Jump to content

Суперхероји на филму - корист за човека или изроди пакла?

Оцени ову тему

RYLAH

20 члановâ је гласало

1. 1. Шта мислите о филмовима са суперхеројима?

• Губљење времена
    • Лака забава, није лоше да се убије време
    • Има ту нешто, нека дубина ил шта ти ја знам
    • Хришћани то не треба да гледају и тиме не треба да се баве, јер подмеће штетне идеје

Препоручена порука

Odvela su ga u to da postane najmoćniji sith u galaksiji.

Darth_b5b341_2038982.jpg

http://www.funnyjunk.com/funny_pictures/2039426/Darth/

Мада има и код њега нешто добро, бар трунчица покајања ако ништа друго. И то је нешто. ;)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Meni iskreno čak ni promena sile ne smeta toliko, jer kako ćeš da se braniš ako te neko napadne nego silom. Ono što mi smeta je pravljenje od znanja, pameti itd. loše ozobine, jer ih zlikovci masovno imaju dok se retko koji super heroj može pohvaliti istim.

У оређеним ситуацијама примена силе једино могуће решење , али такве ситуације у реалном свету су крајње ретке . 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

А овај ми је један од омиљених бораца за људска права! :D

320605.jpg

http://wall.alphacoders.com/big.php?i=320605

Подели на овим сајтовима

Izgleda da ne živimo u istom svetu.

Изгледа да си управу.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Жртвовање зарад других, чак и када знаш да ти следи све најгоре с њихове стране (рецимо Бетмен или Икс људи), спутавање и држање под контролом својих најгорих порива и жеља (Хулк) и слично. Даље, често се провлаче мотиви добра и зла, колико се далеко може или сме ићи да би се зло зауставило, колико је тешко заштитити друге од себе, онда има и неке тешке философије, ал ајд да пустимо да се тема мало развије, па можемо и о томе.

Не знам да ли Дракула спава у ову категорију, али је ипак у овом новом филму одрађен попут неког стрип јунака, па бих и о њему. У овом најновијем филму, Дракула није (само) крвожедно чудовиште. Постао је то што је постао јер је хтео да начини крајњу жртву - да прода душу да би заштитио оне које воли. Међутим, ту се провлачи и колики је слабић због таквог избора, и колико је такав избор узалудан јер не може да донесе добрих плодова, и слично. Веома ме је позитивно изненадио филм. Чини ми се чак да је филм направљен тако да нико не би могао да помисли да је таква жртва оправдана или уопште потребна или да може да донесе било какве плодове сем бола и патње, како њему тако и свима око њега, и како уништава оне које је наводно хтео да заштити јер је био слабић када је требало направити одређене одлуке, па је заглибио и то му је био једини излаз (да сад не откривам целокупну радњу, али препоручујем филм).

Па очигледно постоји један модел на ком се изграђују сви ти ликови. 

Ето сличан је и Анакин ког је споменуо Мурамаса. Због љубави према другом је постао Сит, био је спреман да пређе на мрачну страну како би спасио жену коју је волео. 

Покушавам да се сетим постоји ли неки лик из књижевних дела из претходних векова са истим моделом. Падају ми на памет Хамлет, Фауст и Данте, али је ипак другачије, није то тоо. 

Meni se sviđaju. Pretpostavljam da te je moj link podstakao da pokreneš temu.

Da, ponosim se što sam zver, a još više što nisam Dver. Jedino nisam shvatio ko će Dverjanima da osvaja/oslobađa Kosovo - da neće možda čovek-zeka ili čovek-jelen? Ili možda neko ko je postao zver?

Nekako mi se uvek više svide negativci, tako da bih vrlo rado bio na strani Magneta (X-Men), a i iz drugih saga - naročito sam veliki poštovalac lika i dela Dartha Vadera, Revana, Banea, Siona i drugih proslavjenih sitha.

Od svih koncepata, najviše mi se sviđa ideja super-vojnika, jer je najbliža stvarnosti i uopšte simbioze sa mašinama, da se stvori viša i savršenija rasa od ljudi.

U skladu sa tim idealom, redovno revnujem na spravama, uz odgovarajuće doze proteina, kreatina i karnitina, a kada budem imao mogućnost da stvorim nešto bolje, vrlo rado.

Па Анакин је на крају опет изгубио и покајао се, очигледно ниси извукао поуку. 

Уосталом, Анакин и баш не делује као неки супер лик. Супер су оне сцене када се бије, баца из возила, растура бродове , али психички је баш нека цмиздра и папучар. 

Подели на овим сајтовима

да пређе на мрачну страну како би спасио жену коју је волео.

279600.jpg

http://schmoesknow.com/schmoes-know-exclusive-is-norman-reedus-the-next-crow/16870/

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

А `ел "спадају" у тзв. Суперхероје нпр. и хероји мог детињства...

На првом месту

zagor_by_winchester01-d5f2d6e.jpg

па онда пар места празно, па онда и

komandant-mark-baner.jpg

и

Blek_zadnja.jpg

или се само "рачунају" ови до сада помињани, Спајдермени, Бетмени, Хи и остали "мени" :)))

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Морам и ја признати да су ми се више мрачни суперликови допадали. Ево један од омиљених ми је Џони Блејз из Гоуст рајдера. 

Лик који је костур у пламену са црним кожњаком који ноћу језди путевима чопером и скаче са небодера истим је за мене бољи него неки Супермен са зрацима из очију. 

Подели на овим сајтовима

@@Милан Ракић, не они су само хероји. То је оно време кад је вредело дискутовати о корисности овог или оног серијала. Ово сад је углавном све гола карикатура од бораца за људска права, нажалост... Плејада "небојша" и тако неких мутаната и осветника из пакла.

Али људи, има код Јапанаца лепих идеја, разрађених прича. Знате ли колико су Американци покрали, притом мање или више упропастили, њихових идеја? Погледајте на пример ово https://www.pouke.org/forum/topic/32176-%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B5-made-in-japan-v/page-9#entry1178568.

Далеко од тога да је све за похвалу али има и квалитетних примера скоро у рангу Достојевског.

Подели на овим сајтовима

@@Deja Vu,

Ako bi gledali estetiku, da, slozio bi se sa tobom. Samo sto estetika nije toliko vazna. Koliko se secam Blejz je sklopio pakt sa djavolom i dobio moci od njega, ali se pokajao i te moci koristi protiv njega.

Supermen recimo, postuje zivot i nece da ubija. Iako nije ljudsko bice i jaci je od ljudskih bica, ljubav njegovih ljudskih roditelja ga je oblikovala tako da se zrtvuje za ljude i bude njihov zastitnik. Secam se kada mi je brat pricao o supermenu i rekao nesto na foru, zamisli da zivis u svetu od kartona gde je sve lako lomljivo i da moras konstanto da se kontrolises i zrtvujes zbog drugih.

Подели на овим сајтовима

Ako bi gledali estetiku, da, slozio bi se sa tobom. Samo sto estetika nije toliko vazna. Koliko se secam Blejz je sklopio pakt sa djavolom i dobio moci od njega, ali se pokajao i te moci koristi protiv njega.

То је отприлике она логика кад неко покушава да угаси ватру бензином.

Supermen recimo, postuje zivot i nece da ubija. Iako nije ljudsko bice i jaci je od ljudskih bica, ljubav njegovih ljudskih roditelja ga je oblikovala tako da se zrtvuje za ljude i bude njihov zastitnik. Secam se kada mi je brat pricao o supermenu i rekao nesto na foru, zamisli da zivis u svetu od kartona gde je sve lako lomljivo i da moras konstanto da se kontrolises i zrtvujes zbog drugih.

Врло лепо замишљено али, као што рекох, бојим се да не држи воду. Кад се клинци који то гледају суоче са стварним светом остају немоћни јер нису бржи од метка, снажнији од локомотиве, нити у стању да прескоче високу зграду да би похватали зликовце. Онда евентуално склапају пакт са ђаволом и "боре се за правду" његовим средствима. 7896634

Подели на овим сајтовима

То што се многим свиђају негативци није случајно,већ је баш тако и замишљено да се злу да нека позитивна иконотација, типа духовити, паметни, интелигентни, љубавници и слично... да би се многи поистоветили са њима, што и ви овде потврђујете...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...