Agnostik Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Vise puta sam vec cuo kako je sve jasnije zasto se vera razvila i da nije potreban nikakvi stvarni bog. Medjuostalom i ovde istrazivanje dva ateista. http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2005/12/is-god-an-accident/304425/ Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Занимљив чланак, али опет удара у ону чувену препреку - на све што се докаже да постоји може се додати да (можда) постоји баш зато што га је Бог створио. Тако и ово запажање да нам је урођено да будемо дуалисти, креационисти и да верујемо у живот после смрти - подједнака је вероватноћа да је то тако јер Бог заиста постоји, (па су онда та урођена осећања одјеци Божијег присуства), као и да имамо појам о Богу и верујемо јер је то нус- појава еволуције. Deki992, Agnostik and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука