w.a.mozart Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 PISMO SINU/KĆERI Dragi sine/kćeri, Sada još nisam ostareo, a kada me budeš video takvog, budi strpljiv sa mnom i pokušaj me razumeti. …ako se zaprljam u vreme ručka, i ako se ne mogu sam obući, budi strpljiv… Seti se sati, koje sam potrošio, dok sam te tome naučio. I ako u razgovoru ponavljam iste stvari uvek iznova, nemoj me prekidati… saslušaj me! Kada si bio malen, morao sam ti istu priču čitati uvek iz početka, pre nego što si utonuo u san. Ako se ne budem želeo kupati, ne ismejavaj me i ne vređaj… Seti se kako sam te morao loviti i izmišljati hiljade razloga, da bi ušao u kadu. Kad opaziš moje nepoznavanje nove tehnologije, daj mi vremena i nemoj me gledati s podsmehom na licu… Ja sam tebe naučio mnogo stvari: pravilno jesti, pravilno se obući, suočiti se sa životom… Ako nekad u razgovoru zaboravim ili izgubim nit razgovora, daj mi malo vremena, da se prisetim… i ako mi to ne pođe za rukom, nemoj se uznemiravati. Nije mi najvažnija stvar na svetu naš razgovor, već to, da sam s tobom i da me znaš saslušati… Ako ne budem želeo jesti, nemoj me prisiljavati da jedem… Sam znam najbolje, kada mi je hrana potrebna, a kada ne… Kada mi umorne noge više neće dozvoljavati da hodam, pruži mi ruku… jednako kao što sam je ja pružao tebi, kada si načinio prve korake. I ako ti jednom kažem, da više ne želim živeti, da želim umreti, ne ljuti se na mene…jednog dana ćeš razumeti. Pokušaj shvatiti da se u starosti ne živi, već se preživljava. Jednom ćeš spoznati, da sam ti uprkos svim učinjenim greškama, želeo samo najbolje i pokušao sam te pripremiti na putovanje života. Ne žalosti se, ne ljuti se i ne osjećaj se bespomoćan, kada me budeš gledao pored sebe takvog. Budi pored mene i pokušaj me razumeti i pomoći mi… tako kao što sam ja pomagao tebi, kada si počeo živeti. Budi mi oslonac, pomozi mi zaključiti putovanje s ljubavlju i strpljivošću… Vratiću ti osmehom i neizmernom ljubavlju, koju sam oduvek čuvao za tebe. Volim te sine/kćeri, Tvoj tata/tvoja mama! Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 надам се да ћу заслужити љубав својег детета ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 леле мајке, не могу да верујем да нико за 24ч није искоментарисао ништа ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 леле мајке, не могу да верујем да нико за 24ч није искоментарисао ништа ... Добила сам ово некада на мејл... Прелијепо је. Лијепо је расти и разумјети... задржати љубави једног дјетета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 љубав дјетета је тако дивно чиста.... а родитељ... неке малене топле јаслице.. у којима нам никада није хладно... 1317_womens ех, сад... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 леле мајке, не могу да верујем да нико за 24ч није искоментарисао ништа ... Ali ja stvarno ne znam sta bih mogla da kazem, sem da prepisem od tebe надам се да ћу заслужити љубав својег детета ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 Мислим да је лијек сваке трагедије, са дјечијих усана попити изговорено "волим те" . Утјеши ме загрљај дјетета. и чистота. али ипак је туђе. То помало и разара. Можда ћу једнога дана, од свога малог принца или принцезе. добити мелеме са ријечима "волим те".......... Да Медо. Надање рађа борбу . и ја се надам да ћу једном.. заслужити.... љубав ..свога дјетета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 Preventivno sam napisala "Nasoj deci" . Skoro sam se i osvrnula preko ramena i mozda po prvi put pogledala svoju decu... deca, sin - student, cerka - gimnazijalka. Moja deca. Nemojte zameriti na ovom moja deca, nasa su, naravno, ali mi majke ne umemo nekada sebi da objasnimo da su porasli, ne trebamo im kao nekada, ali brinemo istim intenzitetom. Dzaba. Htelo je, trebalo je da se osvrnem i unazad i da mi je neko nekada rekao da ce ovako biti, ne bih verovala. Mislila bih, gde ja to mogu, a mogla sam. Porasli su, ne trebam im kao nekada, ali oni meni nedostaju. Da ih nuskam, cuvam, branim. Mama kvocka. Mazim ih i dalje, ne umem da se suzdrzim, daju mi. To je najlepse. I grde me ponekad i zameraju i ispravljaju. Drago mi je. Uzivam, trudim se da naucim, da ih ne razocaram. Uzivam u slobodi koju traze, hoce, zahtevaju i kada im je tesko patim i cvilim, ali pustam, pustam da nauce bol. To je najteze, tada najvise lazem, hrabro tesim, umirujem, a u tisini, mraku... i onda pozelim da su ponovo mali, da ih ne boli, da ih sobom sacuvam, ali znam da ne smem, ne treba. Treba da prodju svoj put, nemam prava da im smetam. Volite, samo volite, to je hrana za zivot. Ljubav. Nema vece casti i obaveze od roditeljstva. Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 Preventivno sam napisala "Nasoj deci" crvenilo. Skoro sam se i osvrnula preko ramena i mozda po prvi put pogledala svoju decu... deca, sin - student, cerka - gimnazijalka. Moja deca. Nemojte zameriti na ovom moja deca, nasa su, naravno, ali mi majke ne umemo nekada sebi da objasnimo da su porasli, ne trebamo im kao nekada, ali brinemo istim intenzitetom. Dzaba. Htelo je, trebalo je da se osvrnem i unazad i da mi je neko nekada rekao da ce ovako biti, ne bih verovala. Mislila bih, gde ja to mogu, a mogla sam. Porasli su, ne trebam im kao nekada, ali oni meni nedostaju. Da ih nuskam, cuvam, branim. Mama kvocka. Mazim ih i dalje, ne umem da se suzdrzim, daju mi. To je najlepse. I grde me ponekad i zameraju i ispravljaju. Drago mi je. Uzivam, trudim se da naucim, da ih ne razocaram. Uzivam u slobodi koju traze, hoce, zahtevaju i kada im je tesko patim i cvilim, ali pustam, pustam da nauce bol. To je najteze, tada najvise lazem, hrabro tesim, umirujem, a u tisini, mraku... i onda pozelim da su ponovo mali, da ih ne boli, da ih sobom sacuvam, ali znam da ne smem, ne treba. Treba da prodju svoj put, nemam prava da im smetam. Volite, samo volite, to je hrana za zivot. Ljubav. Nema vece casti i obaveze od roditeljstva. Divno Tanja, i poucno... Vidim svoju majku u svemu sto si napisala, i neke stvari su mi sad jasnije... Hvala ti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 Не знам да ли ме је више дирнуло писмо или твој коментар Тања. Ја још увијек нисам мајка, али видим да све мајке красе исте врлине, љубав неизмјерна према дјеци и жалост због њихових падова, оних грешака које морају учинити, и пораза с којим се морају изборити. Мајка - каква величанствена титула, ни бољег а ни тежег занимања у животу. И дијете - највеће благо које Бог може подарити. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 zaista je majka uzvišeno biće...ali samo majka koja zdravo voli svoju decu... a nema gore stvari od sebične majke.... madres egoistas 0104_cheesy Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Фебруар 20, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2010 zaista je majka uzvišeno biće...ali samo majka koja zdravo voli svoju decu... a nema gore stvari od sebične majke.... madres egoistas 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 28, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 4chsmu1 0304_smile4 0304_smile4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука