Jump to content

Црква и власти Москве угасиле Сауроново око

Оцени ову тему

verum est in beer

Препоручена порука

Над Москвой уже было одно "око Саурона".

Помните?  Весь мир вздрогнул.

Преко Москве већ имали једну "Еие оф Саурон."

Заборавили? Цео свет дрхтао.

300px-Kremlin_Star.jpg

Осторожно! Неофит!eba674189bcb.gif

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da shvatim razmišljanje po kojem se

1) ili sam Tolkin nekako doživljava kao simbol nekakvog zlog Zapada (a ne kao dobar pisac, i dobar katolik, i dobar čovek)

2) ili jedan fiktivni detalj iz njegovog dela tako doživljava - ali potpuno simplistički. Ako se Sauronovo Oko ozbiljno shvata, onda neka se zaista ozbiljno shvati u potpunosti - kao raspeće na koje se breme greha koje Frodo nosi raspinje; kao Ad u koji se Frodova Hristolika figura spušta da bi zlo samo sebe uništilo. 

To je kao da hoćeš da zabraniš - kao zlo - prikazivanje lobanje sa ukrštenim kostima, a zaboravljaš da se stalno prikazuje ispod Hristovih nogu kao simbol smrti koju je Hristos na Golgoti pobedio.

Pokušavam, ali ne razumem. 

Так все просто!

1. Сначала геи сидели дома. 

2. Потом геев стало жалко. 

3.Потом они пошли по улицам Белграда.

4. ...

Тако једноставно!

1. Прво, геј мушкарци су били код куће.

2. Затим гејеви било жао.

3.Потом су отишли улицама Београда.

4. ... :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

Над Москвой уже было одно "око Саурона".
Помните?  Весь мир вздрогнул.
Преко Москве већ имали једну "Еие оф Саурон."
Заборавили? Цео свет дрхтао.
300px-Kremlin_Star.jpg

Так все просто!
1. Сначала геи сидели дома. 
2. Потом геев стало жалко. 
3.Потом они пошли по улицам Белграда.
4. ...
Тако једноставно!
1. Прво, геј мушкарци су били код куће.
2. Затим гејеви било жао.
3.Потом су отишли улицама Београда.
4. ... :stadaradim:

Tek sad mi ništa nije jasno. Zapad i Tolkin su uveli komunizam u Rusiju? A s tim nekako imaju veze gej muškarci? Imam maštovitu drugaricu koja piše doktorat o Tolkinu, ali mislim da ni ona ne može ovo da učita u njegova dela!  ne_shvata

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Al nikako da neko objasni ZASTO je reklamna kampanja za bioskopski film uvreda za pravoslavce? Ozbiljno pitam.

Pa trebali su je postavit ovako negdje, u nekom od ovakvih moskovskih

predgradja a ne posred Moskve i još na vrh tog tornja gore da ju svako vidi:

joooj

1911750_315987645269144_1151778484284888

Подели на овим сајтовима

Pa trebali su je postavit ovako negdje, u nekom od ovakvih moskovskih

predgradja a ne posred Moskve i još na vrh tog tornja gore da ju svako vidi:

joooj

1911750_315987645269144_1151778484284888

Citirao si mi pitanje ali odgovor nikakav nisi ponudio.

Ako vec citiras barem odgovori na citat jer inace je besmisleno...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Citirao si mi pitanje ali odgovor nikakav nisi ponudio.

Ako vec citiras barem odgovori na citat jer inace je besmisleno...

Kako nisam ponudio nikakav odgovor, usporedi te dvije fotografije, gdje je koja reklama postavljena.

Odgovor se tu sam nameće, ne moraš ga ni tražit, istim tim kojima smeta to oko ne smeta taj Apple.

Zavisi dakle od toga gdje je ta reklama, kako vidiš. To se već da zaključit na osnovu te dvije fotografije.

I ti si valjda od tih dislektika, mene zamara svakom ponovo objašnjavati šta sam napisao, rekao i mislio.

Ako nije jasno ne mora ni bit, nekom drugom je jasno, pravoslavcima kojima to smeta je valjda najjasnije.

Pitaj njih.

Подели на овим сајтовима

Odgovor se tu sam nameće

Takvi odgovori su mi beznacajni i neozbiljni, ja bih voleo da mi neko od krvi i mesa objasni.

istim tim kojima smeta to oko ne smeta taj Apple

oces da kazes da pravolavcima u rusiji ne smeta nista  u vezi sa tim konkretnim fiktivnim likom nego su jednostavno odlepili zbog lokacije? Ruzi im cenatar grada, sta? Nisam ocekivao da razlozi za reagovanje RPC budu cisto urbanisticki... ako me razumes...

pravoslavcima kojima to smeta je valjda najjasnije. Pitaj njih.

PITAO SAM... al dok oni ne dodju ja moram da se macujem sa padobrancima ;) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Tek sad mi ništa nije jasno. Zapad i Tolkin su uveli komunizam u Rusiju? A s tim nekako imaju veze gej muškarci? Imam maštovitu drugaricu koja piše doktorat o Tolkinu, ali mislim da ni ona ne može ovo da učita u njegova dela!  ne_shvata

Сложите 2+2. СССР - воплощения зла. Саурон - воплощения зла. Геи - это пример эволюции греха. Установите "око Саурона" в Белграде. И скоро увидите, что по улицам пойдут орки, гоблины, тролли.

А если этот глаз поднимется над Московским кремлем, то всему миру конец. И боюсь, что Хоббиты нам не помогут!

Преклопите 2 + 2. :.mislise. 
СССР - отелотворење зла.
Саурон - отелотворење зла.
Хомосексуалци - је пример еволуције греха.
Сет "Еие оф Саурон" у Београду. И ускоро видети да иду улицама орцс, гоблини, тролови.
А ако је "Еие оф Саурон" успону изнад Мосцов Кремлин, крај света. И бојим се да су хобити не да нам помогне! h14047.gif

Подели на овим сајтовима

@@Jura,

Онда је боље да и даље на Кремљу стоји петокрака, да нас чува од свег зла на овом свету. Пошто нисам прочитао у новинама да се неко озбиљније бунио због тога што на Кремљу и даље стоји симбол под којим је страдало на милионе Православних у целом бившем СССР-у, али је изгледа велики проблем то што неки уметник који везе са Православљем нема хоће да на неку зграду постави симбол из холивудског филма.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Сложите 2+2. СССР - воплощения зла. Саурон - воплощения зла. Геи - это пример эволюции греха. Установите "око Саурона" в Белграде. И скоро увидите, что по улицам пойдут орки, гоблины, тролли.

А если этот глаз поднимется над Московским кремлем, то всему миру конец. И боюсь, что Хоббиты нам не помогут!

Преклопите 2 + 2. :.mislise.
СССР - отелотворење зла.
Саурон - отелотворење зла.
Хомосексуалци - је пример еволуције греха.
Сет "Еие оф Саурон" у Београду. И ускоро видети да иду улицама орцс, гоблини, тролови.
А ако је "Еие оф Саурон" успону изнад Мосцов Кремлин, крај света. И бојим се да су хобити не да нам помогне! h14047.gif

Gargamel je otelotvorenje zla.

Vila Grdana je otelotvorenje zla.

Snežna kraljica je otelotvorenje zla.

Hajde da zabranimo sličice ovih crtanih junaka.

Ne bi mi smetao Eye of Sauron u Beogradu. Od svih nabrojanih čudovišta, nerviraju me samo trolovi. Oni na internetu :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

PITAO SAM... al dok oni ne dodju ja moram da se macujem sa padobrancima ;)

Pa što onda kinjiš nas s tim pitanjima, ja katolik, ovdje svi Srbi, ko da smo mi ugasili to oko tamo, evo Jurija pa ga pitaj. Meni su neozbiljna, beznačajna a i besmilena takva pitanja kad ni ne znaš kome ih trebaš postavit. To je isto ko da bi se u udruženju kick-boxera išao informisat o najnovijim baletnim predstavama u Beogradu. Ja o tom mogu samo nagadjati a iznagadjao sam to da im smeta Saurovo oko jer je preexponovano na previše napadnom mjestu a ne smeta im Apple jer je tamo negdje gdje ga niko ne vidi. Zagrižena jabuka je još amoralnija, nehrišćanskija i nepravioslavnija od tog oka jer propaguje sexualni razvrat, nemoral i bogoborstvo a ta im kako vidiš ne toliko ni smeta. Daleko od očiju, daleko od srca.

Подели на овим сајтовима

Так

Gargamel je otelotvorenje zla.

Vila Grdana je otelotvorenje zla.

Snežna kraljica je otelotvorenje zla.

Hajde da zabranimo sličice ovih crtanih junaka.

Ne bi mi smetao Eye of Sauron u Beogradu. Od svih nabrojanih čudovišta, nerviraju me samo trolovi. Oni na internetu :)

Посмотрите, когда они пойдут по улицам...

А шта ће се десити кад оду низ улицу...

Подели на овим сајтовима

Zagrižena jabuka je još amoralnija, nehrišćanskija i nepravioslavnija od tog oka jer propaguje sexualni razvrat, nemoral i bogoborstvo a ta im kako vidiš ne toliko ni smeta. Daleko od očiju, daleko od srca.

:))

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

A što je najjače, ideja da je Oko=Sauron, koja se provlači kroz sva tri GP filma, je P. Džeksonova pogrešna interpretacija Tolkina:

One of the oddest changes from the book is that Sauron doesn't have a body; Saruman tells Gandalf that he isn't yet able to 'take physical form'. It's hard to see how this could be true - what use would the Ring be to Sauron, if he didn't have a finger to wear it on? The book makes it very clear that he does have a physical form - 'He has only four [fingers] on the Black Hand, but they are enough', says Gollum in The Two Towers, and this is confirmed explicitly by Tolkien among his letters. Actually, this does seem to be a misinterpretation rather than a deliberate change, because Peter Jackson has himself described Sauron in at least one interview as being no more than a floating eyeball.

link

Ako bi bio stvarno bestelesan, onda mu prsten ne bi ništa značio. Oko Saurona je samo simbol njegove opsesije Srednjom zemljom, koju je hteo da osvoji i koju je stalno posmatrao sa vrha kule u Barad-duru, svom utvrđenju u Mordoru.

:)

Подели на овим сајтовима

A što je najjače, ideja da je Oko=Sauron, koja se provlači kroz sva tri GP filma, je P. Džeksonova pogrešna interpretacija Tolkina:

link

Ako bi bio stvarno bestelesan, onda mu prsten ne bi ništa značio. Oko Saurona je samo simbol njegove opsesije Srednjom zemljom, koju je hteo da osvoji i koju je stalno posmatrao sa vrha kule u Barad-duru, svom utvrđenju u Mordoru.

:)

Smemo li onda da zakljucimo  da ovo nije zapadna propaganda, nego istocno-juzna opsesija Novozelandjana da zavladaju svetom?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...