašu. (kod nas mogu neki od roditelja, majka ili otac, ostati kod kuće nekoliko 5/6 godina kad im se rodi dijete, imaju to plaćeno od socijalnog)

Kakov je to "žensko" pivo i po čemu se razlikuje - gotovo me strah da pitam?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Kakov je to "žensko" pivo i po čemu se razlikuje - gotovo me strah da pitam?

Pa gore ja stalno dopisujem i proširujem informacije da ne otvaram novi post,

po izgledu i ukusu se kaže da je žensko, slatko po medu, crveno, roza pjena:

Dakle crveno pivo, s rozom pjenom i lagodni nasladli medovi ukus,

to pivo je bio specijalno pripremljeno za žene i po ženskom ukusu.

Nije gorko, mnoge žene ne vole gorka piva, muški radje

gorko bez meda i ne treba im baš roza pjena, ahahahaha.

Подели на овим сајтовима

Pa gore ja stalno dopisujem i proširujem informacije da ne otvaram novi post,

po izgledu i ukusu se kaže da je žensko, slatko po medu, crveno, rřoza péjena::

Dakle crveno pivo, s rozom pjenom i lagodni nasladli medovi ukus, to pivo je bio specijalno pripremljeno za žene i po ženskom ukusu.

:0414_feel:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Našao sam slučajno vrlo zanimljiv video o proslavi blagdana sv. Valentina,

izgleda to bude UPC ali nije mi sasvim jasno koja tačno, grkokatolici to ne budu.

Kažem da mi se našao slučajno jer je naslovljen na češkom, evidentno ga je na

You Tube dao neki pravoslavni pripadnik ukrajinske komunite koji živi kod nas u Češkoj.

Pogledajte glavno na sami početak, tamo se da to identifikovat, koga to zanima koji su to ustvari.

Den sv Valentyna EFIR

Подели на овим сајтовима

Valjda to bude ova crkva:

The Protection of the Virgin Church is considered to be the oldest church in Lutsk, first being mentioned in 1583. It houses one of the oldest icons of Ukraine. It was restored in the 17th century and the Bell Tower was built in the 19th century.

http://risu.org.ua/en/index/monitoring/religious_digest/37748/

Подели на овим сајтовима

Den sv Valentyna EFIR

Nije to češki već na latinici preslovljeni ukrajinski, no, zanimljivo da razlikuju tvrdo i (y, и) i meko i (i, i) kao i Česi i Slovaci, ja sam vam već pisao da je ukrajinski sličniji slovačkom respektivno češkom nego ruskom, preslovljenog na latinici bi ga razumio svaki Čeh i Slovak na oko 70% najmanje bez problema Ovako preslovljen na latinici je k neraspoznanju od češkog i slovačkog. Kanal je nekakav ukrajinski crkveni pravoslavni videoljetopis - videolitopys.

Подели на овим сајтовима

Valentýn ve Vaňkovce - 14.2.2014

Ljubav nek pričeka... fudbalerke ženskog kluba Sparte trčanjem kroz Prag

pozivaju ženske da im se pridruže i urade nešto korisno za svoje zdravlje.

Láska počká...

Moravski folklorni sv. Valentin

Moravští muzikanti - Píseň sv. Valentýna

Ovdje je bolji zvuk:

http://goo.gl/fuLy7v

VSM - Svatý Valentýn

Gnomeo i Julija, ahahahaha, ovi ko da su od R. Dawkinsa, romantični su isto toliko koliko i on.

GNOMEO A JULIE CZ dabing trailer HD

Подели на овим сајтовима

Nije gorko, mnoge žene ne vole gorka piva, muški radje

gorko bez meda i ne treba im baš roza pjena, ahahahaha.

Zbog editovanja, da ponovim:  :0414_feel:

Sve žene sa kojima se družim preferiraju gorka piva - što više hmelja, to bolje - a ne smem da zamislim kakva bi im reakcija bila kad bi im neko rekao da im u pivu treba roze pena!

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Zbog editovanja, da ponovim:  :0414_feel:

Sve žene sa kojima se družim preferiraju gorka piva - što više hmelja, to bolje - a ne smem da zamislim kakva bi im reakcija bila kad bi im neko rekao da im u pivu treba roze pena!

Pa niste vi ženske sve iste, u Češkoj ženske ne vole gorka piva, što sladje to bolje. Ali ni kod vas to nije tako uniformno ni svuda isto. Ja sam radio sa jednom kolegicom, Srpkinjom na primjer koja je uz šljivovicu mezila čokoladnu tortu kad bismo imali nekakve proslave u firmi ili exkurzije, o ukusima ne vrijedi raspravljat.

:)

Подели на овим сајтовима

Inače Češka je medju nama sa Balkana i iz drugih zemalja, istočne Evrope itd. "neslavno" poznata po tom da su im skoro sva jela, svako drugo, pa čak i kiseli krastavci i paprike slatki, imaju ih mnogo sasvim slatkih jela u jelovniku, slatki knedliki sa šatobrijan kremom, šiške (valjuške) sa makom i šećerom itd. Vi biste rekli, šta je sad ovo, zar je ovo "ručak"? A jeste, to im je ručak, naročito srijedom i petkom kad se jedu bezmasna jela. Na sreću u restoranima za strance ne kuvaju tako, samo u takozvanim jidelnama u koje idu rodjeni Češi i tamo je taj tradicioinalni slatki jelovnik. Tamo biste umrli od gladi.

Подели на овим сајтовима

Pa niste vi ženske sve iste, u Češkoj ženske ne vole gorka piva, što sladje to bolje. Ali ni kod vas to nije tako uniformno ni svuda isto. Ja sam radio sa jednom kolegicom, Srpkinjom na primjer koja je uz šljivovicu mezila čokoladnu tortu kad bismo imali nekakve proslave u firmi ili exkurzije, o ukusima ne vrijedi raspravljat.

Pa naravno da nismo sve iste i da se ljudima oba pola ukusi razlikuju! To je poenta!  8086.gif

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Inače Češka je medju nama sa Balkana i iz drugih zemalja, istočne Evrope itd. "neslavno" poznata po tom da su im skoro sva jela, svako drugo, pa čak i kiseli krastavci i paprike slatki, imaju ih mnogo sasvim slatkih jela u jelovniku, slatki knedliki sa šatobrijan kremom, šiške (valjuške) sa makom i šećerom itd. Vi biste rekli, šta je sad ovo, zar je ovo "ručak"? A jeste, to im je ručak, naročito srijedom i petkom kad se jedu bezmasna jela. Na sreću u restoranima za strance ne kuvaju tako, samo u takozvanim jidelnama u koje idu rodjeni Češi i tamo je taj tradicioinalni slatki jelovnik. Tamo biste umrli od gladi.

Ja se Češke sećam po tome da sam kao dete uz svaki obrok redovno dobijala čašu piva. Gorkog. Nemoj mi kvariti lepu uspomenu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Pa naravno da nismo sve iste i da se ljudima oba pola ukusi razlikuju! To je poenta!  8086.gif

Da, ali većinom mi s Balkana baš ne ludujemo za slatkim jelima. Ovdje bili na azilu Bosanci i Albanci po azilantskim logorima onomad 90-tih, pokazivao sam vam jedan takav logor u Vyšní Lhoty tu na Moravi. A Česi im njima muslimanima tada sve davali svinjetinu i slatka jela, zamalo ih nisu pomorili gladju sve redom. Jedan dan svinjetina, ovi neće, drugi dan slatko, oni opet neće i tako ukrug, svinjetina, slatko, svinjetina, slatko. Kuvali im oni mladenci na stažu iz srednje kuvarske škole pa možete mislit kakve su to nejestive splačine bile, ahahahaha. Oni samo mislili na to kad će bacit kuhaču, skinut kecelju i uteć u pivnicu gledat hokej s momcima. A Česima nije padalo na pamet da im mjenjaju jelovnik, uzmi il ostavi. Još se čudili kako ni albanska djeca nisu htjela jest slatki gulaš već sipali i izvrtali cijelu solnicu soli u tanjir da ga osole pa su onda dobili nešto što se nije dalo progutat nikako. A one ženske što su tamo radile tu na TV sve govore, ne možemo shvatit kako ta albanska i bosanska djeca ne vole slatko a ono slatka supa, sladak gulaš, slatki krastavci i paprika, slatko sve na što pogledaš, ahahahaha.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...