kainos Написано Јануар 8, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2015 Evo i mene kao adventističkog teologa. Credo katoličke crkve je da je Isus rođen a ne stvoren. Za neke je rođenje ili stvaranje isto. S druge strane Katolička crkva vjeruje u trojstvo koje opet kaže da postoje tri ko-vječne osobe - znači iste stvarosti. Sada pitanje - kako neko može biti rođen a ne imati početka. Ja isto vjerujem da je Sin doslovno rođen ili proizišao iz Oca ali da je negdje u vječnosti imao početak. Mi ne možemo razumjeti vječnost - i stoga ako je Isus i imao početak u vječnosti opet se može reći da je vječni Sin. No ne bih za sada o mom vjerovanju - to možemo kasnije - nego kako katolička crkva vjeruje da je Isus rođen a nema početka. Ako su to iste ko-vječne osobe - onda su to dva Boga kolege. https://krscanski.chat/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 8, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2015 Добро нам дошао! Надам се да ће се наћи неки римокатолик да ти одговори. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 8, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2015 Има она тема где о.Мидраш одговара на питања везано за Св. Писмо... нисам успео да је нађем на брзину сам прелетео, можда тамо да се постави питање Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kainos Написано Јануар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2015 Ma ne mora tamo...mogu slobodno i pravoslavci da odgovaraju na ovu temu. Jer me zanima i njihovo vjerovanje po pitanju Isusa... https://krscanski.chat/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 8, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2015 Исто је код православних, те су ствари решене још у IV веку на Првом васељенском сабору, пре раскола. Слично питање је поставио свештеник Арије у то време, можда није лоше да нађеш и прочиташ нешто о томе. Срђан Шијакињић, Човек Жоја and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука