Јаков. Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Braćo i sestre, da li postoje neke anateme i katramunaći Srpske Pravoslavne Crkve koji su ostali zabeleženi kroz istoriju kao pisani dokument. Jedina anatema za koju sam čuo jeste ona od pre 9-10 vekova kada je anatemisan Rimski papa. Na ovo razmišljanje me je navela "neproverena" vest iz poruke o anatemisanom ruskom svešteniku koji je prešao u Islam. Ima u toj poruci lepih komentara sa kojima se slažem, da je to suprotno duhu hrišćanstva...proklinjanje. Odmah me asocira na one "Šešeljeve narikače" 0104_cheesy Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 cuo sam da je spc pretila "djuri vracaru" da ce ga anatemisati ukoliko ne prestane svojim vardzbinama da cini zlo ljudima...A sad dal ga je anatemisala ne znam.To je prica od pre 20-tak godina, mozda i vise.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука