Jump to content

Čudesna češka toponimija: Zavidov - Nemanice

Zayron

Препоручена порука

Ok, ti mislis tako - mozda si u pravu ti , mozda ja, a mozda oboje! Jer, zavidni zavojevaci su nas rod proganjali levo i desno po svetu, a ne samo Evropi. Ne slazem se svakako da su Slovani dosli  na Balkan - to je iskrivljavanje istine od strane zavojevackih pobednika. Istina je da je slovanski rod oduvek postojao na istim prostorima gde i sada, a jos i sirim, nego su nasi stari morali bezati pred ludacima, pa su nas postepeno potiskivali. Tako gledano, verovatno i sigurno je deo naseg naroda dosao od levo i desno i od severa i juga i na Balkan i u Cesku, ali samo deo koji je bezao od"Nemani Zavida", i koji se uklopio medju svoj rod koji je tu bio autohtono (nesto kao kad su sad Srbi iz Hrvatske izbegli u Srbiju - dosli su kod svog roda koji vec postoji u Srbiji, a neko to nekada bi mogao prikazati kao da su Srbi u Srbiji dosli tek eto krajem 20. veka.. o toj prici se radi! 

Inace, da ti kazem, Rusi u skolama uce da su oni dosli iza Karpata! :)  Kapiras?  Oni dosli sa nase strane, a mi sa njihove strane Karpata? Pa nesto ne stima u toj prici..!  Zaliv Karpatos inace postoji kod Kipra, kao i poveliko ostrvo Krevatia (skoro kao Croatia), pa bi se lako moglo zakljuciti i da su Slovani dosli odatle na sever - sto i jeste tkodje istina, jer su preziveli nakon eksplozije Santorinija (="potopa Atlantide") bezali odatle od zavojevaca sa kamama, koji su se nakon te katastrofe stacionirali na Kipru(i Siciliji - nadam se da postaje jasnije ko su bili ti istorijski zavojevaci koji ne prestaju da nas proganjaju)..!

Inace evo ti da razmisljas sta znaci sifra Kr(e)v-a-ti-ja !!!  Ako to desifrujes - desifrovao si kljuc glavne istorijske agende! 

Подели на овим сајтовима

... samo da napomenem, mni je Dalimilovu kroniku citao Ceh koji me na nju upozorio, i on je shvatio tako kako rekoh - da su Cesi dosli odavde sa Balkana.

Postoji vise verzija te hronike na vise arhaicnih dijalekata, pa je moguce da , zavisno od dijalekta na kojem citas, moze da se shvati sa malim razlikama..

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, KosovoSrceCovecanstva рече

... nije iskljuceno da je taj "praotac Ceh" bio iz reda Zavida, ali onih koji su dosli ovamo sa Kavkaza (kako rekoh, dagestanci Cecene nazivaju Cehi, a tu negde je i originalna Albanija (koja jos uvek tamo jeste, nadjite na mapi ako ne znate).

Nadam se da se neces uvrediti sad, ali sadasnje ceske fizionomije jasno pokazuju mesavinu naroda, tj. kao da su sadasnji Cesi mesavina bar dva ili ustvari 3 razlicita plemena; od kojih jedna grupa ima lepe fizionomije, a druga zaista izgleda kao da nisu Slovani, vec, ruku na srce, vise lice na kavkaske fizionomije!  Ko nam garantuje da taj otac Ceh nije bio neki Cecen, koji je tu bio zavidan nekome zbog lepe zene, pa ga ubio, pokupio mu zenu i jos ponesto..?! Meni to deluje logicno, a ovaj moj zakljucak dakle ima temelje u samom nazivu Ceh, i fizionomiji dela ceske populacije, a to dvoje u kombinaciji dosta jako argumentuje moje misljenje o kavkaskom poreklu "Zavida".  Takodje, poznajem ceski narod, i ustvari su ljudi tamo i po karakteristikama naravi jasno podeljeni na one koje osecam kao da imaju pravu slovansku narav (otvoreni, srdacni, kao sto mi se ti iz pisanja cinis), i na drugi deo, koji je bas preterano sklon zavisti.. mislim da ces se sloziti sa mnom! Cini mi se da tamo pola populacije (zavidne i prepredene) pljacka drugu polovinu (dobrica). Nadam se da te ovo ne vredja, jer ovakva ista prica vazi skoro posvuda, pa i kod nas.. jedino rekoh zbog toga sto stvarno mislim da je "praotac Ceh" ustvari imao kavkasko poreklo (a moguce i bar deo "Nemanjica", za koje mislim da su bili u sluzbi albanaca/"turaka", a Albanci takodje imaju kavkasko poreklo (vidi im se po facama da nisu odavde).

Za prvo, ne treba mješati etnografiju, lingvistiku i genetiku, Madjari su danas kulturno, lingvistički i etnografski čisti Madjari a genetski su to vecinom pomadjareni Sloveni isto kao što su stanovnici onog dijela Njemačke koji smo zvali DDR kulturno, lingvistički i etnnografski čisti Njemci a genetski su to vecinom germanizirani Sloveni. Sad pod pretpostavkom da si protivnik te priče o Seobi Slovena, onda  sigurno moraš i znati koji je najjači adut ili dokaz pristalica te priče kojim oni tu teoriju dokazuju. Da bi nekom oponovao i dokazao da nije u pravu i da su realije i istina sasvim obrnute, tj. da tih seoba nikad nije ni bilo, moraš znati kako pobiti taj njegov najjači adut ili dokaz. Kad si u tom uspio onda još moraš dokazati da je to bilo nekako sasvim drugačije tj. obrnuto od tih objašnjenja sa seobama. Pokušaj barem taj prvi korak, dokazati da pristalice Seobe nikako ne mogu biti u pravu a to zbog toga i toga ..... taj dokaz mora biti takav da momentalno logički dokazuje nemogucnost takvog nečeg tj. postojanja migracija i seoba isto onako kako onaj dokaz pristalica Seoba momentalno isključuje svaku mogucnost da Seoba nije bilo. Pa onda kako bi ti to uradio a na koji način?  

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, KosovoSrceCovecanstva рече

... samo da napomenem, mni je Dalimilovu kroniku citao Ceh koji me na nju upozorio, i on je shvatio tako kako rekoh - da su Cesi dosli odavde sa Balkana.

Postoji vise verzija te hronike na vise arhaicnih dijalekata, pa je moguce da , zavisno od dijalekta na kojem citas, moze da se shvati sa malim razlikama..

Ja razumijem sve dijalekte češkog uključujuci i te arhaične i u tih par rečenica se ne spominje nikakav smjer vec samo jedan jedini toponim Charvatsko a arheolozi potom utvrdili da se radi o Bijeloj Hrvatskoj koja je na Ukrajini, tačno tamo odakle se i oduvijek pretpostavljalo da je krenuo najveci talas Slovenskih Seoba u srednju i zapadnu Evropu. Inače moja otkrica se uopšte ne tiču tih velikih, globalnih Seoba naroda vec seobe nekog za koga ja pretpostavljam da je prvo živio u sadašnjoj Češkoj a emigrovao u nekadašnju Rašku, Ras, današnju Srbiju tj. Kosovo i Metohijui tamo pošto je stekao takvu poziciju i moc,  mogao je kao vladar utjecati na toponimiju mnogih mjesta prozvavši ih onako kako je to negdje vec vidio i navikao. A sve se to desilo i odigralo nekoliko vjekova poslije završetka tih velikih Seoba naroda. Ali sam usput primjetio da o Seobama naroda imaš drugačije mišljenje od onog koje je uobičajeno u akademskim krugovima medju istoričarima, arheolozima itd. pa me zanima kakve onda dokaze imaš za tako nešto. Iako to, kako vec rekoh, nema uopšte nikakve veze s onom mojom pričom i otkricima jer ta se ne tiče Seoba naroda vec seobe samo nekoliko ljudi, pojedinaca, jedne ili nekoliko porodica najviše a mnogo poslije tj. kasnije, nekoliko stotina godina poslije završetka tih seoba.

https://cs.wikisource.org/wiki/Rýmovaná_kronika_česká_tak_řečeného_Dalimila/II

http://www.pdfknihy.maxzone.eu/books/kroniky/dalimilova_kronika.pdf

http://www.sesity.net/elektronicka-knihovna/dalimilova-kronika.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=RkI1iFcbb58

https://www.youtube.com/watch?v=qgX0yReR-1k

http://www.pdfknihy.maxzone.eu/kroniky.html

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, KosovoSrceCovecanstva рече

Ok, ti mislis tako - mozda si u pravu ti , mozda ja, a mozda oboje! Jer, zavidni zavojevaci su nas rod proganjali levo i desno po svetu, a ne samo Evropi. Ne slazem se svakako da su Slovani dosli  na Balkan - to je iskrivljavanje istine od strane zavojevackih pobednika. Istina je da je slovanski rod oduvek postojao na istim prostorima gde i sada, a jos i sirim, nego su nasi stari morali bezati pred ludacima, pa su nas postepeno potiskivali. Tako gledano, verovatno i sigurno je deo naseg naroda dosao od levo i desno i od severa i juga i na Balkan i u Cesku, ali samo deo koji je bezao od"Nemani Zavida", i koji se uklopio medju svoj rod koji je tu bio autohtono (nesto kao kad su sad Srbi iz Hrvatske izbegli u Srbiju - dosli su kod svog roda koji vec postoji u Srbiji, a neko to nekada bi mogao prikazati kao da su Srbi u Srbiji dosli tek eto krajem 20. veka.. o toj prici se radi! 

Inace, da ti kazem, Rusi u skolama uce da su oni dosli iza Karpata! :)  Kapiras?  Oni dosli sa nase strane, a mi sa njihove strane Karpata? Pa nesto ne stima u toj prici..!  Zaliv Karpatos inace postoji kod Kipra, kao i poveliko ostrvo Krevatia (skoro kao Croatia), pa bi se lako moglo zakljuciti i da su Slovani dosli odatle na sever - sto i jeste tkodje istina, jer su preziveli nakon eksplozije Santorinija (="potopa Atlantide") bezali odatle od zavojevaca sa kamama, koji su se nakon te katastrofe stacionirali na Kipru(i Siciliji - nadam se da postaje jasnije ko su bili ti istorijski zavojevaci koji ne prestaju da nas proganjaju)..!

Inace evo ti da razmisljas sta znaci sifra Kr(e)v-a-ti-ja !!!  Ako to desifrujes - desifrovao si kljuc glavne istorijske agende! 

To si ti valjda čitao na ruskom ili ukrajinskom pa pogrešno razumio, možda si pročitao ovako nešto:

Славяне пришли из Карпат

ili

Слов'яни вийшли з Карпат

A to onda znači od Karpata, s te strane gdje su Karpati a ne iza Karpata - što je i istina ako je to u odnosu na Vizantiju koja je o Slovenima podala i prve pismene izvještaje.

Sloveni, koji su živeli iza karpatskih gora i od Visle do Azovskog Mora, javljaju se u vizantijskim izvorima (Pseudo-Cezar Nazijanski, Prokopije,..) sa svojim imenom kad su došli na domak vizantijskih granica, potisnuti iz svoje postojbine od raznih naroda u opštim seobama tih vremena. Ime Slověninъ dolazi od korena wleu - κλυζω - cluere, i označava ljude, koji žive oko rijeka. Radi ovisnosti od tih zavojevačkih naroda slovensko je narodno ime kod mnogih zapadnih pisaca dovedeno u etimološku vezu sa latinskim nazivom robova: Slověninъ- Sclavanus- Sclavus.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Teorije_o_seobi_Slavena

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, KosovoSrceCovecanstva рече

Inače kod neupucenih je primjetna strašno velika opsesija i fascinovanost pojmovima Chorvatsko, Srbsko, Bílé Chorvatsko, Bílé Srbsko i sl. a u biti ovi nazivi sadašnjih država s tim nazivima kojim se koriste istoričari kad pišu o Starim Slovenima imaju tačno toliko veze koliko i pojam mjesec sa Mjesecom ili slovo sa Slovanima. To su čudesa kakve sve zaključke neki iz svega toga izvode a da nisu razmjeli ono osnovno - Sloveni su jedan narod a ne zovu se ni Rusi, ni Hrvati, ni Srbi, ni Česi vec Sloveni ali imaju mnogo nacija i mnogo država i svako svoj jezik, folklor, običaje i istoriju.

Sloveni i Avari: https://www.youtube.com/watch?v=AXAZ-HJOFfc

Država trgovca Sama: https://www.youtube.com/watch?v=E7eRU2PXhTs

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Гајић рече

Зајроне. Да ли си ископао шта конкрегно о:  "Limes Sorabicus"?

Naravno, kako da nisam. I to ravno iz Vatikansko-jezuitskih supertajnih arhiva. :D 

Pored ležala kutija sa natpisom Alojzije Stepinac al taman je odnesoše preda mnom papi pa nestigoh zavirit i u nju.

https://tajnearchiwumwatykanskie.wordpress.com/tag/limes-sorabicus/

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, KosovoSrceCovecanstva рече

O Bože, pa nije valjda da si utekao s bojnog polja sad kad sam te pozvao da objasniš zašto nikakvih seoba nikada nije bilo. Ja naprotiv imam jasno naučno objašnjenje zašto je seoba MORALO BITI i nešto što dokazuje da se to u istoriji bez tih seoba nikako drugačije nije moglo odigrati i desiti. Bez njih to prosto nejde! Pričekam do sutra pa ako ne zareaguješ napišem onda ja navečer poslije 17-18 sati o čemu se radi i kakav je to dokaz.

Подели на овим сајтовима

On 12/1/2014 at 22:46, Zayron рече

I oba ta mjesta  se nalaze u istoj liniji na jednoj od najvažnijih tadašnjih trasa u srednjovjekovnoj Evropi uopšte koja je povezivala Bohemiu i Bavore tj. današnju Bavarsku, Prag i Minhen. No ipak tih slučajnosti je previše na jednom mjestu, ne misliš? U matematici se takve stvari više ne nazivaju baš pukom slučajnom slučajnošću - jen čirou náhodou. Probaj izračunati ovaj zadatak što sam ga postavio u linku dole. Kao kriterijum dodaj i taj da tražena mjesta moraju biti u istoj liniji tj. na istoj trasi jednog od najvažnijih srednjovjekovnih centralnoevropskih puteva i ne više od 121 km razdaljeni.

A kolika mislis da je verovatnoca da je ovo slucajnost?:

CERN je postavljen TACNO  na leyline Rtanj - bosanska piramida Sunca u Visokom - jedna ocigledna piramida u Lici - (plus jos verovatno i neke za koje ne znam)

U CERN-u je kolajder, jel'tako? A gradi se veci...! I behu oovde prosle godine neki neuobicajeni zemljotresi, pozari, probudise se uspavani vulkani okolo...!!?!  Kolika je verovatnoca da je sve to slucajno??!

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, KosovoSrceCovecanstva рече

A kolika mislis da je verovatnoca da je ovo slucajnost?:

CERN je postavljen TACNO  na leyline Rtanj - bosanska piramida Sunca u Visokom - jedna ocigledna piramida u Lici - (plus jos verovatno i neke za koje ne znam)

U CERN-u je kolajder, jel'tako? A gradi se veci...! I behu oovde prosle godine neki neuobicajeni zemljotresi, pozari, probudise se uspavani vulkani okolo...!!?!  Kolika je verovatnoca da je sve to slucajno??!

Evo ti te piramide koja ti fali - "(plus jos verovatno i neke za koje ne znam)", otkrio sam je ja prije par godina - 2016:

Član foruma Zayron danas na svoj rodjendan otkrio u Češkoj obludno veliku srpsku megalitičku piramidu Sunca i Mjeseca

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Zayron рече

Inače kod neupucenih je primjetna strašno velika opsesija i fascinovanost pojmovima Chorvatsko, Srbsko, Bílé Chorvatsko, Bílé Srbsko i sl. a u biti ovi nazivi sadašnjih država s tim nazivima kojim se koriste istoričari kad pišu o Starim Slovenima imaju tačno toliko veze koliko i pojam mjesec sa Mjesecom ili slovo sa Slovanima. To su čudesa kakve sve zaključke neki iz svega toga izvode a da nisu razmjeli ono osnovno - Sloveni su jedan narod a ne zovu se ni Rusi, ni Hrvati, ni Srbi, ni Česi vec Sloveni ali imaju mnogo nacija i mnogo država i svako svoj jezik, folklor, običaje i istoriju

Sa ovime se mogu sloziti. Dapace, ZNAM da je sva bela rasa ne-tako-davno pricala slavjanski jezik, do velikog potopa (koji nije bio pre 5500 god., nego pre ce biti pre nekih 500), i "pometnje jezika u Babilonu", sto se pominje i u Dalimilovoj kronici (ne pise tamo direkt da je prvobitni jezik bio srpski, ali ne pise ni da nije bio; nego se bas posebno naglasavaju Srbi u vezi Babilona).

Ne treba puno onome ko hoce da bude naucno tacan, da se ukapira da je slovanski jezik bio rasiren nekada k'o danas engleski, jer to mora biti potpuno jasno svakom postenom lingvisti i etnografu:

Nazivi "Serbonian bog" na Sinaju, pa Nefer-teta, Monte-z-uma su sasvim jasni samo na slovanskom jeziku. Ti se nazalost smejes Dereticu, jer mozda ne zna da prezentuje svoju pricu kao da je ucio skupu PR skolu, i mozda stvarno i nije sasvim tacan bas u svemu, ali njegova generalna prica je tacna, narocito kad spominje srpske toponime po Bliskom istoku - ne treba ti dalje od naziva Sirija ili Suri-ja i njihovog grada Raka.. ti su nazivi savrseno
jasni svakom Srbinu!  A tebi je garant jasan naziv Libi-ja, zar ne?! :)
Sura-baya je nama takodje prilicno jasan naziv. :)

Zatim, indijci koji znaju sanskrt se sami cude koliko je slican - najvise srpskom! Mnogi Rusi isto kazu da lako razumeju mnoge reci na sanskrtu, kao i ja.. E sad, indijci koji govore sanskrt kazu da im je razumljiv i persijski parsi, ali ja kada ga citam, moram jaako mnogo da se napregnem i udubim da bih ukapirala da neke reci zaista lice - najvise na nas slovenacki!

Sa druge strane, sami Parsi iz Irana sebe nazivaju Paorsi - rec koju mislim svaki nas Vojvodjanin shvata!  Pritom iranski Paorsi, kao i sirijski i iracki Asirijci i Arameni (Arameni kazu da im Asirijci dodju nesto kao nama Hrvati.. da ne opisujem) mogu 'ladno da se zamene sa nasim Crnogorcima, i po izgledu i po osobinama.

Sto se tice naziva Hrvatska i Srbija koje si naglasio, evo ti jos malo igranja siframa, sto vidim da volis:

Hrvatska - Krvatska - Croatia - Kr(e)v-a-ti-ja (doslovan naziv grckoj ostrva u zalivu Karpatos) = zemlje koje su zavojevaci Zavide uspeli da osvoje u smislu svoje agende "krv do kolena"

Srbija = Ser-Be-I = sifra za zemlju koju nisu jos uspeli da pokore ("Ser" je vitez na engl., a vitez je na ceskom pobednik)

Pritom: mislim da su upravo Crnogorci i Arameni (iliti Asirijci)  - pravo znacenje reci Srbi = SerBe = vitezovi; pobednici.  Oni su jedini uvek uspevali da stanu na kraj gadnim zavojevacima (zato ih ovi nazivaju divovima). Zna Tramp (koji glupavo radi za zavojevace) zasto je odgurnuo CG predsednika onomad (na sta se ceo zapadni svet zgrazao, btw).

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, KosovoSrceCovecanstva рече

Opet nisi objasnio ono što te pitam za onaj Umzug, šta bi s tim. I Švabe priznaju da je bio Umzug der Nationen. Kako ne bi priznavali kad su se vec dvaput samo u 20 vijeku selili na razne strane i to uvijek preko Srbije pa su se Srbi morali selit preko Albanije itd. Njemci su se selili glavno na Istok (Drang nach Osten) u obrnutom smjeru u kojem Sloveni, ti su selili uglavnom s Istoka na Zapad (Drang nach Westen) a to rade i dan danas. Sad se hoce komplet Srbija preselit u EU jer je to Vučicu palo na pamet da se seli u Brisel a ne u Moskvu. Nece dozvolit da ga Milo i Dodik prestignu tamo.

Подели на овим сајтовима

E pa, dragi moji: NEMA VISE GDE DA SE BEZI!! :)

Svedska je trenutno popriste k'o Kosovo 1998, a sleduje to uskoro i svima ostalima, ako se ljudi da ujedine da efikasno stanu zlu na kraj!  

Sad je zadnja otkrovenje-bitka, i ceo svet uvestvuje! Nema bezanja! Moramo da se izborimo ovaj put! :)

Reci vam i zasto svi treba da se pod-hitno vrate u Srbiju!!!! 

Evo, spremam jos materijala da ti odgovorim na pitanje, pricekaj.. ali sustina je ono sto vec rekoh:  Bilo je pokreta naroda, ali najvise u smislu izbeglistva, kao i u savremeno doba.. ako su Srbi iz Hrvatske izbegli u Srbiju - to ne znaci da u Srbiji dotle nije bilo Srba.. to vec objasnih gore, a sad cu dole malo da citiram Dalimila

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...