Jump to content

"Зилотске" заврзламе

Оцени ову тему

Искушеник

Препоручена порука

Њихова је она парола "православље или смрт", а ево шта о томе каже московски патријарх Кирил:

«Ако од човека чујемо много тога прљавог, што се обрушава на Цркву и њене служитеље, уколико чујемо пламене позиве на борбу, поделу и спасавање Православља чак до смрти, када чујемо слоган: «Православље или смрт!», - «треба да се пазимо сличних проповедника»

bleh Верујем да је хтео да каже све најбоље,али ово Га уопште не разумем  :drugarstvo:

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 37
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 2 weeks later...

Акакије...  t4431

http://www.youtube.com/watch#!v=rJwonSngClA&feature=related

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

"Српска Православна Омладина:

POSLEDNJA VREMENA... ZA KOJA NE ZNAMO KADA CE SE ZAVRSITI... OVAKO MOZE DA POTRAJE STO GOD,ILI SAMO JOS SAT VREMENA ... BOG ZNA SAMO..."

Ово је са фејсбука... и још много тога тамо има..у њиховој групи.. Ево ово на пример:

"НАСЕДАЈТЕ НА ГЛУПЕ И ЛАЖНЕ ПРИЧЕ ЕКУМЕНИСТА ДА ЈЕ БОГ ЉУБАВ И ДА СЕ ТРЕБАМО УЈЕДИНИТИ,ДА СУ ЛУДИ ОНИ КОЈИ НЕ ЖЕЛЕ ЕКУМЕНУ,ТЗВ"ЈЕДНУ ЗАЈЕДНИЧКУ ХРИСТОВУ ЦРКВУ" А ДА ВАС ПИТАМ,ЗАШТО БАШ ТА ЈЕДИНА ЦРКВА МОРА БИТИ КАТОЛИЧКА?ШТО СЕ ГОСПОДА ЈЕРЕТИЦИ,КАТОЛИЦИ,ПРОТЕСТАНТИ И ЈОШ КАКВИ,НЕ ВРАТЕ СВОМ ИЗВОРНОМ ПРАВОСЛАВЉУ И ПОКАЈУ... СЕ? ЗАТО ШТО ИМ ЦИЉ НИЈЕ ХРИСТОС НЕГО НЕПОМЈАНИ АНТИХРИСТ!"

1314_womens

О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст).

Подели на овим сајтовима

Али ја бих више од свега волила да схвате да нису у праву... мене заболи кад видим колико су у прелести (нека ми Бог опрости што ја то овако говорим, али стварно мислим да су у прелести)..

и једна моја познаница ми је слала поруку кад је тек почела ова пометња на Косову, као , сад су последња времена дошла, мало је остало правих православаца, те да се чувамо... (  1314_womens )

и мени онда буде жао...

О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст).

Подели на овим сајтовима

Али ја бих више од свега волила да схвате да нису у праву... мене заболи кад видим колико су у прелести (нека ми Бог опрости што ја то овако говорим, али стварно мислим да су у прелести)..

и једна моја познаница ми је слала поруку кад је тек почела ова пометња на Косову, као , сад су последња времена дошла, мало је остало правих православаца, те да се чувамо... (  1314_womens )

и мени онда буде жао...

Ја нисам видјела ништа на њиховој страници да није било пуно "опасности", "завјере", "параноје"...умјесто о Христу, прича се о Папи...мислим  0110_hahaha 0102_laugh :cheesy:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Да...  0110_hahaha

Ал' жао ми што збуњују народ...група им има преко 2000 чланова!! 1314_womens

Подели на овим сајтовима

Ма већина људи постане члан нечега, и не оглашава се, а онога ко жели да зна и види истину од свег срца Бог ће просвијетлити, он најбоље зна начин. Онај ко не жели да види - он не види рјешење ни кад му је под носом. Сестро Марина, даће Бог добро, онима који чезну за њим. Ја вјерујем у то.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Баш тако, и ја исто тако мислим.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

"Српска Православна Омладина:

POSLEDNJA VREMENA... ZA KOJA NE ZNAMO KADA CE SE ZAVRSITI... OVAKO MOZE DA POTRAJE STO GOD,ILI SAMO JOS SAT VREMENA ... BOG ZNA SAMO..."

Ово је најјаче од свега :smiley: ,па они не знају ни основе своје вере на жалост!

Нека се Бог смилује на њих и просвети таму њихову!

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Ма већина људи постане члан нечега, и не оглашава се, а онога ко жели да зна и види истину од свег срца Бог ће просвијетлити, он најбоље зна начин. Онај ко не жели да види - он не види рјешење ни кад му је под носом. Сестро Марина, даће Бог добро, онима који чезну за њим. Ја вјерујем у то.

grouphug

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Постоји група на фејсбуку "српска православна омладина", ја сам била члан те групе док нисам видила како су "заглибили" у тај зилотизам... СПЦ називају екуменистичком, сви који нису као они су "новотарци".. а они су једини исправни, ревнитељи...  slavabogu

добро ми рече, да их блокирам  0104_cheesy
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...