Срђан Шијакињић Написано Фебруар 3, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2015 ja se slazem sa ovim tvojim stavom , ali zasto onda postoji genocid u srebrenici, ni tamo nisu pobijeni svi pripadnici druge strane, vec manjina, kako to tumacis? Ја се искрено никад нисам удубљивао у догађаје у Сребрници. Колико знам тамо су убијени ратни заробљеници, дакле није била намера да се истреби све муслиманско становништво на том подручју. Према томе геноцид није постојао, опет кажем колико сам ја упућен. Међутим, међународно право очигледно не важи за све подједнако, него само за оне на чијој су страни јачи. Такође, бомбардовање Југославије је очигледан пример ратног злочина агресије, а у току бомбардовања су почињени и злочини против хуманости јер су гађани цивилни циљеви, без икакве војне потребе. Све у свему, међународно право се не примењује, тј. примењује се селективно, онако како великим силама одговара. На сваку правичну пресуду долазе три неправичне. feeble, Плутон, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 3, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2015 Хашки трибунал је увео, а Међународни суд правде прихватио тзв. "ограничени геноцид", то јест шатро разраду а уствари сасвим нов институт међународног јавног права. Био је огроман притисак да се Сребреница прогласи геноцидом, правници рекли не уклапа се, политичари рекли да нешто мора да се смисли, и смислила се та конструкција. feeble, Ћириличар, Плутон and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Фебруар 3, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2015 Моја грешка. Помешао, мислио сам да масовно пресељење улази у геноцид, уствари је злочин против човечности. Извињавам се свима. И на крају се на овоме види бесмисленост оволике халабуке. Занимљиво је како сви преносе прво ( или само ) "Србија није крива за злочине над Хрватима!", а са друге стране Крајишници извисише опет. Злочини су почињени са обије стране и никаква судска пресуда то не мијења. Правне квалификације, попут геноцида, су ствар правне струке и то се треба оставити правницима да одреде шта је шта, јер су они за то једини стручни. Са друге стране, оне људске, злочин је злочин, био то дио геноцида или злочина против човјечности, или злочина против цивилног становништва, или злочина против ратних војних заробљеника итд. ( а ово су све, опет, правне квалификације ). Дакле, мени је бесмислена сва ова халабука по медијима. Млађони, Пајко and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 3, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2015 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 3, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2015 Doneli su odluku da ni Srbija ni Hrvatska nisu krive za genocid. SRJugoslavija se nije razmatrala i cini mi se da Hrvati zbog toga najvise oscaju da su zakinuti... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 4, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2015 Dobro da se ne seku nozevima po ulici kao onomad zbog Gotovine .... http://www.jutarnji.hr/branitelji-u-savskoj-slusaju-donosenje-presude/1288295/?foto=14 Ovi jos nisu uukapirali da su bili na pogresnoj strani .... po obicaju .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 4, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2015 Doneli su odluku da ni Srbija ni Hrvatska nisu krive za genocid. SRJugoslavija se nije razmatrala i cini mi se da Hrvati zbog toga najvise oscaju da su zakinuti... Znas li ti od kada je postojala SRJ a kada su se vodile borbe u RSK koje hrvatska svojata i cak nas tuzi za racun druge drzave ? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука