Jump to content

Хрватска и Косово

Оцени ову тему

Препоручена порука

19. 02. 2010. 16:35h | Vestionline

Otvorena Ambasada Kosova u Zagrebu

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju i ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Jandorković otvorili su danas u centru Zagreba Ambasadu Kosova.

Fatmir Sejdiu na inauguraciji Ive Josipovića u Zagrebu Jandroković i Sejdiju su istakli da je otvaranje Ambasade Kosova još jedna potvrda dobrih i prijateljskih odnosa dve države, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova, navodeći da su obojica izrazili zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska među prvim zemljama u kojima je otvorena kosovska ambasada.

Hrvatska je priznala nezavisnost Kosova 19. marta 2008, a diplomatski odnosi su uspostavljeni 30. juna iste godine. Hrvatska je već ranije na Kosovu otvorila otvorila ambasadu.

Jandroković je izjavio da će Hrvatska nastojati da doprinosi miru, stabilnosti i prosperitetu regiona jugoistočne Evrope, izrazivši nadu da će se "uskoro iznaći modalitet za što skorije uključivanje Republike Kosovo u sve relevantne regionalne inicijative".

Jandroković je istakao da će Hrvatska i ubuduće nastojati da prenosi svoja iskustva i pomoć Kosovu na različitim područjima, a posebno tokom procesa približavanja evroatlantskim integracijama", naglašeno je u saopštenju.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/30805/Otvorena-Ambasada-Kosova-u-Zagrebu

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

Па то је било и за очекивати...зар видите Месића како држи лекцију о међународном правном поретку?

Стипе,Иво..све су то исти Туђманови,односно Титови играчи. На жалост је међу њима и омиљени Туђманов Србин,Милорад Пуповац.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Зар треба неки коментар? Па сетите се на DANKE DETUCHLAND,све је исто и исто ће бити!Мало економски интереси то замаскирају накратко па опет изађе све на површину као и увек! "Дал по реду дал по листи увек исти"! А ми лепо треба да се "терамо у памет" ,па и обичан човек може доста да уради а да никога не вређа!Са своје стране,у моју кућу не сме и неможе да уђе ништа што је направљено у републикама бивше СФРЈ...нећу тамо нечију привреду да помажем...!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Наша привреда је распродата буд зашто,демонтирана и не постоји,а далеко да су они технолошке велесиле....

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...