Дејан-Марковић Написано Јануар 22, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 Папа Фрања примио је данас у приватну посету „косовску председницу“ Атифету Јахјагу, која је изразила наду да ће Ватикан признати „Косово“, саопштила је прес служба „председнице Косова“. Јахјага је захвалила папи на пријему, оцењујући то као „гест поверења и признања косовских напора да ојача међурелигијску хармонију и амбицију за животом у миру и у слободи друштва са равноправним грађанима“, наводи се у саопштењу. "Председница Јахјага је рекла да је Косово, данас као једна нова држава у Европи, прошло кроз тешку историју репресије и етничког чишцења и да се у његовим темељима налазе индивидуална и колективна жртвовања", наводи се у саопштењу. Јахјага је додала да је "Косово лаичка држава, али и инспиративна прича о међурелигијској харомонији и равноправности свих грађана, без разлике". Она је рекла "да је након завршетка рата и у настојањима да очува мултиетничност и мултикултурализам, Косово гарантовало права свим заједницама и наставило да јача медјурелигијски диалог, омогуцујући лидерима три религије да изграде блиске медјусобне односе", наводи се у саопштењу. (Бета) "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dexi Написано Јануар 22, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 Papa podržava Srpske neprijatelje, zar je moguće? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јануар 22, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 Колико ја одавде (Бања Лука) видим, проблем је што сама држава Србија (додуше индиректно, али опет) признаје државу Косово. У свакој информативној емисији РТС-а се говори: "влада Косова, премијер Косова,..."; док се, конкретно код нас на РТРС, обавезно говори "влада самопроглашеног Косова..." Додајмо овоме недавни догађај признавања самопроглашеног (опет подвлачим) Косова од стране МОК-а, гдје ОКС није уложио макар и формалну жалбу, јер наводно није у интересу Србије да блокира пријем самопроглашеног (знам да сам досадан, али једноставно се ово мора наглашавати) Косова у међународна институције. Па како онда да коментаришемо то што освједочени непријатељи (конкретно Ватикан, изињавам се унапријед члановима римокатоличке вјероисповјести, али ово је моје искрано мишљење) раде када ми сами радимо исто? Dexi, Дејан-Марковић, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Јануар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 „Председница Косова“, Атифете Јахјага је на свом Фејсбук профилу открила шта је поклонила папи Фрањи у његовом седишту. "Папи Фрањи подарен је кристал из Трепче са дубине од 900 метара, са земљишта Косова да благослови нашу свету домовину," написала је Јахјага на свом Фејсбук профилу, преноси Коха. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Јануар 22, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 "Косово лаичка држава, али и инспиративна прича о међурелигијској харомонији и равноправности свих грађана, без разлике". Koga oni ovdje ... lažu !? Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука