Милан Ракић Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Да ли неко од форумаша зна нешто о Живораду Миљковићу? Ко је он? Једна од песама наше народне тзв. новокомпоноване музике, чије ми речи, онако, баш импонују... Објављена је на албуму "Радости моја" у издању ПГП РТБ, пре више од 30 година. Песму интрпретира Зорица Брунцлик, а речи песме ме, као што рекох, увек онако разнеже... А тебе нема Поново се сунце умиљава зори и новом дану. Зрацима голица траву пуну росе, а ја се сећам к'о да јуче беше... Кад` си ми маслачке стављао у косе. И све је исто као некад давно, зелене поља, листају брезе... И бехар се у процват спрема А тебе нема, а тебе нема, а тебе нема, а тебе нема Свуда се чују песме копача и фруле зов... Водоноша воду са извора носи, а ја се сећам к'о да јуче беше... Како смо по ливади трчкарали боси... И све је исто као некад давно, зелене поља, листају брезе и бехар се у процват спрема Фењере свици лагано пале спушта се мрак. на починак иду јагањци бели, а ја се сећам к'о да јуче беше... Како смо се некад ти и ја волели... И све је исто као некад давно зелене поља, листају брезе и бехар се у процват спрема... https://www.youtube.com/watch?v=j_VRQZ-X4NA На сајту "Discogs" се наводи, да је поменути, Живорад Миљковић поред ове, написао још двадесетак песама за разне извођаче, али нигде не могу да пронађем нешто више о том човеку, па реко`, ако ви цењени форумаши нешто знате о њему... Juanito је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука