Милица Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Колико лепоте на једном месту! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Мај 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 danas jedna djevojcica kaze: krstenje je sveta tajna kada nas svestenik umace u vodu 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 овај трећи списак ме је дотукао dada 170fs799081 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 ево ја да приложим нешто 0104_cheesy не бих имао ништа против да буду само дечје иконе или фреске по зидовима 170fs799081 едит: мало сам потамнео слику, да се лепо види dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 - Можеш добити више, само ако даш оно што већ имаш. (Кристина В. 8/4) - Буру излива човековог греха може да умири само тренутак када зла помисао наша постане достојна искреног покајања. (Сунчица Б. 8/4) - Живот има своју мелодију која варира у односу на нас и наше расположење. (Милица М. 8/4) - Истина је жива док смо ми живи за њу. (Петар Ш. 8/4) - Ко на Бога мисли за ближњега свога зло не мисли. (Владимир Ј. 5/1) - Када Бог нешто каже, Његова је задња. (Јована С. 5/1) - Тешко је постати најбољи, а још теже остати. (Страхиња С. 8/2) - Живот је фраза са пуно препрека и стаза. (Милица С. 8/2) - Живот је тежак али га треба живети. (Славка К. 8/2) - Људима није потребан новац да би били срећни, потребно је нешто што се не може пипнути руком. (Немања Л. 8/2) - Живот је борба са собом и прилагођавање другим личностима. (Кристина К. 8/2) -Човек и његове духовне вредности оцењују се оним што ми урадимо и колико добра нанесемо другима. (Тара М. 8/4) - Мржња и бес су само завист особа које не могу постићи ништа у животу. (Тијана Г. 8/3) - Бог сија само особама које желе да виде његову светлост. (Павла К. 8/4) - Семе злобе не може се посадити у башти Раја. (Алекса К. 8/3) - Када би живот био без потешкоћа, био би сувише једноличан. (Сања К. 8/2) - Живот је институција којој цели живот плаћамо чланарину, и онда нас на крају остави без наговештаја. (Душан Р. 8/2) -Личност се не види изблиза, њен смисао се упознаје временом. (Милош С. 8/2) - Не треба да упропастимо свој живот због славе, јер се у њему може уживати чак и ако је потпуно скроман. (Исидора Б. 8/3) - Постоје тренуци када не можемо да се одлучимо између добра и зла, смеха и плача, љубави и мржње, бити или не бити. (Анђела П. 8/3) - Не дајте да вам живот пролази у планирању, јер док планираш живот тече. (Владимир Ј. 8/2) - Када човек у себи створи две личности, губи себе и постаје фигура из калупа другог. (Катарина Ђ. 8/3) http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Вероучитељ: ... и тако ћемо сви једнога дана живети срећни у Царству Божјем! :0104cheesy: Стефан (3. разред-три године није реч проговорио): Аааа 229229229 !!! Ја НЕ!!! Вероучитељ: Зашто ти, Стефане, нећеш у Царство Божје! Стефан: Не, не . Ја с мојЕга деду више НЕ! ЈурИо је мене и ћалка ми с нож. Ја тамо НЕ ИДЕМ. И тачка! Четворогодишњи дечак: Мама, а је л Бог види баш све што радимо? Мама: Види. И све што мислимо, и све што кажемо чује. Четворогодишњи дечак:А где је Он сада? Мама:На Небу. Четворогодишњи дечак (погледа ка небу):Шта ради он на Небу? Мама:Чува нас од злих. После краће паузе. Четворогодишњи дечак:Па Он је онда полицајац! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 31, 2010 Пријави Подели Написано Август 31, 2010 Буди добар да би једног дана дошао Христос. ovo mi je najjače 29dz8zk Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 у рангу пословице ''није злато све што сја'', апсолутни шампион 0110_hahaha - Бог сија само особама које желе да виде његову светлост. (Павла К. 8/4) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Септембар 28, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 - Заједница са Богом даје нам надахнуће за животом. (Мила Л. 7/5) - Суштина живота се крије у нама. (Анђела С. 7/5) - Божији путеви су путеви живота и сваки пут је нова радост. (Елена К. 7/5) - Мисао твоја нека буде вера твоја. (Емилија М. 7/5) - Бог има Три Личности – значи да није дволичан! (Јелена П. 7/3) - Једну стрелу може сломити свако, а двадесет њих нико. (Анђела П. 7/1) - Вера Божија није све – треба волети и ближње наше. (Небојша П. 7/3) - Ко нешто хоће, то и може да оствари. (Стефан Д. 7/1) - Човек без душе је као љуска без ораха. (Стефан П. 7/1) - Материјалне ствари само служе човеку, духовне га испуњавају. (Ања П. 7/1) - Енергија је само позајмљена, кад-тад је морам вратити. (Милош М. 7/1) - Не очекуј да ће ти Бог помоћи сваки пут када ти то од Њега затражиш. (Анђела Ј. 7/1) - Просветлиће се и лоше душе пред правдом Божијом. (Мима Р. 7/3) - Ко живи душом Божијом, злих грехова нема. (Стефан П. 7/3) - Наша дела су слика наше душе. (Реља Д. 7/3) - Расположење људи се мења као и боја неба. (Јелена М. 7/5) - Када ти неко нешто нареди – погледај у будућност. (Давид Л. 6/1) - Ко рано рани – први на Литургију стиже. (Милица М. 6/1) - Царство Небеско је близу, само треба да га дохватимо. (Марија Ђ. 6/1) - Време је Богу немоћно а људима је оно све. (Михаило Д. 6/1) - Човек без Бога, као кинез без пиринча. (Филип К. 8/1) - Ко мисли да је као Бог, постаје нико. (Душан С. 8/1) - Ако смо са Богом, сви људи су једна заједница. (Игор В. 8/1) - Бог је и слобода, а слобода је злато које се не продаје. (Лазар М. 8/1) http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 - Вера Божија није све – треба волети и ближње наше. (Небојша П. 7/3) - Материјалне ствари само служе човеку, духовне га испуњавају. (Ања П. 7/1) - Просветлиће се и лоше душе пред правдом Божијом. (Мима Р. 7/3) - Ко живи душом Божијом, злих грехова нема. (Стефан П. 7/3) - Човек без Бога, као кинез без пиринча. (Филип К. 8/1) - Ако смо са Богом, сви људи су једна заједница. (Игор В. 8/1) ич човече :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љубичица Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Каже попо ученицима: - Од сада, кад ме нешто питате, немојте рећи:"Учитељу". - Кажите ми:"Оче." На истом часу пита мали Никола:"Тата, могу ли у ве-це?" dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љубичица Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Попо на вјеронауци рекао дјеци да га зову "оче Перо". Дошао мали Марко кући, па прича мами: - Данас нам Очеперо причао о Адаму и Еви. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Попо на вјеронауци рекао дјеци да га зову "оче Перо". Дошао мали Марко кући, па прича мами: - Данас нам Очеперо причао о Адаму и Еви. 0409_feel И нама се то дешавало док је свештеник предавао веронауку. Толико често да смо и ми у зборници почели да говоримо:"Шта је рекао ОЧЕ?""Кад данас долази ОЧЕ"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Октобар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 - Ниси само хришћанин ако идеш на веронауку. (Димитрије М. 6/2) - Љубав Божија је већа од љубави породице. (Лука С. 6/2) - Ако мислиш да си паметан – окушај се. (Лука В. 6/2) - Човек је као шака прашине. Наше руке су као Бог. Скупили смо прашину, и то је човек. Чувамо га. Али, ветар је смрт. Дува и уништава човека мало по мало. (Ана Т. 6/2) - Није битно како Бог изгледа већ колико воли. (Јована Л. 6/2) - Бога бирамо зато што то желимо а не зато што морамо. (Василије Н. 6/2) - Бљештави сјај није достојан свако да носи. (Лука Ђ. 6/2) - Анђела може видети само анђео. (Лука М. 6/2) - Неко анђела чувара неће да користи. (Никола П. 6/2) - Мудрост исмева зло. (Радош М. 6/5) - На овој земљи сваки човек има помало Бога у себи (Александра Ћ. 7/7) - Бог је створио тебе а ти створи Цркву. (Петар К. 6/6) - Ко се крста гади – сам несрећу гради. (Данило Т. 7/6) - Свако ко се против зла бори може и у име Божије да збори. (Вељко П. 7/7) - Веруј у Христов Васкрс, и једном ће доћи твоје васкрсење. (Марко Р. 7/7) - Да сам се јуче родио, опет бих Бога изабрао. (Филип С. 6/6) - Одустати од неког не значи да си слаб, него да си довољно јак да га пустиш да оде. (Кристина М. 8/6) - У кључним ситуацијама човек показује величину карактера. (Невена М. 8/6) - Не буди кукавица чекањем да те неко заволи – воли и ти некога. (Ана Н. 8/6) - Бити човек може свако али опраштати ретко ко. (Јасмина Ј. 8/6) - Енергија је живот за оног ко тражи Васкрсење. (Александра В. 8/6) - Слави Божији дан као свој рођендан. (Радомир С. 6/4) - Треба ценити живот јер су људи мали као мрав пред океаном. (Марија К. 8/7) - Нема везе да ли си жут, црн или бео – сваком човеку припада ореол. (Александар М. 8/7) - Змија није змији брат. (Марко И. 8/3) - Када живот не би био проблематичан, био би досадан – а и тада бисмо се жалили опет због нечега. (Мина М. 8/7) - Буди само добар човек а остало препусти Богу. (Марта Д. 6/3) - Дрво цвета кад има друштво а кад нема онда плаче. (Тина Р. 6/5) - Не паничи кад погрешиш пред Богом. (Стефан М. 6/5) - Морско дно је човеку као земља риби непознато. (Оливера Ј. 6/3) - Што је човек тежи – брже ће да падне. (Иван С. 6/5) - Многима се данас деси прародитељска ситуација са јабуком. (Матија Л. 6/5) - Човек без душе је онај који не види Божију радост која му се шаље. (Ивана К. 6/5) - Богу је довољна једна молитва а нама никад није доста овоземаљских ствари. (Андреа Ђ. 6/3) - Оно што је глупоме глупост, и од паметног је паметније. (Милица П. 6/4) - Једна наша суза је Богу као океан. (Марија М. 6/4) - Када Бог посети човека онда се човеку отвара пут ка човечанству. (Марко К. 8/7) - Оно што волиш – ослободи. (Душан Т. 6/4) - Све што ти је драго биће ти незаменљиво. (Јована М. 6/4) - Без Бога, без Христа, пропао си као спартанаца триста. (Милош П. 8/7) - Што смо даљи од Цркве то смо даљи од Бога. (Александар Ђ. 8/7) - Осмех је некад дубљи од најдубљег мора. (Слободан З. 8/3) - Наша лепа реч ближњему – Богу је дар. (Филип К. 8/3) - Божија љубав је за све крива. (Танасије Р. 7/2) - Бог је врх сваког нашег ума. (Филип Т. 7/2) - Кроз врата Раја пролазе само скромни. (Огњен Т. 7/2) - Један цвет може да мирише као њих сто. (Николина Д. 7/2) Биљана је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 12, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 Није битно како Бог изгледа већ колико воли. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука