Lore Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Документ о заштити манастира Свете Екетерине од рушења са отиском Мухамедове руке. Мухамед је штитио хришћанске светиње и давао заповести да се светиње не руше. Ово је ипак доказ да је Мухамед џихад сматрао више борбом са самим собом као и борбу проповедањем и мисионарењем. Данас многи муслимани то другачије схватају . Мислим да је ИСИЛ ту тотално омануо. Уопште радикални ислам ИСИЛ-а је једна модификација ислама на горе. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Зато смо ми хришћани јасно схватили поуку која није од пророка већ директно од бога "дрво се по плоду познаје" тако да ми ислам цијенимо већ кад видимо отровне пкодове. Још док нису зрели ти плодови ми јасно доказујемо једни другима да су отровни па се вјероватно из тих разлога нико из православља није појавио као добровољац да иде на џихат. Ислам на балкану шаље добровољце ако се не варам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Adolf Hitler je bio u suštini dobar čovjek Stvari moramo posmatrati u kontextu! Dakle! 1. Svakako je istina da je za nacista dolazilo k nezakonitostima. Ali mi nesmijemo dogadjaje istrgavati iz kontexta. Ipoak je za vlade Adolfa Hitlera dobio svaki Njemac posao, pritom još na početku godine 1933 je bilo u Njemačkoj VIŠE OD ŠEST MILIONA NEZAP0LOSENIH! To je uspjeh koji Vodji/Fuhreru NIKO ne može osporit. 2. Da, to je istina da su nacisti konfiskovali Jevrejima imanja i slali ih do koncentracionih loogora. To sigurno nije bilo lijepo. Medjutim pogledajmo sad na to s druge strane! Te jevrejske stanove koji su ostali prazni su često dobivali njemački radnici, koji su prije rintali za svoje bogate jevrejske gospodare za par maraka. Ti ljudi do tada nisu znali šta je to kupatilo i wc sa splahovanjem. dakle, oni su za Hitlera dosegli pristojan životni niovo. A moramo naglasiti , da su to bili JEVREJI koji su često iz ubogih Njemaca neljudski derali kožu! I kad je naravno grozno to što im se desilo. 3. A shvatimo i priznajmo da su to bili UPRAVO NACISTI koji su organizovali jeftina odmarališta za radnike a njima tako bilo omogućeno upoznavati prirodne ljepote njemačkih planina i plaže njemačkog mora. O tom su si obični Njemci mogli prije samo sanjat. Bila je to UPRAVO VLADAVINA NSDAP, koja je radnom narodu zavela priplatke na djecu, tako da imati potomke više nije bilo teretom već radosti. 4. Dalje shvatimo i priznajmo, da je ADOLF HITLER naredio izgraditi radnicima nove stambene zgrade io stanove. On je takodjer započeo grandioznu gradnju autoputeva i planirao proizvodnju narodnog auta za široke slojeve za necijelih 10.000. maraka. Da, za nacista se sigurno pravile greške. medjutim bilo bi sasvim loše i neobjektivno zaboraviti na sve to dobro 5. MEIN KAMPF - genijalno djelo, genijalnog autora, toliko genijalno da ga je na svijetu vrlo maloi ljudi sposobno pojmit u svoj njegovoj veličanstvenosti, širini i dubini, samo intelektualno izgradjeni nacional-socijalista ga je sposoban shvatiti i početi primjenjivati u svom životu. Medjutim mu je naljepljena etikate moralnopolitički nepodone literature a naravno sasvim nepravedno su to uradili oni koji nisu mogli dopustiti konkurenciju Njemačke - USA, Velika, Britanija i Francuska i protiv nje se okrenuli kad je Njemačka počela oslobadjati Evropu od jarma jevrejskih fabrikanata, lihvara i svih ostalih koji su parazitovali na njemačkom i ostalim evropskim narodima u namjer da ih iskoriste i unište! A s ovim bi se danas složilo više od 90% muslimana, Arapa 100%! Ovako to izgleda kad razgovaramo sistemom: Dobro jutro Ilija! Evo mene iz mlina! Gluvih telefona. Meni ne trebaju objašnjenja šta je islam. Trebaju li mi objašnjenja šta su baskijski separatisti, šta su irski republikani, šta su Rote Brigaden, šta su anarhisti, ustaše, fašisti i nacisti kad počnu streljat i podmetat exploziv po ulicama evropskih gradova? Oni će pucat, ubijat, dizat u vazduh a mi ćemo demagoška objašnjenja koji maximalno objasne to da nismo u pravu ako mislimo da je onaj koga smatramo za to krivim kriv već je to sasvim nekako drugačije, znači objašnjenja koja ništa ne objašnjavaju nikome, objašnjenja za znatiželjne idiote i koja nam samo kradu dragocjeno vrijeme. Tada su mi ta objašnjenja k ničem ni ne zanimaju me! Oni će pucat a mi čitat objašnjenja, tako si to predstavljate? Taman da je Adolf Hitler imao oreol na glavi a Musolini imao krila koja je iz skromnosti sakrivao. mene zanimaju DJELA DOBRA i NEDJELA TJ: DJELA ZLA I LOŠA? PLOD DOBRI ILI ZLI! Apsolutno ništa me sad drugo ne zanima niti me treba zanimat. U Jevandjelju stoji na više mjseta gdje Isus Hristos upozorava svoje učenike da ne primjenjuju nasilje pa čak ni u odbrani njega samoga - rijeři upućene sv. Petru - Ko se mača laća od mača pogiba, kad je on htio braniti Isusa od hapšenja oružano, silom tj. mačem. To ja smatram da neka religija brani upotrebi nasilja po difoltu. Gdje je to u islamu? Stalno je tu neka priča o tom da je islam po difoltu dobar a da to nisu islamska preavila koja to omogućuju pa se ti ljudi onda tako ponašaju. To je laž! Zašto oni ne počnu kažnjavati te muslimane koji tako krše ta pravila. zašto ne pošalju svoje naoružano komando na njih i kazne ih prema šariji jer su naudili drugim ljudima i to u ime islama kojeg su tim izdali. Mnogi islamski extremisti su bili na zapadu po zatvorima i pušteni po izdržavanju kazne. Nikad nisam čuo o nikom da je koga od njih neki šerijatski sud proglasio krivim zbog bacanje ljage na islam, nikad nikom od takvih nisu odrezali ni mali prst. Medjutim zato ljude koji su prešli sa islama na hrišćanstvo ili bilo koju drugu vjeru proganjaju, privode u zatvor, sude im i vješaju, odrubljuju glave, kolju, kamenuju i zakopavaju u zemlju i to u zemljama sa kojima svi imamo diplomatske odnese i ne smatraju se uopšte extremističkim. Molim vas ovo je previše ozbiljna stvar da bi se gubilo vrijeme na priče o nekakvimn dokumentima koji ili dokazuju da ovaj islam nije onaj islam što je bio ili da ovaj Muhamed nije onim Muhamedom za kojeg mi mislimo pogrešno da jeste, da ovo ili ono šarijsko pravilo ili stih Korana nije protumačan, zapisan, preveden, shvaćen itd. kako bi to moglo, trebalo, odgovaralo originalu, vremenskim, lokalnim i geografskim okolnostima i ostale takve beskonačne žvaste, trice i kučine ja više neću da slušam niti me uopšte zanimaju! Ljudi ginu u Evropi a da li zbog Muhamedovih karikatura, islama, neislama, Baska, Iraca, anarhista to me ne zanima. Ginu i u Nigeriji oni nemuslimani koji nikakve karikature tamo nisu crtali ni publikovali. Shvatite konačno da se protiv Evrope i ostatka neislamskog svijeta VODI RAT! Vjerski rat! . horatio and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Зато смо ми хришћани јасно схватили поуку која није од пророка већ директно од бога "дрво се по плоду познаје" тако да ми ислам цијенимо већ кад видимо отровне пкодове. Још док нису зрели ти плодови ми јасно доказујемо једни другима да су отровни па се вјероватно из тих разлога нико из православља није појавио као добровољац да иде на џихат. Ислам на балкану шаље добровољце ако се не варам Док су хришћани схватили да хришћанска вјера не проповједа ратовање, ускоумност и екстремизам, изродили су на свијет Крсташке ратове, Инквизицију, подијелили су се 2 пута и борили су се међу собом као са највећим непријатељима. Исто ће тако бити и са исламом. Све док муслимани у огромној већини се не уморе од ратова и војних џихада и док не схвате да ислам уопште не проповиједа такве ствари, море крви ће се узалудно пролити. А ми не бисмо требали бити арогантни и мислити како смо нешто бољи или изнад муслимана. Ислам је још млада религија и управо сада пролази кроз неке ствари кроз које је хришћанство већ прошло. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Ето сад знамо да се сме нацртати Мухамедова рука, отисак ме асоцирао на "Hollywood handprints" звезда у Холивуду. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lore Написано Јануар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Далеко од тога да препоручујем ислам .... Православље је наша вера једина.... Ја овим поручујем како екстремизам и радикализам постају доминанатни у једној религији... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука