Jump to content

Онлајн филмови , документарци...

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

• 4 weeks later...

Odgledala sam taj dokumentarac i takodje se odusevila  :D slicnosti sa danasnjim vremenom ostale su mi upecatljive :drugarstvo: i zalosna cinjenica da kroz moje osnovno i srednje obrazovanje nisam stekla takav utisak o Vizantiji!

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Упечатиљиво ми је остало кад запад оће да вестернизује Византију као што покушавају данас са Православљем.Ништа ново под капом небеском.А и Ремарк је добро рекао:На западу ништа ново  :cheesy1:

Подели на овим сајтовима

Мени се тај филм уопште није свидео. Скроз је...  некако ми је исполитизован. РУски архимандрит Тихон, који је иначе Путинов исповедник, прави филм о томе како је Русија једина светла тачка. Ма дај. То ми све личи на повратак причи о Русији као тречем Риму. Национализам и ништа више. Хришћанство је нешто много више од тога. Тихон још каже како је све са запада лоше. Страшноооо!!!!!

Што се тиче овог документарног филма, мислим да је многоооо лоше урађен. Важно је да је Тихон обишао Европу и шеткао се познатим улицама у разним метрополама ноншалантно... пије еспресо у кафићу а иза њега Аја Софија. Мислим, какав кадар, страшно. Колико сам чуо, у Истанбулу не можеш да шеташ у мантији. А он шета. Хм...   

Могао је барем да погледа неку емисију на каналу Хистори па да види како се прави документарац а не да узме неке глупе играчкице и тиме као симулира неку битку, шетка се по "злом западу" и прича како је Русија једино светило.

Тихон још помиње појам нација и национализације. Да је мало читао историју, видео би да појам национално се јавља тек у 19. веку.

п.с. кад сам одгледао филм, много сам се био изнервирао!!!

Подели на овим сајтовима

Mislim da si se usresredio na pogresne segmente cele price..sto uglavnom ljudi cine ukoliko imaju predrasudu,pre samog gledanja dokumentarca.Recimo ja history ne mogu da gledam zbog brdo iskrivljenih "istorijski dokazanih argumenata"..mozda i nisu ali se meni tako cine i tu je kraj moje komunikacije s tim programom.. Ne govorim ja o tome da je tvoj stav tacan ili netacan,nego da zbog tako banalne stvari,kao sto su vizuelni efekti,ne treba da se nerviras  :)

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Не, злато, ниси ме схватила. Сматрам да је филм лош и по причи коју нам прича аутор и по начину на који је то испричао.

Не свиђа ми се како га је урадио а поготово ми се не свиђа оно што Тихон покушава да нам исприча, да је Русија - Трећи Рим.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...