misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 КРСНА СЛАВАКад кренеш да славиш Крсну славупред иконом погни своју главупомоли се Христу и Светитељу свомеи радуј се светом дану томе.Пођи у цркву, Богу захвалис породицом свећу славску упаликолач у цркви преломи, осветипа дан овај слави и Богу посвети.Милостињу, поклоне, од срца уделисвакоме срећу и добро пожелиса друштвом љубав и радост поделинек се свачије срце данас весели.(Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 СЛОБОДА У ХРИСТУ Живот тело троши, слаби време напред само граби болест ране нове ниже немилице старост стиже. Сваког дана смрт је ближе у близини увек гмиже као сена прати, прети подсећа да ћемо мрети. Тело свако исто чека смртни одар, рака нека сахрана, опело, даћа земља земљи своје враћа. Да нам није Бога Христа судба би нам била иста да нам није Христа спаса стрепили би сваког часа. Ал са Христом нема смрти смрт због Христа стрепи, дрхти јер ко верује, ко се каје Христ му вечни живот даје. Васкрсење жељно чека живот, радост новог века јер само Христос људе води ка спасењу и слободи. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 УСТАНИ И ХОДИ Ако си опет пао устани и ходи очисти се од блата греха се ослободи не ваљај се, не вуци не тугуј и не пати ако си скренуо с пута на њега се врати. И други су пали и скретали с пута и други су грешили ко зна колко пута ал су научили школу и ти је научи покај се и крени своју душу не мучи. Не ропћи на судбу на препреке, на људе не плачи због пада што те исмевају и суде већ душу излечи с љубављу напоји са извора се напи устат се не боји. Не страхуј од живота од бура и олуја од вирова, хриди од опасних струја ако светлило имаш страхова се ослободи јер вера ће твоја кроз живот да те води. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 АНЂЕЛЕ MOJ БЕЛИ Анђеле мој мили ти видео си све ти знаш моје мисли моје жеље, моје сне моје падове и таме моје грехе, моје мане моје добре и лоше дане моје туге и моје ране. Анђеле мој добри за мене се помоли кад душа ми пати кад срце ме боли ти знаш ко ме куша ти знаш с ким се борим да устанем, помози да ране све преболим. Анђеле мој бели закрили ме, воли загрли ме, љуби Христа Бога умоли да ми опрости грехе јер знаш да се кајем да пружи ми руку јер му целог себе дајем. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 ОПРОСТИТЕ Опростите, мали мрави што вас ходајући газим све бубице малене што вас не видим, не пазим опростите, животиње што се вашим месом храним што вас убијам и страшим што вас кољем, што вас давим. Опростите, цветна поља све биљчице зелене што због немарности моје биљни свет полако вене што вас бесомучно сечем и немилице мучим што без савести и разума шуме палим и крчим. Опростите, плава мора сва језера и реке опростите, све горе и све планине далеке опростите, што не осећам и не видим ваше боли опростите што не чујем да за милост неко моли. Опрости ми, драги Оче што уништавам планету што нестају све врсте по целоме свету што као син Те срамотим што паразитски живим што кад природа се буни онда Тебе Боже кривим. Опрости ми, мили Боже одсад трудићу се више да сачувам планету да слушам како живи, дише ал ако Те изневерим опет ако Ти се срце ожалости казни ме, Боже, али ме спаси мени грешноме опрости. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 ОTКРИВЕНА ТАЈНА Питао сам птицу ко јој крила даде како летeт уме да ли можда знаде коме тако дивно пева јутро свако кога толко љуби толко воли јако. Зацвркута птица пусти дивне ноте показа ми крилом земаљске лепоте закрили ме нежно перје јој заблиста па умилно шапне: „Све наста кроз Христа.“ (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 ИЗВОР ЉУБАВИ У постојању, шта свет овај држи да се не распадне и не распши одакле сила да молекуле спаја ко тако мудро сву творевину ваља? Одакле потиче искра живота одакле мудрост, сва ова лепота ко енергију и материју ствара ко тако дивно све креира и шара? Одакле љубав у срцима људи одакле светло и сунце да нас буди ко тако брижно о свему се брине чије су мисли тако лепе и дивне? Све је од Бога љубави и мира мудрога Творца васељене, свемира извора љубави, живота, доброте креатора сваке красоте и лепоте. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 НА СВЕМУ ТВОЈЕ ИМЕ ПИШЕ На лицима светих људи видим Твоје свето лице Твоју руку што нежно ме буди кад зора сване и запевају птице у плавим очима невине деце видим Твоје предивне очи руку Твојих дела дивна видим где год ми нога крочи. Кад небо обоји дуга шарена видим Твој осмех што љубављу греје када се насмеши беба малена видим твоје лице како се смеје у свакој души, у свакоме бићу љубав Твоја живи и дише у весељени целој, на свем што постоји блиста Твој печат, Твоје Име Пише. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 БЛУДНИ СИН Сагни своју главу о човече мали кандило вере на време упали не чекај доцкан о човече горди допусти да љубав кроз живот те води. Опрост затражи још овога јутра покај се данас не чекај сутра живот сваког трена може да прође прекасно биће смрт када дође. Нема те силе нема те власти која може човека од пакла спасти осим милостивог Христоса Бога свакога дана сети се тога. Сагни своју главу о човече мали кандило вере на време упали јеванђелске речи и путе прати ко покајани син Оцу се врати. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 ПАСТИР ДОБРИ Разједињене сједињавај раздражене смиравај зараћене мири добре вести шири. Уплакане теши гневнима се смеши сиротињу нахрани немоћне одбрани. Ближњима опрости никог не жалости за грешнике се моли безусловно воли. Децу нежно грли поверење ули страшљиве закрили Богу се умили. Милостињу удели хаљину убели грешне ослободи људе к Богу води. Изгубљене тражи посрнуле оснажи љуби их и бодри буди пастир добри. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 СВЕ ЈЕ ТВОЈЕ Сва љубав силна из Тебе дише све песме нежне Та љубав пише свака лепота кроз Тебе је ткана сва дела дивна с неба су дана. Све боје топле из Твог су сунца сва светлост бела из Твог је срца све лепе ноте кроз Тебе се роје све што је добро само је Твоје. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 ПРАШИНА Од праха сам створен од земне прашине извучен из мрака из гробне тишине изваљан од земље од пепела, глине од црнице суве од пешчане дине. Без Творца сам ништа пустиња пуста прах без живота маглина густа без љубави срце гробна тишина без светости душа тамна прашина. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 ДА ЉУДИ ОСТАНУ ЉУДИ Свакога дана се моли да душа заувек воли да грли, заувек љуби да љубав никад не губи. Да зора љубави руди да сунце радости буди да само љубав се рађа да нема ратова, свађа. Да милост душе нам краси да љубав све људе спаси да свако праштати уме да свако сваког разуме. Да љубав боји све дане да патња заувек стане да човек ником не суди да људи остану људи. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 НЕ ЉУБИ ГРЕХЕ Не љуби своје грехе не ваљај се у блату не попуштај страсти у мисленом рату ко победи себе од свега је јачи своју хаљину блатну на време пресвлачи. Не погани душу слушај савест своју веру снажи, јачај да издржиш у боју моли небо за снагу кад душа заболи научи своје срце да прашта и воли. (Сретен Станчевић) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука