Млађони Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 zavisi ko gdje ima kakva poznanstva, veze nema sa liberalnim sistemima, srbija je po tom pitanju daleko liberalnija samo ce proteci dosta godina dok ti to skontas, mjesto da citas neke statistike na netu koje nista u realnom zivotu ne znace obicnim ljudima Ima care i te kako, samo sto ti to odbijas da shvatis. Vidis, u libelarnim sistemima ima vise biZmisa veca je produktivnost i veca je sansa da se zaradi pa je tako tamo mnogo vise ljudi koji prave robu i usluge tamo nego u ne-libelarnim. Kako to da tamo gde je libelarna ekonomija tamo bude inovacija biznisa... a ne tamo gde nije... Prosta logiga care.. prosta logika... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 jel de, makar i sa crnim djavolom, al je korisno Ниси једини који је изгубио нешто у ратовима, и нема потребе да се постављаш као морални ауторитет. Рекао сам своје мишљење, ако имаш нешто да кажеш поводом тога, реци, продискутоваћемо, али ако би да будеш заједљив, ниси бољи у томе од мене, веруј ми. Само мислим да нам не приличи такав ниво разговора. Rašo and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 isti si ko i milosavljevic u nekim stvarima ogranicen... vidis i ovaj djujic sa mog avatara je zivio i umro u toj istoj americi, pa sta sad, sigurno se nije slagao sa americkom politikom prema srbima pred kraj svog zivota. to sto sam ja otisao u njemacku da radim nema nikakve veze sa njemackom politikom ni njemackim sistemom, ja sam tu po licnoj kombinaciji mimo drzave, mimo sistema i radim kako sam mislim da mi je pametno i koliko mislim da mi je potrebno, sigurno nisam dosao tu da trazim milostinju ili azil od njihove bolesne drzave, uporedjivati mene sa institucijama je jadna logika Па још је јаднија логика, којом ти прозиваш на начин на који си коментарисао вест, ове људе, који су у последњих 20 година за ову државу дали све што је требао један војник да да и шта се од њега очекује.. Генерал Бандић као пилот, ппук Стојковић као падобранац и мајор Марјановић као припадник Гарде. Уосталом, војник слуша наређења, њима је наређено да иду и школују се у америчким ратним колеџима и то је то... Овде се не помиње у тексту, па га ни ја нећу именовати, али шта је требао да уради један наш потпоручник авијације-пилот, када је пре неку годину, након брилијантно завршене Војне гимназије и након конкурса на смер авијације ВА, позван из програма ИМЕТ, да Ваздухопловну војну академију заврши у Колорадо Спрингсу. Спрам твојих речи, од срамоте је вероватно требао да батали све, да одбије позив и да напусти школовање... RYLAH and Rašo је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Ima care i te kako, samo sto ti to odbijas da shvatis. Vidis, u libelarnim sistemima ima vise biZmisa veca je produktivnost i veca je sansa da se zaradi pa je tako tamo mnogo vise ljudi koji prave robu i usluge tamo nego u ne-libelarnim. Kako to da tamo gde je libelarna ekonomija tamo bude inovacija biznisa... a ne tamo gde nije... Prosta logiga care.. prosta logika... ja ne znam ko tebi u srbiji brani da proizvodis i sta ti brani, ali stvarno ne znam,slobodniji si sigurno nego ovdje jer ovdje moras sto i 1 uslov ispuniti i cak je srbija podosta i zatrovana sa svabskim sistemom sto se toga tice a bice jos slicnija u buducnosti posto nam mnogi politicari ispiraju mozak sa svabskim modelom, nadam se samo da nece uvesti unapred placanje poreza kao sto je to slucaj u njemackoj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 ... Не знам колико си упућен kordun, али је и покојни ( генерал армије ) Вељко Кадијевић завршио West Point. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Ниси једини који је изгубио нешто у ратовима, и нема потребе да се постављаш као морални ауторитет. Рекао сам своје мишљење, ако имаш нешто да кажеш поводом тога, реци, продискутоваћемо, али ако би да будеш заједљив, ниси бољи у томе од мене, веруј ми. Само мислим да нам не приличи такав ниво разговора. dobro, ali poenta je da to ne moze biti tako kako si ti rekao, ne moze svaka korist da bude pozitivna, ovo o cemu ti pricas je prljava korist i nije ljudski to velicati. inace ja nisam sebe licno pominjao kad sam rekao sto sam rekao, niko od amerikanaca se nioje licno protiv mene borio, vec protiv nas srba, direktno su nas oni doveli do poraza u zadnjem ratu, direktnije nisu mogli, nisam bitan ja. nego kako bi bilo kada bi ti ja zapalio kucu, odrobijam to godinu, dve, tri i cijelo vreme te ponizavam i uslovljavam, kad izadjem iz zatvora ti nadjes za korisno da saradjujes sa mnom , kako bi sam sebi izgledao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Не знам колико си упућен kordun, али је и покојни ( генерал армије ) Вељко Кадијевић завршио West Point. ako je do west pointa onda ne treba nase oficire tamo slati, posto kadijevic nije bio u stanju da zastiti oklopne jedinice od lovackog udruzenja iz slovenije, da ne pricam dalje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Па још је јаднија логика, којом ти прозиваш на начин на који си коментарисао вест, ове људе, који су у последњих 20 година за ову државу дали све што је требао један војник да да и шта се од њега очекује.. Генерал Бандић као пилот, ппук Стојковић као падобранац и мајор Марјановић као припадник Гарде. Уосталом, војник слуша наређења, њима је наређено да иду и школују се у америчким ратним колеџима и то је то... Овде се не помиње у тексту, па га ни ја нећу именовати, али шта је требао да уради један наш потпоручник авијације-пилот, када је пре неку годину, након брилијантно завршене Војне гимназије и након конкурса на смер авијације ВА, позван из програма ИМЕТ, да Ваздухопловну војну академију заврши у Колорадо Спрингсу. Спрам твојих речи, од срамоте је вероватно требао да батали све, да одбије позив и да напусти школовање... vidis meni to niko nikada ne bi mogao narediti, nema te sile zemaljske, krecem od sebe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 vidis meni to niko nikada ne bi mogao narediti, nema te sile zemaljske, krecem od sebe Па зато и ниси био, нити би икада могао бити добар војник Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Па зато и ниси био, нити би икада могао бити добар војник ja sam vise generalski tip, ali nemam vremena u ovom zivotu za to, nije mi taki horoskjop. inace vojniku i najobicnijem se ne mogu bas svakakva naredjenja zadavati, postoje granice posebno ideoloske, jer vojnik je tu da rizikuje glavu, jako su vazni ideali , ovi karijeristi i koji gledaju na korist nikada nisu spremni dati glavu, stoga se meni cini da bi ja bas bio odlican vojnik za razliku od ovih za koje ti mislis da su odgovarajuci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 ako je do west pointa onda ne treba nase oficire tamo slati, posto kadijevic nije bio u stanju da zastiti oklopne jedinice od lovackog udruzenja iz slovenije, da ne pricam dalje Кад би ти сад рек'о kordun да су из Словеније повучени преко Мађарске сигурно ми не би веров'о. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 dobro, ali poenta je da to ne moze biti tako kako si ti rekao, ne moze svaka korist da bude pozitivna, ovo o cemu ti pricas je prljava korist i nije ljudski to velicati. inace ja nisam sebe licno pominjao kad sam rekao sto sam rekao, niko od amerikanaca se nioje licno protiv mene borio, vec protiv nas srba, direktno su nas oni doveli do poraza u zadnjem ratu, direktnije nisu mogli, nisam bitan ja. nego kako bi bilo kada bi ti ja zapalio kucu, odrobijam to godinu, dve, tri i cijelo vreme te ponizavam i uslovljavam, kad izadjem iz zatvora ti nadjes za korisno da saradjujes sa mnom , kako bi sam sebi izgledao? Државе немају такав луксуз у сагледавању ситуације који имамо ти или ја. Ако немаш поштовања према овима сада или онима пре њих, врати се у историју, још од почетка српске државности, и видећеш како се Србија увек понашала. И касније, од обнављања српске државности, видећеш исто. Држава нема моралне скрупуле, држава није исто што и ти или ја, држава има задатак да нам свима омогући слободе и бољи живот, по што мању цену за нас, и то је то. Ако успут може да буде довољно праведна да ниједну земљу не гази без потребе, онда ће да буде и поштована. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Кад би ти сад рек'о kordun да су из Словеније повучени преко Мађарске сигурно ми не би веров'о. znam sve brate, ne samo oni cak i djelovi varazdinskog korpusa koji je tudjmanu dao vatrenu moc iste snage kakvu je armija BiH imala pred kraj rata kad su bili najajci uz obilatu pomoc amera kod kojih sad pojedini srpski vojnici junaci idu da saradjuju jos se vjerovatno i ponose time Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 ja sam vise generalski tip, ali nemam vremena u ovom zivotu za to, nije mi taki horoskjop :good2: inace vojniku i najobicnijem se ne mogu bas svakakva naredjenja zadavati, postoje granice posebno ideoloske, jer vojnik je tu da rizikuje glavu, jako su vazni ideali Па није баш тако... Закон о војсци, члан 13. Припадник Војске Србије је у вршењу службе дужан да: 1) поступа у складу са Уставом, законом и другим прописом, према правилима струке, непристрасно и страначки неутрално; 2) не истиче страначка или друга политичка обележја и не изражава своја политичка уверења; 2а) извршава наређења и обавезе у вези са припремом и учествовањем у мултинационалним операцијама у складу са прописима о употреби Војске Србије ван граница Републике Србије; 3) изврши наређење, односно налог претпостављеног у вези са службом, као и наређење, односно налог који у одсуству претпостављеног изда старији кад је неопходно да се хитно предузму мере за извршавање неодложних и значајних службених задатака, изузев наређења чијим би се извршењем учинило кривично дело; 4) ако прими наређење чије извршење би представљало повреду закона, захтева од старешине који је издао такво наређење да га понови у писаном облику; 5) одбије извршење поновљеног наређења, односно налога претпостављеног или старијег чијим би се извршењем учинило кривично дело; 6) о издавању поновљеног противправног наређења, односно налога одмах обавести лице претпостављено лицу које је издало противправно наређење, односно друго надлежно лице; 7) поступа у складу са Правилом службе Војске Србије и Кодексом части припадника Војске Србије; 8) чува војну, службену и државну тајну, за време службе, као и по престанку службе у периоду одређеном законом којим се уређује заштита тајних података, осим ако на законом одређени начин није ослобођено обавезе чувања тајне, односно овлашћено да одређеном органу или лицу саопшти тајни податак; 9) непосредно претпостављеном старешини у писаном облику достави сазнања значајна за одбрану до којих је дошао обављањем војних дужности или на други начин. Нико не сме вршити утицај на припадника Војске Србије да нешто чини или не чини супротно прописима. Забрањено је повлашћивање или ускраћивање припадника Војске Србије у његовим правима или дужностима, посебно због расне, верске, полне или националне припадности, порекла или због неког другог личног својства. Поред права и обавеза прописаних овим законом војници на служењу војног рока и лица у резервном саставу док се налазе на војној дужности у Војсци Србије имају права и обавеза у складу са прописима којима се уређује вршење војне обавезе и правилима којима се уређује служба у Војсци Србије. Поред права и обавеза прописаних овим законом држављани Републике Србије - ученици и кадети војношколских установа који се школују за војне дужности и лица на другом стручном оспособљавању за официре и подофицире имају права и обавеза у складу са прописима којима се уређује војно школство и правилима којима се уређује служба у Војсци Србије. Пошто из изнетог, школовање није кривично дело, поменути официри нису имали основ да одбију наређење, тј. као војници су били дужни да га изврше, а тек по извршеном задатку су имали могућност да се жале... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Државе немају такав луксуз у сагледавању ситуације који имамо ти или ја. Ако немаш поштовања према овима сада или онима пре њих, врати се у историју, још од почетка српске државности, и видећеш како се Србија увек понашала. И касније, од обнављања српске државности, видећеш исто. Држава нема моралне скрупуле, држава није исто што и ти или ја, држава има задатак да нам свима омогући слободе и бољи живот, по што мању цену за нас, и то је то. Ако успут може да буде довољно праведна да ниједну земљу не гази без потребе, онда ће да буде и поштована. jasno mi je to, zato sam napisao tamo u svom komentaru pojavice se oni koji ce da filozofiraju kako se mora ovako, jer je korisno, a nece znati reci zasto, evo ja te trazim da mi kazes zasto, sta dobijamo sa time i jel vredno to pljuvanja po srpskim mucenicima? da ne napominjem da je amerika dan danas izuzetno neprijateljski prema srbima nastrojena, to ne treba da napominjem valjda ili i to treba da dokazujem<? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука