Jump to content

Миломир Марић

Оцени ову тему

Препоручена порука

МИслим да овај човјек заслужује своју тему. Ставићу нешто са Википедије за почетак:

dru-Milomir-Maric.jpg

Миломир Марић је рођен у Горњем Милановцу, 7. јануара 1956. године. Живи у Београду са невенчаном супругом, књижевницом, Весном Радусиновић.[3]

Каријера[уреди]

Миломир Марић је своју каријеру започео у часопису „Дуга“, 1970-их година. Радио је као главни уредник најпрестижнијих новина: Дуга, Интервју, Профил, Дама.[1][2] Године 2001. постао је главни и одговорни уредник БК Телевизије[4] и ту функцију је обављао до 2004. године. Члан је „Удружења европских новинара Србије“.[5]

На Хепи телевизији је почео да ради 2008. године. Данас ради као главни уредник Хепи телевизије. Аутор је и водитељ емисије „Ћирилица“[6] и емисије „Голи живот“[7] на овој телевизији.

Појавио се у трећој епизоди документарне серије „СФРЈ за почетнике“, 2012. године.[8]

Миломир Марић је сценариста и режисер документарно игране серије „Лепи и мртви“ из 2012. године. У серији од 15 епизода је приказана судбина београђана Стевице Марковића и Мишка Милошевића који су кренули да освоје Запад, а завршили трагично. У серији по први пут сви њихови пријатељи говоре шта им се догодило и ко их је ликвидирао.[9]

Књиге[уреди]

Миломир је провео деценију прикупљајући склоњену и необјављену историјску грађу из домаћих и страних архива. Као резултат овог дугогодишњег рада 1987. године је објавио контроверзну књигу „Деца комунизма“, која је крајем осамдесетих година изазвала бурне реакције у тадашњој југословенској јавности.[10] Године 2014. објављен је наставак књиге под називом „Деца комунизма II“.

• Деца комунизма, Младост, Београд, 1987.
  • Деца комунизма II, Лагуна, Београд, 2014.[11]
Подели на овим сајтовима

"Ćirilicu" pogledam jako često, mada mi se ne sviđa to što joj se premijerni termin redovno poklapa sa "Poterom" na RTSu /a ja sam veliki kvizoman/, pa ponekad i propustim ovu emisiju, jer na reprizu redovno zaboravim.

"Goli život" gledam mnogo rjeđe, uglavnom zavisi od interesantnosti samog gosta da li ću da pogledam tu epizodu ili ne. Prije nekoliko epizoda uhvatih sjajnog gosta /barem meni/, jako zanimljivog Vitomira Martića.

https://www.youtube.com/watch?v=uWTRZ-aDt4I

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...